Passat B6 (2006) Highline - bluetooth pair - как?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
pCC
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 (2006) Highline - bluetooth pair - как?

Мнениеот pCC » Нед 05 фев 2017 18:55

Здравейте,

бихте ли споделили как мога да свържа телефона си към bluetooth системата на колата? Според това, което пише в книжката, трябва до 3 минути след запалване (при пуснат bluetooth на телефона) да натискам слушалката на мулти-волана в продължителност на няколко секунди, докато колата не открие телефона и не даде звуков сигнал. При този сигнал самата кола би трябвало да стане откриваема за телефона и да се свържат с вкарването на определен код. Досега при опитите ми не се е показала колата в списъка с устройства, които телефонът открива.

Имате ли представа дали правя нещата правилно? Колата е highline изпълнение Б6, 2006-та и би трябвало да има модул за bluetooth (как мога да разбера има ли го със сигурност?).

Мерси за идеите.

boy4o
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2 TDI 2010

Re: Passat B6 (2006) Highline - bluetooth pair - как?

Мнениеот boy4o » Съб 11 фев 2017 17:06

Привет,
Аз също съм с Passat Highline В6, само че е 2010. Доста време се рових по колата и се опитвах да разбера дали имам реално bluetooth, защото много държа на това като удобство. Първоначалното е, че ако не виждаш секция за телефон, при шофьорското малко табло, то или нямаш или не е активиран.
Другия вариант е да имаш, но по някаква причина да не е активен, което според мен е малко вероятно.
Няколко неща, които можеш да направиш, за упътване дали имаш или дали си имал.
1. Провери при плафона горе има две решетчици, като под тази от страната на шофьора трябва да има микрофон. Внимавай при махането на решетките да не счупиш някоя щипка. :)
2. Доколкото знам, модула, който изпълнява тези функции е под предната дясна седалка. Аз не намерих такъв изобщо, нито кабели заготовка за такъв.
3. Да се поразровиш с VCDS и да видиш дали, ако горните 2 точки са на линия, просто не можеш да го активираш.

Последното, което направих е да отида в Порше и да попитам за моята кола, колко би струвало да се добави bluetooth свързаност, като ги поразпитах дали могат да проверят дали изобщо е имало при първоначалната поръчка на автомобила - казаха ми, нямало е, което е най-лошия вариант. Те имат пълна информация за автомобила, но нямат право да я дават - мисля, че това ще го кажат. Ако е както при мен, в Порше за да ти сложат струва грубо около 1000 лв. - 600 и няколко за материал и 5 часа труд. :eek :eek

В момента си търся удачен вариант за монтаж на същата система, но не за толкова пари.

Това е, което аз знам. Дано да съм помогнал.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”