Преправяне на woofer + добавяне на предна линия + опит с-не

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Преправяне на woofer + добавяне на предна линия + опит с-не

Мнениеот zikko » Нед 31 май 2015 21:03

След 7 годишна вярна служба woofer-ът се предаде. По-скоро усилвателят... с уточнението, че става въпрос за каса+правен усилвател (а не фабричен, който се намира вътре в касата) + woofer magnat xpress 12-ка. Магната е в добро състояние. Другите колони в колата са едни праисторически панасоник 40W rms и оригиналните пищялки. Половин година си карах така, но woofer-a си ми липсва, определено. Та, реших да се допитам до вас, защото съм решил да си го вържа и настроя сам, въпреки че никога, нито съм се интересувал, нито знам как става. Това, което реших е да изчистя касата и да запуша отворите (бях решил със силикон, но това май не е много удачен вариант. Предложения??). Забравих да спомена, че искам това да е нискобюджетно решение. Следващата стъпка е избор на фабричен усилвател. Спрях се на този : http://www.blaupunkt.com/uploads/tx_ddfproductsbp/GTA_470_DSP_final_print_08.pdf. Тук на мен ми изникват няколко въпроса... 1) За всеки един усилвател ли, който има bridge mode, но няма woofer output може да се върже woofer?? Като естествено rms-те са съвместими. 2) В упътването е показано как се връзва пасивен woofer с възможност за използването на dsp. фиг.8 В примера е показано rear input+woofer output. Тъй като и 2-те линии могат да бъдат bridge mode, мога ли да свържа front input+woofer output?? 3) Да видим дали съм разбрал :redface : при свързване например на rear input+woofer output това означава, че woofer-a ще се свърже мостово на задна линия, а останалите колони ще се вържат за предната линия?? Като, като цяло искам да постигна това - woofer+4 колони вързани за усилвателя, а пищялките за cd-то (ако е възможно или и пищялките да са към усилвателя??). Другият въпрос е поставянето на новите 2 колони в предните врати. Свалях кори, гледах, чудих се и не виждам как ще стане. Мислех и за вариант в джобовете, но там според мен определено не става. Като се има предвид, че ще търся колони с по-голям rms, тъй като ако взема този усилвател ще ми трябват, а следователно те са с по-голяма дълбочина на монтаж.
p.s. Колата е polo 97 6n 1.9d 4 врати. Панасоник колоните са отзад на кората...
=================================================================================================================================================
Така, осъзнах че съм написал някои откровени глупости, но към същинския въпрос. Панасоника отпадна като вариант, следователно за задна линия ще се използва само субуфера! Отворих капаците на колоните в таблото... оказа се, че на едната, мембраната е заминала. Тук ще съм много благодарен за съвет, а именно - кой е най-удачният вариант за предна линия? Само да вметна, че усилвателят си остава същият. Също така реших, че колоните в предните врати (тепърва ще се правят отвори) ще са 13см! За вариант 1 и 2 съм избрал следните 10 см-ви колони за таблото - http://aval-bg.com/5/Hertz+DCX+100.3 Вариант 1) Тези колони + 13см-ви коаксиални (клоня към GZ). 2) Тези 10см-ви колони + 13см-ви мидбаси. 3) Двукомпонентна система. Наистина ще съм благодарен на компетентни отговори, тъй като колоните ще се купуват online (да, знам че техника не се купува online, но едно отиване до гореспоменатия магазин е 70-80 лева, пари, които предпочитам да вложа в по-качествени кабели... например). Сумата, която ще отделя независимо дали за вариант 1,2 или 3 е 170-180 лева. Предварително благодаря!

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Re: Преправяне на woofer + добавяне на предна линия + опит с-не

Мнениеот zikko » Съб 12 дек 2015 1:28

:Mr Green Fun Тия 180 лева ми изядоха главата. хах . През тези няколко месеца попрочетох доста форуми, в които е писано през годините и накрая винаги имаше спорове за пари. Ако се цели някакво макар и минимално качество си трябва кеш. Вече - изпитано! Това е към колеги, които са решили, че работата ще стане с колони lg от т............ и някой смешен усилвател (както си ги сънувах аз нещата в началото). :redface Предлагам темата за :lock Скоро, ако ми се занимава може да пусна за продажба нещата, които останаха.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”