Голф 4 - смяна на фабричното радио ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
unbrok3n
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - смяна на фабричното радио ?

Мнениеот unbrok3n » Пон 13 юни 2016 9:47

Здравейте, не знам дали пускам темата на правилното място. Искам да си сменя фабричното радио на колата с нов audio reciever и както вече се досещате съм пълен лаик. В интернет не намерих никакво описание как точно става това, освен едно клипче как се маха старото радио като се бръкне в двата му отвора острани. Дали може някой да синтезира какви са стъпките в няколко изречения ? Основно ме интересува има ли значение волтажът на ресийвъра или мога да си взема какъвто си искам ? Изводите универсални ли са, или трябва да питам в магазина специално за голф ? Има ли някаква друга тънкост ? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Голф 4 - смяна на фабричното радио ?

Мнениеот Dagestan » Пон 13 юни 2016 11:53

Буксите на радиото на Голф 4 са от т.нар. Евробукси 1 за говорителите и 1 за захранване. Почти всички нови плеъри от магазина са комплект с преходни кабели от буксата на плеъра, към евробукси. Общо взето, махаш старото радио, купуваш ново, където всичко е plug'n play, т.е. няма нужди от преправяния и други интервенции.

Зависи какво ново радио си купиш, но може да ти се наложи да размениш 2 кабелчета на буксата, за да не си губи настройките. При Pioneer тези кабели са с обувки, т.е. само ги разменяш, без да преправяш буксите. До какви пари ще си търсиш радио?

unbrok3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unbrok3n » Пон 13 юни 2016 12:48

До 200 лв ме устройва.

Потребителски аватар
Ango11
Автомобил: Golf MK4
Двигател: 2.0 115HP 4Motion AZJ

Мнениеот Ango11 » Нед 17 юли 2016 16:35

Обикновенно рисивърите имат инструкция за монтаж и кои кабели как се преправят според марката ако е необходимо. Но те съветвам там от където ще си купуваш рисивъра срещу 20-на лева да ти го монтират те, тогава е по сигурна и гаранцията при техен монтаж. Като модели бих ти препоръчал PIONEER DEH-X5700BT или DEH-4800BT, аз лично на Г4-ката съм много доволен от тях, имат и Блутут за колата с телефона и музика от тела и т.н.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 15 авг 2016 8:50

И си купи захранване за антената, казва се фантомен усилвател.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”