Камера за задно виждане.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Re: Камера за задно виждане.

Мнениеот railfan » Пет 31 май 2024 14:03

Сложи стабилизатор на напрежението и ще тръгне. Нормално е да прави така, защото на контакт напрежението е стабилно, а при запалена кола - не е и се променя.
Ето линк: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1802vDSg4g

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Пон 03 юни 2024 13:37

Захранване на се взема от светлините за заден ход, защото при Пасат В6 има система за следене на къси съединения във всички вериги. Тази система измерва товара във всяка една верига и ако е извън зададените стойности от производителя, компютъра изключва въпросната верига и записва грешка за повреда.
Ти си закачил допълнителен товар (камерата за заден ход) във веригата на светлините за заден ход, компютъра го отчита и изключва веригата.
За това с кабела за видео сигнал върви и червено/черно кабелче за захранване, което се връзва към медията. Всички медии (даже и китайските) имат извод за захранване на камера.
Успех!

Потребителски аватар
hi4umir4uu
Автомобил: Passat b7
Двигател: EcoFuel

Мнениеот hi4umir4uu » Вто 04 юни 2024 9:25

Здравейте, бих искал да сложа на моя пасат камера за заден ход, като имам оригинална медия RNS 510. Най-вероятно ще сложа китайска камера на мястото на плафона на номера (колата е комби), та въпросът е дали трябва да се слага модул, който да упрвлява камерата, както е при оригиналната камера, защото колата няка такъм модул в момента или само се монтира китаеца, връзва се към медията и готово.

chozmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chozmo » Съб 22 юни 2024 12:15

Здравейте! Сложих една андроид медия и задна камера, като съм пуснал кабел към бялата светлина, но не съм свързал още, като предстоеше да търся кой е точния кабел, за да захраня камерата. Днес слизам и паля колата, включвам на задна и камерата се появи на екрана. Единствено съм вързал камерата към Back/Reverse кабела, който е обозначен на медията като trigger wire. Възможно ли е да пуска 12V и по този начин да захранван камерата? Ето схемата на свързване, понеже не съм правил снимки.

Изображение

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Нед 23 юни 2024 8:57

През този кабел се подава захранване 12V на камерата когато дадеш задна, затова е тръгнала.
Явно си вързал и видео кабела също, щом получаваш образ, това е точната схема на свързване.

chozmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chozmo » Нед 23 юни 2024 9:52

Според моите разбирания, захранването трябва да е следното: включваш задна -> бялата светлина светва -> захранва камерата -> малката червена жичка излизаща от RCA се връзва за + на бялата светлина -> другият край се връзва за Back/Reverse към медията -> медията засича напрежение и превключва картина от камерата. Излизаш от задна скорост, и всичко се връща обратно. Явно медията пуска от някъде 12V по-този кабел. Само дето прекарвах допълнителен кабел до бялата светлина, понеже няма такава във вратата на багажника.
Ето едно полезно видео по какви начини може да се свърже камерата.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пон 30 сеп 2024 20:54

Някакво решение за този тип камери? Картина няма, но диодите светят. В камерата, удължителя до дисплея или в самия дисплей може да е проблемът :rolleyes
Прикачени файлове
Screenshot_2024-09-29-18-34-34-74_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

chozmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chozmo » Нед 13 окт 2024 23:19

А какъв е дисплеят и защо е с 5 пина? Аз пробвах една, което е за андроид мултимедия и е с 4 пина, но на моята кола е вързана за MIB2 с преходник и после видях, че е с 5 пина.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”