Проблем с музика.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mrn87
Автомобил:
Двигател:

Проблем с музика.

Мнениеот mrn87 » Сря 24 яну 2007 15:15

Имам проблем сложих си усилвател и туба и тубата ми издава някакъв звуци, дори когато е намалена музиката до край пак се чуват. Прихваща звузи от всичко от мигар, аварийни , дълги от свичко. Когато давам газ се усилва сигнала. Нещо като жужене или свирене не мога да го определя. От какво може да е и как да го опрявя защото е доста силен звук и не се търпи.

Потребителски аватар
mrn87
Автомобил:
Двигател:

сори , че не видях темата за кар аудио.

Мнениеот mrn87 » Сря 24 яну 2007 15:21

сори , че не видях темата за кар аудио.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 24 яну 2007 17:28

На баща ми ладата имаше такъв проблем.
Тогава ми казаха, че проблема е в тоците.
По принцип има една малка кутиика (забравих как се казваше) която се връзва преди касетофона (мисля че (+)-а минава през нея). Тя изчиства тия шумове, ама ефекти и е малак ако имаш по-сериозни проблеми. Аз слагах такава но шима намаля много малко.
Кабелите към свещите също не бяха фред и при смяната им шума намаля още малко, но пак си имаше шум (особено като се слуша радио).
Като взех моята кола спрях да се занимавам с ладата сугурно още го има този проблем, но 100% е нещо по тоците в нейния случай... вероятно и при теб.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 24 яну 2007 17:53

Аз мисля,че тука е виновен сигналния кабел за усилвателя.По него се индуцират разни кофти токове и затова се чуват.Пробвай с друг кабел - най-хубаво чинчовите кабели да са тип "усукана двойка",защото така се избягва това индуциране.
Друг вариант е да има проблем с масата на чинчовете на плеъра.Тогава се прави друго - външната част на чинча се свързва с корпуса на плеърано все пак мисля,че първия вариант е причината.

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Сря 24 яну 2007 17:57

и аз мисля че е от чинччовете защото когато за парви пат си бях купил усилвател и нямах тарпение да го сваржа и го сварзах с наи обикновенни чинчове кито струваха 3лева и ми правеше сащото като на теб и ме побаркваше смениги и тогава пиши дали още имаш проблем

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 24 яну 2007 20:00

ако си прекарал захранващия кабел за усилвателя и чинчовете заедно, раздели ги (единия да мине по единия праг, а другия кабел през другия).

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот The_King » Вто 30 яну 2007 12:32

Целия проблем е от кабелите.Окабеляването на една кола ти е 20 % от музиката.

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Нед 11 фев 2007 3:59

Твоя проблем -смощение.
И аз имах същия проблем но беше устранан още при прекарването на кабелите.При мен това смощение се получи от това че бяхме защипали захранващия кабел с планката на колана и от там ми идваше мизерията ,след като установихме проблема всичко беше отстранено и нямаше никви смущения,Надявам се и ти да се справиш с твоя проблем :wink:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Нед 11 фев 2007 4:48

Погледни масата на чинчовете, допри с една жица корпуса на плеъра и масата на чинчовете и виж дали ще се оправи. Ако се оправи, значи нещо масата на чинчовете на CD-то бяга, но може много лесно да се "побългари". CD-то пайнер ли е, че при тях доста често се наблюдава този проблем?

Потребителски аватар
XPLOD119
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: Asz 2005г

Мнениеот XPLOD119 » Пет 09 мар 2007 20:22

проблема според мен е в чинчовете ако не са качествени нормално а това че чинчовете и захранващия кабел са прекарани на едно и също място не е проблем

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”