Радио за голф 4: Pioneer или JVC

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Tripanzaa
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV 2001г

Радио за голф 4: Pioneer или JVC

Мнениеот Tripanzaa » Вто 03 мар 2020 10:51

Здравейте колеги, разгледах и други теми, но са доста старички, цените постоянно се сменят и реших да пусна по нива. Искам да сменя оригинално радио на голфа(gamma) с нещо по съвременно, но по темата с радиата съм бос. Гледам да е до около 150лв и по възможност цветовете да си пасват с останалия цвят на интериора. Харесах в технополиса едно JVC KD-T402 и едно PIONEER DEH-S110UB. Обаче като загледам гърба на радиото виждам че входа за антената е доста дълбок а самия накрайник на антената къс. Това предполагам ще е проблем и има ли преходници. Кое според вас е по доброто от тези двата и ако имате опит с друго което е в този ценови диапазон ще се радвам да споделите тук.

Потребителски аватар
Tripanzaa

Re: Радио за голф 4: Pioneer или JVC

Мнениеот Tripanzaa » Вто 03 мар 2020 11:00

Също за да не пускам нова тема, предните ми 2 колони вече започват да се прецакват и дори при много слаба музика се чува гадно бръждене, какъв добър заместител с повечко бас мога да сложа без да се налага да слагам усилвател, благодаря ви.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 мар 2020 11:08

Вземи си радио с блутуут.

Потребителски аватар
Tripanzaa

Мнениеот Tripanzaa » Вто 03 мар 2020 11:15

Като цяло важното е да искарва добър сигнал, пък ако има блутут още по добре

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 мар 2020 11:22

Повярвай ми, блутутът е една от най-смислените екстри. Особено ако не ти се слушат български радио-станции.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 03 мар 2020 12:16

Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)
Сигналът на радиото зависи от антената на автомобила, ако имаш проблем с това, търси там причината.
Единствената ми бележка за Bluetooth е че като си купих колата с JVC Bluetooth имах Samsung с Андроид и нямах никакви проблеми. Като си купих iPhone и така и аз не успях да го свържа - iPhone-а го открива, но не може да се свържи.
Огромно удобство е наистина. Като се присетя се за някоя песен, намеря си я в Youtube и си я пускам веднага, докато иначе вади кабели от жабката (AUX), свържи ги, после си оставям някъде телефона на неудобно за мене място заради кабела, лети по седалките...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 мар 2020 12:32

Mario951 написа:Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)
Сигналът на радиото зависи от антената на автомобила, ако имаш проблем с това, търси там причината.
Единствената ми бележка за Bluetooth е че като си купих колата с JVC Bluetooth имах Samsung с Андроид и нямах никакви проблеми. Като си купих iPhone и така и аз не успях да го свържа - iPhone-а го открива, но не може да се свържи.
Огромно удобство е наистина. Като се присетя се за някоя песен, намеря си я в Youtube и си я пускам веднага, докато иначе вади кабели от жабката (AUX), свържи ги, после си оставям някъде телефона на неудобно за мене място заради кабела, лети по седалките...

Блутут на Айфон е специфика. Леко е ограничен. Вероятно може да се свърже само с оригинален аксесоар от същата марка.

Потребителски аватар
Tripanzaa

Мнениеот Tripanzaa » Вто 03 мар 2020 12:38

Mario951 написа:Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)

Колега а отзад входа за антената как е, това ме притеснява, оригиналната е доста къса а като гледам другите са доста надълбоко

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 03 мар 2020 13:27

Наистина не помня, последните 2 коли си ги купувах с хубави радиа. Обикновенно в квартала си имам един майстор, който срещу символични суми ми е сменял и радио и колонки няколко пъти. Аз не обичам да се занимавам.
Хубавото на Голф-а е че всичко лесно става. Сега аз от скоро карам Мерцедес Ц-класа със оригиналното от 2001-ва година "Аудио 10". За да се извади трябва да се извадят духалки, централният панел и каквото се сети човек покраи радиото.

Събирам кураж, защото освен че трябва всичко това да се смъкне, трябва да дам и още 200 лв за адаптер за да ми работи мултиволана, а смея да твърдя че веднъж като свикнах на тая екстра, също не искам да се разделям с нея.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 03 мар 2020 14:54

Вземи си Пайниър. За антената има преходник.
Препоръчвам и това
https://hit-electronics.com/aktualno/ki ... o-5565.htm
За говорители, колега препоръчва Херц.

Потребителски аватар
Tripanzaa

Мнениеот Tripanzaa » Вто 03 мар 2020 21:50

Благодаря колеги!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”