Проблем с музика.
Проблем с музика.
Имам проблем сложих си усилвател и туба и тубата ми издава някакъв звуци, дори когато е намалена музиката до край пак се чуват. Прихваща звузи от всичко от мигар, аварийни , дълги от свичко. Когато давам газ се усилва сигнала. Нещо като жужене или свирене не мога да го определя. От какво може да е и как да го опрявя защото е доста силен звук и не се търпи.
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
На баща ми ладата имаше такъв проблем.
Тогава ми казаха, че проблема е в тоците.
По принцип има една малка кутиика (забравих как се казваше) която се връзва преди касетофона (мисля че (+)-а минава през нея). Тя изчиства тия шумове, ама ефекти и е малак ако имаш по-сериозни проблеми. Аз слагах такава но шима намаля много малко.
Кабелите към свещите също не бяха фред и при смяната им шума намаля още малко, но пак си имаше шум (особено като се слуша радио).
Като взех моята кола спрях да се занимавам с ладата сугурно още го има този проблем, но 100% е нещо по тоците в нейния случай... вероятно и при теб.
Тогава ми казаха, че проблема е в тоците.
По принцип има една малка кутиика (забравих как се казваше) която се връзва преди касетофона (мисля че (+)-а минава през нея). Тя изчиства тия шумове, ама ефекти и е малак ако имаш по-сериозни проблеми. Аз слагах такава но шима намаля много малко.
Кабелите към свещите също не бяха фред и при смяната им шума намаля още малко, но пак си имаше шум (особено като се слуша радио).
Като взех моята кола спрях да се занимавам с ладата сугурно още го има този проблем, но 100% е нещо по тоците в нейния случай... вероятно и при теб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля,че тука е виновен сигналния кабел за усилвателя.По него се индуцират разни кофти токове и затова се чуват.Пробвай с друг кабел - най-хубаво чинчовите кабели да са тип "усукана двойка",защото така се избягва това индуциране.
Друг вариант е да има проблем с масата на чинчовете на плеъра.Тогава се прави друго - външната част на чинча се свързва с корпуса на плеърано все пак мисля,че първия вариант е причината.
Друг вариант е да има проблем с масата на чинчовете на плеъра.Тогава се прави друго - външната част на чинча се свързва с корпуса на плеърано все пак мисля,че първия вариант е причината.
- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
1
Целия проблем е от кабелите.Окабеляването на една кола ти е 20 % от музиката.
- stoqn_gti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твоя проблем -смощение.
И аз имах същия проблем но беше устранан още при прекарването на кабелите.При мен това смощение се получи от това че бяхме защипали захранващия кабел с планката на колана и от там ми идваше мизерията ,след като установихме проблема всичко беше отстранено и нямаше никви смущения,Надявам се и ти да се справиш с твоя проблем
И аз имах същия проблем но беше устранан още при прекарването на кабелите.При мен това смощение се получи от това че бяхме защипали захранващия кабел с планката на колана и от там ми идваше мизерията ,след като установихме проблема всичко беше отстранено и нямаше никви смущения,Надявам се и ти да се справиш с твоя проблем

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”