:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Passat B8 - MIB1 - какви са опциите за Android Auto или Apple CarPlay?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
milench0
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 - MIB1 - какви са опциите за Android Auto или Apple CarPlay?

Мнениеот milench0 » Чет 27 мар 2025 12:38

svetliol написа:
xtoni написа:Имам необходимия usb куплунг, сменяш една кодировка се сменя и си готов

Колега сега виждам съобщението. Аз вчера поръчах USB-то, а можеше да свършим работа с теб...

Все пак като дойде и ако имам нужда от кодировка, ще пиша отново, тъй като аз не съм много вещ в това и нямам необходимия софтуер и HW.

Тоест не си с буксата , която може да захранва и apple устройства ? и си поръчал такава?

svetliol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetliol » Чет 27 мар 2025 12:48

Да. Оказа се, че съм се заблудил по цветовете и като погледнах по-детайлно номерата разбрах, че буксата е само за Андроид , както е посочено горе на картинката и коректният парт номер.
Сега поръчах USB-то с този номер 5Q0035726E и ще пиша като го монтирам какъв е резултата.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Чет 27 мар 2025 13:20

Ето така беше при мен. Дясната е само за андроид от МИБ1, лявата е след ретрофита ми към МИБ2.
Еднаква е за всички ВАГ, може да се търси принципно и от Сеат, Шкода..
Новата има и 2 допълнителни пина отстрани на буксата.
3.jpg
3.jpg (44.67 KиБ) Видяна 1697 пъти

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Чет 27 мар 2025 16:18

svetliol написа:Да. Оказа се, че съм се заблудил по цветовете и като погледнах по-детайлно номерата разбрах, че буксата е само за Андроид , както е посочено горе на картинката и коректният парт номер.
Сега поръчах USB-то с този номер 5Q0035726E и ще пиша като го монтирам какъв е резултата.

Освен да монтираш имаше и някакво прекодиране.
https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/5474/
https://www.youtube.com/watch?v=5dmgXxXLXJw

svetliol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetliol » Пет 04 апр 2025 11:55

Смених буксата, прегледах какви кодове имам инсталирани и посочените завършващи на 800 и 900 са инсталирани.
За съжаление пак не тръгва.
Ако има някой, който може да провери дали всичко е кодирано както трябва, може ли да помогне (срещу съответната почерпка) ?
Някакви други идеи?

Добавка: сега тествах пак дали ще се върже Android Auto с новата букса и ми изписва грешка при опит за свързване. Като включа кабела разпознава, че е самсунг и при опит да свърже Android Auto след известно време дава грешка Failed.
Подозирам, че явно не е plug and play новата букса или ми се е паднала дефектна.

Добавка 2: Чух се с колегата xtoni, който любезно ми обясни (мерси :th_up ), че трябва да направя и кодировката посочена тук: https://www.youtube.com/watch?v=5dmgXxXLXJw
Сега търся някой колега от София със съответната диагностика, който може да ми направи коректната кодировка.
Моля да посочите някой контакт или да ми пише на Л.С.

Добавка 3 - решение на проблема: в крайна сметка вече имам Apple Car Play. Ето кратко описание на стъпките:
1. Смених буксата със зелена и този номер: 5Q0035726E.
2. Преконфигурирах USB-тата с OBD Eleven, за да му "кажа", че вече има друг тип букса
3. При мен Apple Car Play беше налично в менюто и не се наложи друго прекодиране.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”