Здравейте!
Наскоро закупих медия от bgauto.eu или иначе Hesperus медия.
Свързването го направих сам.Всичко работи нормално с изключение на радиото, не търси станции, не шуми, не издава какъвто и да е звук.
Рових къде ли не в нета, в настройките на медията, проверих свързването, но без успех.
Писах на поддръжката в сайта от който съм я закупил, но ми казаха, че не могат да ми кажат дали е свързана правилно, защото нямат инструкции за медиите и препоръчват свързване в сервиз.
Ходих в няколко сервиза, но и те не знаеха от какво може да е, казаха че свързването е перфектно, но до там.
Медията има гаранция, но съответно пише, че ако не си платил на сервиз за свързването и нямаш фактура гаранцията отпада.
На снимката ще видите и самото свързване, като след снимката всичко беше и запоено за по-добра връзка.Може да забележите, че кабела на антената на колата с двata факра накрайника изглежда странно(липсва пласмасата около самите букси), но така ги заварих след свалянето на оригиналната медия при която радиото работеше безупречно.
Та въпроса ми е има ли някой, който се сблъсквал с подобен проблем и какви са вариантите в случая?
Golf 5 - андроид медия - проблем с радио
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Re: Golf 5 - андроид медия - проблем с радио
Аз се сблъсках с подобен проблем, китайска медия за Опел с андроид 14. Поисках да ме свържат със сервиз, който ги монтира, за да изберат те дали да поръчам нея или с андроид 12. След като поисках платежен документ и реална гаранция, техникът ме посъветва да не се занимавам с глупости. Това ме отказа.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Може от преходника на антената да е. Пробвай с друг преходник. Предполагам този е дошъл с медията.
Плюс може и да не пускаш за антената. При мен усилвателя се захранва отделно, а не от средното жило на коаксиалния кабел. Така че провай с директен преходник без захранване.
А тиксото на заводските букси махал ли си го да видиш какво се случва там?
Плюс може и да не пускаш за антената. При мен усилвателя се захранва отделно, а не от средното жило на коаксиалния кабел. Така че провай с директен преходник без захранване.
dispatch написа:Може от преходника на антената да е. Пробвай с друг преходник. Предполагам този е дошъл с медията.
Ще поръчам да видя дали от него ще излезе. https://vikiwat.com/avtomobilen-prehod- ... s-sa2f-din - нещо такова ли трябва да е?
Иначе тиското аз съм го слагал, защото иначе няма как да се задържат двете букси включени.Просто я няма пластмасата и са останали голи конекторите.На оригиналната медия бяха залепени с банд за нея, едната беше леко подвадена и пак имаше кристален звук радиото.
Според мен проблема е в буксите - твоите, оригиналните на колата. Принципно преходника щрака стабилно в тях и няма нужда от допълнително привързване.
Не знам дали е удачно да ги махнеш и да снадиш без никакви преходи.
Хубаво е да има и + към усилвателя на антената, има си такава букса от медията, иначе ще губи извън града радиата бързо.
Не знам дали е удачно да ги махнеш и да снадиш без никакви преходи.
Хубаво е да има и + към усилвателя на антената, има си такава букса от медията, иначе ще губи извън града радиата бързо.
dispatch написа:Може от преходника на антената да е. Пробвай с друг преходник. Предполагам този е дошъл с медията.
Тествах с друг преходник и такъв с усилвател, но без успех.Пробвах без да свързвам синия кабел за захранването, но и с него и без него пак без успех.Сякаш самото приложение също не отчита нищо.Цъкаш лупата и нищо не се случва.Няма шум, нито каквито и да било станции.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”