Здравейте.Наскоро ми свързваха плейъра(Pioneer DEH 2320) с 4 канален усилвател за 4-те колони ,2-предни и 2 задни елипси.Вчера реших да изкарам плейърчето защото ми прекъсваше лявата страна и видях ,че двете сини букси са изкарани,а червените и жълтите са свързани на кръст.Та имам два въпроса:1.Така ли се свързва правилно -по снимката?
2.Щом е свързан с усилвател не би ли трябвало изходите на плейъра отзад да се свързани към усилвателя,в случая са свободни?!

Въпрос за свързване на cd player Pioneer
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Въпрос за свързване на cd player Pioneer
Предполагам, че усилвателя или има high input или са ползвали преобразувател от високо към ниско ниво и сигнал за усилвателя са взели от кабелите за колоните. Това е много кофти вариант защото всичките изкривявания дето изкарва усилвателя на плеъра допълнителния усилвател ги усилва и тях.
Синия кабел мисля, че е за автоматична антена и не ти трябва.
Това, че червен и жълт са кръстосани е ок. На различните марки коли постоянни плюс и плюса през контакт са разменени и нарочно са го направили така за да може лесно да се обърнат при нужда. при теб явно се е наложило
Синия кабел мисля, че е за автоматична антена и не ти трябва.
Това, че червен и жълт са кръстосани е ок. На различните марки коли постоянни плюс и плюса през контакт са разменени и нарочно са го направили така за да може лесно да се обърнат при нужда. при теб явно се е наложило

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Благодаря за отговора!Мисля че има High input модела на усилвателя е - http://www.hifi-pictures.net/base-car-amps/Sony%20XM-SD14X/Sony%20XM-SD14X.htm
Така или иначе съм решил да сменям плейъра с друг по-нов, с изходи за предна и задна линия!Надявам се тогава да ми го свържат както си трябва!
Така или иначе съм решил да сменям плейъра с друг по-нов, с изходи за предна и задна линия!Надявам се тогава да ми го свържат както си трябва!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако не се лъжа Pioneer имат 2 отделни сини за Power Antena и Remote.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”