пасат б6 Проблем с мултимедия андроид 8.0

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
IcoMk3
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AHF 1999

Re: пасат б6 Проблем с мултимедия андроид 8.0

Мнениеот IcoMk3 » Съб 12 окт 2024 19:40

Здравейте, извинявам се защото виждам че темата е стара(поне е от тази година), но и аз днес смених китайската мултимедия... с друга китайска. Досега бях с такава дето екрана излиза от нея, единична но екрана е с размера на двойна. Днес сложих двоен дин, модел 7018B, марката не знам каква е но модела е това - 7018B. Старата беше с китайска букса, всички пинове и за колонките и за захранването са на една обща букса, но с преходни букси и малко запояване я свързах, нямаше проблем освен че някои настройки изчезваха след изключване, като бипкането при натискане на бутон или екрана, часа, само станциите се запазваха. А, и осветлението на бутоните не работеше при включване на габарити/фарове, работеше си постоянно когато е включена. Само кабела за камерата го вързах директно на китайската букса която отиваше в медията, без да го прекарвам през преходните букси.причината за смяната на медията е че екрана спря да работи,стои черен. Преди с няколко шамара се оправяше но сега и шамарите не помагат. Та, за новата медия. Днес я монтирах, всичко точно, но и аз като колегите по-горе имам проблема при който при изключване медията се изключва,но екрана остава да свети като показва датата и часа. Тази вечер махнах бушона не който е на самата медия, а на бушониерата на колата. Ако изобщо някой ми отговори, казвам го защото вече въпроса е задаван и е отговорено, но все пак, казвам ДА, свързал съм и постоянния плюс, и този който минава през ключа (ACC). Казвате да се разкрачи постоянния плюс и да се остави само ACC. Но така няма ли да се изгубят настройките на медията, тъй като изваждайки ключа се прекъсва изцяло захранването на медията? Разбира се предпочитам това пред изтощаването на акумулатора, но все пак звучи нелогично да се налага при всяко слагане на ключа да трябва да настройваш отново и станции и часовник и настройки за звук и други. Ще съм благодарен на всеки отговор на въпроса ми. Пак казвам търся решение за изключване на медията БЕЗ загуба на настройки. Благодаря предварително. Прилагам снимка на медията, не знам доколко ще помогне но все Забравих да спомена че колата е голф 4.
Прикачени файлове
Messenger_creation_21ACD6D3-5521-46DE-8DB9-650518E3C095.jpg
Китайска мултимедия 7018B

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Нед 13 окт 2024 12:43

Най-вероятно е някаква настройка на медията; нещо като скриинсейвър. Разрови й настройките, виж къде е.

Потребителски аватар
IcoMk3

Мнениеот IcoMk3 » Пет 15 ное 2024 15:34

Извинявам се че пак повдигам темата. Няма никаква настройка за скрийнсейвър. А и да има това не би трябвало да пречи да се изключи.
Та, искам да попитам, на Фолксваген, или по-специално на голф 4, запалката на постоянен плюс ли е, или през контакта? Защото запалката ми работи и без контактния ключ, но не знам дали е нормално. Да не би по цялата инсталация да няма плюс през контакта, така наречения ACC. Защото днес си поиграх и си направих преходна букса за мултимедията където размених постоянния плюс и този през контакта, свързах ги жълто с червено, и червено с жълто, но няма промяна. Така и не се изключва като махна ключа от контакта. И не мога да си го обясня с друго освен с липса на ACC( плюс през контактния ключ). Та, въпроса ми е при Фолксваген запалката на постоянен плюс ли е, защото знам че при някои марки е през контакта, но не знам при Фолксваген как стоят нещата.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 15 ное 2024 17:37

При мен запалката работи само след контакт.

Потребителски аватар
IcoMk3

Мнениеот IcoMk3 » Пет 15 ное 2024 18:32

Piqndurnik написа:При мен запалката работи само след контакт.

Каква кола си? Баща ми кара Б5.5, казва че и там запалката е на контактния плюс а не на постоянния. Ако е така, излиза че имам проблем с контактния плюс. Защото като се сетя, на предния голф 4 дето имах, като размених плюсовете, и се оправи, но за запалката не съм се срещал да проверя дали работи само при контакт. Някой друг да даде второ мнение ако може, по възможност да е с голф 4, дали запалката е на постоянен плюс или не. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Съб 16 ное 2024 13:53

Passat B6 2010

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”