Трябва ми помощ защото почти нищо не разбирам :)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Трябва ми помощ защото почти нищо не разбирам :)

Мнениеот deluX » Нед 14 яну 2007 22:49

Проблемът ми е следният

Един приятел ми завеща две кутии без говорители, и съм си поставил за цел да си ги направя за себе си ама имам малък проблем
НЕ ЗНАМ КАК СТАВА :D :D :D

Това са кутиите

http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1971490
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1971488
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1971489

Та въпросът ми е дали ще стане нещо от това???
Ако може, как
и евентуално някакви цени или предложения да ми дадете!!!
Само да оточня че почти незнам каво да правя :D :D :D

Чакам ПОМОЩ :lol: :lol: :lol: :lol:

МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО МНОГО ИСКАМ ДА ЗАВЪРША ТОЗИ ПРОЕКТ :029: :029: :029: :029: :029: :029: :029: :029: :029: :029:

Чакам да ме отворите по тези въпроси :wink: :wink:[/img]

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 14 яну 2007 23:47

Чак пък проект... Отиваш на Пиротска и там във втория или третия безистен има магазин за високоговорители, колони и тн. Замъкваш си едната (или двете ако ти се носи) кутия и чичката там ти казва какви високоговорители и какви филтри да сложиш. Тамън ще можеш да чуеш как звучи и дали ти харесва. Можеш да го питаш каквото не ти е ясно. После го питаш за магазин за обемна вата. Той ще ти обясни. Купуваш всичко и слагаш.

P.P. На тези кутий най-добре сложи български високоговорители. Те май за такива са правени.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 14 яну 2007 23:48

Дамм.... Както винаги сега видях, че си от Перник.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Пон 15 яну 2007 14:12

сложиси два балгарски говорителя както каза колегата те за такива са и направени аз имах са6тите преди години и 6те питам това мом4е кадето му ги продадох да ми каже какви то4но са

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пон 15 яну 2007 16:28

мерси за отговорите ама тоочно това е че искам сам да си ги направя
имам много голям мерак
иначе то така е лесно да ида да ми ги напражи некой

а от каде да си взема български говорители
???

и ако може кажете какво друго трябва и колко пари ще е???

П.П. Само не разбрах каква е връзката с Перник 8) 8) 8) 8)

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пон 15 яну 2007 18:38

ами купуваш си тогава говорители и си ги монтирай сам ... но зависи кви говорители, ако са български може и да ти издържи кутията, така като ги гледам са от респромки .... но ако слагаш нещо по сериозно незнам дали ще се получи хубав звук ........ иначе на говорителите си пише размера, гледам си ги премерил на кутията .... взимаш и филтри и си готов .... говорителите са ти от 10 до 300 кинта зависи кво ти трябва .... за филтрите също трябва да се преценят спрямо говорителите !!! успех, качи после снимки да видим как върви проекта !!! :wink:
а и тези кутии мисля че нямат т.е. сега се сещам, нямат отвори за въздух, така че не си заслужава по - хубави говорители да монтираш!

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пон 15 яну 2007 18:51

мерси за отговора

сигурно съм малко нахален ама ако ми кажете някакви цени на говорителите и филтрите нема да имате цена :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Пон 15 яну 2007 22:35

това до колкото виждам са на респром мисля че стандартно са с 40вт. баси но на респром има същите които са 80вт. и свири доста по-добре там в перник нямате ли магазин на викиват или на квазер иначе ще ти излезне някъде около 50 -60 лева едната ам си струва ако имаш добър усилвател :wink:

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 16 яну 2007 0:48

Аз ти предлагам ако ще ги правиш да не ги правиш за колата, а за вкъщи.

Слагаш говорители каквито са ти насърце, единственото условие е да пасват в дупките или поне да не преправяш много.
Можеш да ги направиш и двулентови или трилентови това е въпрос на средства, на желание, на вкус, на възмовности.
двулентови(с 2-ва говорителя) - един басс другия или пищялка или комбинирана среда с пищялка(третата дупка басс рефлектор)
трилентови- единия говорител басс другия среда, а третия пищялка

като решиш дали дву или трилентови пак от магазин за говорители вземаш и филтри за дву или трилентови колони, но това не е всичко :idea3 ако си голям мераклия и искаш сам да си направиш филтър ще сложиш(това е и по евтиния вариянт):
само един кондензатор на пищялката ако са друлентови
трилентови ще сложиш и един на средата но по-голям( колко фарада да са кондензаторите ще разбереш като се разровиш из форума :търсачкаа )

На края,но не на последно място им правиш по едини хубави капаци от дървена рамка с леко прозираш плат (че да не се вижда какво си сложил отдолу)

P.S. Успех в проекта и дано успееш с това толкова трудно и сложно начинание.

:офф Само не се захващай да си правиш говорителите сам :lol:, а ако искаш сам да си ги пваравиш щети обесня как става, ма не казваи на никой (да си остане между нас си) : значи купуваш си един Pioneer TS-W8102SPL(като ще се учим да се учим от най-добрите) за това става въпрос http://www.pioneerelectronics.com/pna/v3/pg/product/details/0,,2076_310069929_297969853,00.html правиш му една дисекция с 10кг чук (това е задълйително условие защото му е много добре залепен магнита и с по-малък няма да може да се отлепи(май е ацичпак- казвам го наобратно зада не стане реклама) след това след внимателен оглед остановяваш, че това е прекалено трудно и не може всеки да го прави камули да го прави като паинер.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”