Кабелче с надпис "АТТ" ???

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Кабелче с надпис "АТТ" ???

Мнениеот Rabbit » Пет 26 яну 2007 10:38

става въпрос за това кабелче, което излиза от ЦД плеъра. в описанието пише, че чрез него, при позвъняване на мобилния тел. се намалява звука. обаче, връзва ли се към допълнителен модул или...? В момента определено няма ефект от него.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 26 яну 2007 10:41

Май там като дадеш високо ниво и намаля музиката само тва :roll: , а може и ниско :lol:Пробвай през резисторче 1к на + и - какво ще се случи :wink:

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд

Мнениеот Rabbit » Пет 26 яну 2007 10:48

аз мога да го дам, ама от къде да го взема това ниво. имам предвид, че за проба ОК, но в реални условия от телефона ли идва?

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 26 яну 2007 10:50

Rabbit написа:аз мога да го дам, ама от къде да го взема това ниво. имам предвид, че за проба ОК, но в реални условия от телефона ли идва?
М даааа малко неприложимо , но поне да разбереш за какво е предполагам засяга вградени телефони в колата повече.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд

Мнениеот Rabbit » Пет 26 яну 2007 10:56

малко ми се поизясни - дотолкова, че знам, че не мога да го ползвам. в описанието е дадено - to the interface cable of car telephone.
благодаря

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 26 яну 2007 11:07

Връзва се към Car Kit система, за да може при входящо/изходящо обаждане, да подаде сигнал и активира ATT на сФирката

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 26 яну 2007 11:41

Реално би трябвало да можеш да го ползваш ако го вържеш към масата. ;)

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд

Мнениеот Rabbit » Пет 26 яну 2007 11:54

за кракът на масата ли? туристическа масичка върши ли работа?

по същество: аз ще го пробвам от какво се влияе + или - . но ако е постоянно вързано към - сигурно постоянно ще е намален звука?

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пет 26 яну 2007 11:59

Sunny написа:Връзва се към Car Kit система, за да може при входящо/изходящо обаждане, да подаде сигнал и активира ATT на сФирката

:да: и аз така мисля

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 26 яну 2007 12:19

Rabbit написа:за кракът на масата ли? туристическа масичка върши ли работа?

по същество: аз ще го пробвам от какво се влияе + или - . но ако е постоянно вързано към - сигурно постоянно ще е намален звука?

е ДА заглушава докато има ниво на него(+ или -) , не забравяй през резистор :wink:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пет 26 яну 2007 18:02

Това кабелче се връзва към кар-кит за автомобил .

Кар-кит = на устройство което е не малко скъпо и се монтира в автомобила , тези който съм виждал са снабдени с микрофон , обикновенно се захващта към сенника , не знам само какъв говорител ползува . Телефона се поставя на поставка като буксата на телефона отдолу се прикрепя към кар-кит'а . За всеки модел телефон има модел кар-кит .

Начина на действие е следния . Като ти звънне телефона , кар-кит'а подава минусов сигнал (маса , - ) към касетофона посредством този кабел и касетофона намалава звука си на определено ниво , обикновено на половина и влиза в режим (call muting) . Моя като по-газарски мога да си избирам от менюто с колко да намали звука като имам опция и 100% .Та като ти звънне телефона , след определен брои секунди телефона ти сам отваря връзката (auto answer ) и започваш да си лафиш без да си си помръднал рацете от волана . Като приключиш с разговора , сабеседника като натисне червената слушалка , кар-кит'а спира подаванело на минусов сигнал и музиката ти отново почва да тресе колата .

Единствения + за мен на този кар-кит е , че за разлика от това да ползваш телефона в режим свободни раце , при кар кита не трябва да крещиш за да те чува сабеседника , а си говориш нормално и чрез микрофона на кар-кит'а , той си те чува нормално .

Надявам се да не съм го написал много сложно и да си ме разбрал !

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 26 яну 2007 18:47

Хайде да добавя и съществуването на Bluetooth Car Kit :wink:
Активира се най-често с включване на CD-то (или както му е вързано захранването, но това си е най-културния вариант).
При влизане в обхвата му на телефона, който предварително е сдвоен (pair-нат) се добавя автоматично като active bluetooth device.
Предимство - телефона ти може и да не излиза от джоба и каот звънне някой, пак да си говориш.
Принципно имат и някакво управление на увеличване/намаляване, вдигане/затваряне (за да не се налага винаги да е в режим на атоматичен отговор), активиране на гласов набор и т.н.
Някои модели имат възможност и за копиране на телефонния указател върху тях и избиране на номер от книгата. Съответно те са снабдени и с дисплей за името на набирания номер или на номера, опитващ се да осъществи входящо повикване.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”