Фърмуер, карти и полезен софтуер за RNS510 / Firmware, maps and tools for RNS510

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Pen4ev_
Автомобил: Volkswagen Passat B6
Двигател: CBBB 2010

Re: Фърмуер, карти и полезен софтуер за RNS510 / Firmware, maps and tools for RNS510

Мнениеот Pen4ev_ » Съб 21 юни 2025 13:59

Здравейте,

Наскоро реших да си обновя картите на колата и започнах да търся как става целия процес и попаднах на тази статия.
След преглеждането й установих, че съм с мултимедия RNS510 с код - 1T0035680L, Hardware version - HW41, Software version - 5238, от което следва, че версията и е C12. Версията на картите е 8522.
Поставям и снимка на медията:
20250621_103300.jpg

Започнах стъпка по стъпка да правя всичко както е описано за инсталация чрез SD карта (която все пак се нуждае от DVD диск, но само за стартиране на процеса за копиране на картите от SD картата към медията) и всичко вървеше добре, докато не започнах инсталацията и се появи грешката от снимката.

20250621_105411.jpg

След което дискът излезе. До колкото разбрах грешката излиза поради причината, че системата отчита, че се опитвам да инсталирам по-стара или същата версия на firmware-a и изобщо не обръща внимание на картите към този момент.
Потърсих решение на този проблем като единствено ми излезе, че проблема може да е от самия Iso файл в диска(който е изпробвал метода чрез SD карта ще разбере), които кара медията да търси firmware актуализация, вместо само да стартира процеса по копиране на картите, а решението което намерих е да се постави, друг iso файл- loader, който само да изпълни процеса на копиране без да търси firmware актуализация. Все още не съм го пробвал и не мога да кажа дали работи, тъй като търся и други начини.

Тук съм с молба ако някой може да ми помогне по какъвто и да е начин. Ще съм много благодарен!

BaSsPRo
Автомобил: VW Passat B7 Variant
Двигател: CFG 2012

Re: Фърмуер, карти и полезен софтуер за RNS510 / Firmware, maps and tools for RNS510

Мнениеот BaSsPRo » Пон 23 юни 2025 16:56

Колеги, понеже не успях да подкарам навигацията чрез SD карта и стартиращо CD взех че си купих едно двуслойно DVD на Verbatim за малко над 9лв. Записах на най-ниска скорост ииииии.... еврика, навигацията потегли. Само, че сега въпроса ми е как да кача навигацията на самата мултимедия и да не ми търси диск всеки път? По какъв начин точно става това, пак ли чрез бутоните за ъпдейт или има друг начин? Благодаря предварително!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”