Кутия за 2 х 12"

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Кутия за 2 х 12"

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 08 мар 2007 17:39

имам 2 х 12" колони модел куче 600W Peak Power, impedance: 4 омаИзображение

Та един приятел си направи за бас 8" трапецовидна кутия(всички страни са трапци) и свири много здраво за размерите си.За 12"-вите как трябва да се направи кутията?Ако имам размерите как да се изчисли?

П.П.Приемам предложения и за други видове кутии.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 08 мар 2007 21:23

Потърси една програмка на име Bass Box... тя ще ти изчисли всичко че и размерите ще ти даде!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 08 мар 2007 21:45

prj57 написа:Потърси една програмка на име Bass Box... тя ще ти изчисли всичко че и размерите ще ти даде!

Хъ-хъ,да ама тия говорители сигурно нямат никакви известни параметри и Bass Box-a нищо няма да покаже...
Ако питаш мен,направи им кутия с отворен обем (с дупка :D -фазоинвертор или още известната като бас рефлекс тръба) с обем около 45л за всеки говорител.Нека говорителите да са в отделни обеми т.е. кутията дори и да е една,всеки говорител да е самостоятелен от другия - с една дума с преграда.Размерите на басрефлекса - дължината и фи-то да се настроят по слух.
То аз не разбирам много-много,така че изчакай някой по-разбиращ да се обади - agopov,nii или някой друг :D .

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 08 мар 2007 21:57

Така е, прав си.... ма поне да вземе представа за обема, тия говорители като ги гледам да са някъде 200-250 RMS я имат я не!!!

И как да настройва бас рефлекса по слух ( фи ) като му трябва почти готовата кутия, нали отвора ще бъде различен винаги :lol:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 08 мар 2007 22:05

Според мен си направи кутията с обем малко над 50л. за говорител защото като решиш до време да ги сменяш с нещо по мощно да може да си ползваш кутията.Виж моята в гаража тя е около 55л.на страна с три бас рефлекса с дължина по 30см. и здравата тресе.Успех.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”