Здравейте,
Имам въпрос относно Ауди B9.5 2019 и програмиране на Carplay.
Искам да ви питам, дали имам как да заобиколя да платя близо 1000 лева или месечен/годишен абонамент за функцията.
Неща, които да имате предвид:
- С голямата мултимедия съм MIB3, touchscreen.
- Чрез function магазина на Ауди мога да си платя и Carplay работи само с кабел. (пробвал съм само Type C входа). Не успявам да се вържа чрез bluetooth към него.
- Но иначе мога да се вържа с Ауди wifi-я, както и чрез bluetooth към Ауди мултимедията
- Нямам data-transfer USB доколкото разбирам.
- Имам OBD11
Та, има ли как да инсталирам пиратски карплей за постоянно?
И втори въпрос, ако да, може ли да стане и wireless?
Благодаря ви!

Carplay - MIB3 - Как да се програмира
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Carplay - MIB3 - Как да се програмира
На кратко, не. По принцип може, не съм сигурен някой в България дали е почнал вече да го прави, има ред причини обаче да не минаваш по тоя път, щом си с MIB3 колата е винаги свързана, Audi няма да ти brick-нар мултимедията, но ще ти спрат всички security ъпдейти, не съм убеден дали ще можеш и да ъпдейтваш карти офлайн с флашката, мисля че и това се ограничава. wireless carplay има само над определена софтуерна версия на мултимедията.
Но факта, че на кола която е винаги свързана, няма да има security patch-ове би трябвало да ти е достатъчно.
Ходи ли да питаш директно в Порше? Цената за активиране на APP connect не беше 1000(поне във vw шопа като проверявахме за познат)
edit: Хвърлих едно око на цените, 750лв+, тоест цената от 1000лв явно си е актуална и определено си заслужава 200-250лв отгоре по официален път.
Но факта, че на кола която е винаги свързана, няма да има security patch-ове би трябвало да ти е достатъчно.
Ходи ли да питаш директно в Порше? Цената за активиране на APP connect не беше 1000(поне във vw шопа като проверявахме за познат)
edit: Хвърлих едно око на цените, 750лв+, тоест цената от 1000лв явно си е актуална и определено си заслужава 200-250лв отгоре по официален път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:На кратко, не. По принцип //.
Благодаря, за отговора. Да, цената мисля, че е 470 евро през апа на Ауди.
А какво имаш предвид 200 лв по официален път?
Последна промяна от radotom на Нед 03 авг 2025 18:28, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами то даже е значително по-малко от 200лв по-евтино да си го активираш както си му е реда от Ауди и няма негативи.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”