Препоръчайте елипси 6x9

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Препоръчайте елипси 6x9

Мнениеот focke-wulf » Пон 18 авг 2014 9:24

Здравейте, имам елипси Hertz DCX690, 690.2 или 3 се води модела, купувани са преди 3 години. Едната e заминала - чува се едно стържене и 'грухтене' :mhihi , независимо от това колко е усилен звука. Това разбира се доста дразни и на практика в момента съм само на предна линия. Това явно е масов проблем за този клас Херц - преди години имах едни DCX165 май бяха, отново се получи същото, предишната кола също имаше въпросните елипси(първия вариант) и като я продадох май и те бяха тръгнали.
В този ред на мисли, препоръчайте някакви по-читави елипси. Бюджета е около 150 лева, като не е проблем да се завиши леко. :D Плеърва е Alpine UTE-72BT. Засега съм се насочил към DLS или Helix
http://aval-bg.com/products/product_id/73/category_id/6/DLS+269
http://aval-bg.com/products/product_id/2620/category_id/6/Helix+E69X
Някакви впечатления от Хеликса?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Препоръчайте елипси 6x9

Мнениеот radi_nrj » Пон 18 авг 2014 9:31

Това дето го описваш подлежи на ремонт.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Пон 18 авг 2014 9:34

На почти еднаква цена, DLS-ите са с 30 вата по-мощни, а и са по-реномирана марка. Ако избора е между тези 2 модела, аз не бих се замислял и веднага ще взема DLS.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 18 авг 2014 9:43

При положение, че всички елипси от тоя клас са на половин инч бобина чисто конструктивно е много сложно да се направи говорител по-мощен от 60W. То може ама не и на тая цена, останалото са пазарски трикове.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 18 авг 2014 9:44

radi_nrj, каква е причината за това и какъв точно ремонт трябва да бъде извършен?
Иначе и аз първоначално се бях насочил към DLS-а, обаче четох противоречиви мнение за баса им( доколкото може да се нарече бас). А и чух Хеликса в колата на един приятел, та съвсем се обърках. :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 18 авг 2014 10:48

Черто им се развива болта който, държи стойкката за средата и високата. Виж ако им хълтави стойката го затегни, главата му се намира по средата на магнита под лепенката.

Ако е нещо по-сериозно като например разплетена бобина или разлепено окачване има доста майстори, които ще го пренавият, центрират и залепят за цена под себестойността на говорителя.

Иначе ако бичиш баса на +12 въпреки, че плеъра нормално изкарва 20W с пиковете ще направи над 80W, от които 50% ще са изкривявания. Това може д аповреди и доста по-мощен говорител.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”