Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се усили.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се уси
Оригиналните колони имат само по 1 кондензаторче на високите, а мидбаса е вързан директно.
-
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
Тогава няма логика да прекъсва оттам, значи говорителя е пътник, кофти 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление не съм го гледал, колата е на село, а се случи така, че не съм ходил близо месец. Сега мисля от 1ви почивните дни да го прегледам. Не е от колоната със сигурност, защото както не свири и я сложа на дясната врата веднага тръгва, а като я върна в лявата и спира. От плеъра също не е защото лявата пищялка винаги свири, когато направя баланса само от ляво и от пред остава да свири само пищялката, а като го усиля тръгва и колоната във вратата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Оригиналните колони имат само по 1 кондензаторче на високите, а мидбаса е вързан директно.
Мерси, това значи ли, че щом пищялката винаги работи кондензатора е здрав, ако е така, мисля че остава единствено да е прекъснат кабела някъде преди мидбаса?
П.С. Кондензатора при пищялката на таблото ли е или във вратата, защото кабела който влиза във вратата под дунапрена е хванат за нещо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, че хич не ми се сваляше дунапрена на вратата. През почивните дни ще го намеря, но след като пищялката не прекъсва никога значи ли, че кондензаторчето е здраво?
-
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
При мен прекъсват и двете, мисля да пробвам с един друг плеър. Или с говорител директно на изхода на плеъра. така ще съм 100% сигурен
-
- Автомобил:
- Двигател:
dedicha написа:При мен прекъсват и двете, мисля да пробвам с един друг плеър. Или с говорител директно на изхода на плеъра. така ще съм 100% сигурен
Аз така проверих: Когато не свиреше колоната извадих плеъра и измъкнах буксата с колоните, сложих нова букса (несвързана за нищо) и с кабелите примерно на една от задните пипнах на пиновете на оригиналната букса, на колоната която не свири. Колоната не тръгна а като го направих същото на другите засвириха. Пробвах и също с кабелите на колоната, която не свири да пипна на някоя от другите 3 и всичките тръгнаха. Като си включих буксата (оригиналната, която си е свързана) колоната отново не свиреше (само пищялката и, която никога не спира) а останалите тръгнаха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-накрая намерих време да се позанимавам с Пасата. Оказа се че проблема е в кпндензатора, който е в самата пищялка на таблото. Сваля се много лесно, като в отверка се вади първо решетката и след това самата пищялка. В нея влизат 2 кабела, по единия стига сигнала до нея, а по другия отива към говорителя във вратата. Както по-рано установих проблема е между нея и мидбаса, защото тя не прекъсваше никога. За да не си играя да гледам кабели просто размених двете пищялки и сега зяпочна да прекъсва дясната колона а лявата да си работи без проблем. Та се оказва че проблема е в пищялката, и то по-скоро в кондензаторчето. Може ли да се поправи някак, или е по-добре да търся нова пищялка? Аз мисля, че е достатъчно да се смени кондензаторчето.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако си сигурен че е кондера има ги по магазините. Със стария отиваш и ти дават същия, препоръчвам да идеш да вземеш хубав кондер от Стеди Груп.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, ще видя да го сваля и да го отнеса. Иначе какво друго може да е освен кондензатор, пищялката винаги работи, значи до нея връзката е добра. От нея тръгва кабела към мидбаса на вратата, но той не е прекъснат защото с другата пищялка не прекъсва, а с лявата от дясната страна прекъсва отново, значи проблема е в пищялката, дали има смисъл да пробвам със същия кондензатор, като го презапоя? Друго освен кондензатора не видях да има, което да прави пробем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, значи проблема се оказа в говорителите, като аз ги бях изключил понеже го правше само от лявата страна и като сложих говорителя от дясно в другата врата си тръгна без проблеми, затова казах "не е говорител", след това писах, че размених и пищялките, и започна да прекъсва дясната вместо лявата и реших, че там е проблема, може би в кондензатора, но от известно време започнаха и двте да прекъсват. Днес реших сериозно да се занимая и издебнах когато и двете не свирят, а се чува само звук през пищялките в таблото. Като отново казвам, че пищялките никога не са спирали да свирят. Свалих и двете като на тяхно място включих говорителите от вратите и пак не свирнаха. Надух го почти до край и изпукаха и тръгнаха. Като съм сигурен, че няма проблем във връзката между CDплеъра и пищялките, на чието място свързах колоните за проба. Та мисля да търся нови колони за сега.
П.С. Само не мога да разбера защо когато започнах да пипам в началото по музиката и сложих левия говорител на мястото на дения и той тръгна, това ме подведе да търся проблема другаде. И какво може да се влиае колоната от силата на звука, че да тръгва когато го услилиш?
П.С. Само не мога да разбера защо когато започнах да пипам в началото по музиката и сложих левия говорител на мястото на дения и той тръгна, това ме подведе да търся проблема другаде. И какво може да се влиае колоната от силата на звука, че да тръгва когато го услилиш?

Re: Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се усили.
И аз имам същия проблем. Инересува ме стандартни колони 16,5см могат ли да се съберат във оригиналния джоб на вратата? Оригиналните са Нокиа, диаметъра между отворите за захващане е 15см. Самия говорител от ръб до ръб е 16см. И при мен не тръгват когато ги включа на мястото на пищалката, а пищялките работят винаги. Трябва да го надуя почти на макс за да тръгнат, но след като го намаля пак спират да свирят.
Re: Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се усили.
Пробвах и с други говорили и пак спират. От плеъра не е, оригиналните пищялки си работят и задните говорителчета работят. Единствено тези във вратите прекъсват. Тоест или кондензатора на пищялката или кабела от него до вратата е прекъснат. Ако вкюча колоната на мястото на пищялката директно свързана към радиото пак тръгва само с усилване. Кабела от вратата до таблото би трябвало да е здрав поне като го проверявам с мултицета пищи. Като тръгне да работи го мачкам, отварям и затварям вратата, правя какво ли не и не спира докато сама колоната не спре да свири. Не знам какъв може да е проблема. Има ли причина пищялката да свири, а мидбаса да не иска като просто си разменям кабелчето от едното на другото? Понякога и на макс усилени предните не искат да се отпушат и свирят по-малко от една песен.Общо взето си е като без предна линия.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”