Едно въпросче относно колоните pineer

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 31 авг 2005 4:51

о аз имах преди време , пайнерки 20см , отзаде на кора , свиреха , ама все ми се струваше слабо (а и знаех че могат много) , та им лепнах едно усилвателче , беше приказно,
оправи си колоната на вратата , и слагай едни на кората с усилвателче , и се радвай на музиката , ама си вземи хубав кабел за усилватела , че от 3 месеца се раправям само с кабели , немаше пайнер и сложих на блакпунт , супер е ..........
и си сложи едни високи(ако нямаш де) горе каде почва тавана да ти качи звука малко и горе ефекта е мноооо .........

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 31 авг 2005 7:55

Вече реших какво ще направя.Ще взема една двукомпонентна система на JBL за отпред и едни 20см. за кората с усилвател ланзар кум тях.Само се чудя дали да не купя още една двукомпонентна система за отзад.Обаче ми казаха че не се чувало както трябва от задните врати.Вашето мнение?

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 31 авг 2005 8:50

Е какво значи не се чувало хубаво от вратите? Колкото се чува от предните, толкоз ще се чува и от задните :) Като сложиш на кората има риск тези дето са отзад да останат без слух, защото говорителите ти крещят точно зад врата....ако имаш място за говорители във вратите, слагай няма да сгрешиш...един приятел в неговия Ситроен Ксантия точно така беше направил - два баса във предните врати, две пищялки отпред, два баса във задните врати и две пищялки закрепени на колонките между двете врати + субуфър в багажника, като всичко беше на отделни усливатели --> може да си регулира нивото на звука на всичко поотделно без въобще да пипа касетофона...е ела да видиш дали не се чувало :):) Супер чист и силен звук, досега аналог не съм видел :) всички правят така наречената "ддуум ццццсссс" музика, тоест много думкащ бас и пищялките да съскат :):):)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 31 авг 2005 14:40

ти ми прочете мислите ,точно такъв бас не искам искам шпросто да го отразява , а не да думне и после 5 секунди да кънти.Относно ксантията е доста по различна от голфа ,ако се загледаш когато затрориш вратите ще видиш че 90% от колоната се закрива от седалката и фактически колоната свири на седалката и за това се чудя :) но като ще е гарга поне да е рошава :)
А DEH-P5600MP ще свирне доста добре нали? Или бъркам?

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 31 авг 2005 15:54

Ще свири къде ше оди :) Нали е Пайнер :) Иначе за в задните врати все си мисля, че ще свири...може да не е толкоз силно, но ти не гониш лудницата 3000 в колата...освен това ако е двукомпонентна система, ще сложиш пищялката някъде където ще се чува и проблемът е решен, баса от вратите ще си излиза ако ще целата седалка да го закрива :)
На кората просто е повече играчка, защото трябва да я режеш ала бала, но пък действително тези на кората, ще изкарат много добър бас, защото ще ползват обема на багажника...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 31 авг 2005 16:16

А най хубавото е че няма да са пайнер а JBL и си мисля че ще се доближа до лудницата с 10бр JBL в колата с усилвател :)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 31 авг 2005 18:33

не лудницата ще дойде до теб, хе хе хе
за JBl -немам думи,
виж ся яз ко съм си писал на колата

Изображение

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 31 авг 2005 18:55

Виж и аз съм як фен на пайнер ,но много хора ми казват ,че от JBL няма по добро за колона (имам предвид на разумна цена)Като се има предвид че в АРЕНА озвучаването е JBL (ако не се лъжа) също и на Назионалниа стадион пак е JBL.Още се колебая имам 6 дни да реша.Но JBL ще го взема с сериозна отстъпка и мисля да се спра на JBL.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Сря 31 авг 2005 19:31

аз съм вече с 4 броя JBL (доскоро бяха само 2), само добри неща мога да кажа за тях. Вземай, няма да съжаляваш!

Потребителски аватар
eViL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eViL » Чет 01 сеп 2005 4:13

За говорители провери и Infinity.
В Музикална къща Фактор на ъгъла на Раковска и Патриарха. (те са и официален вносител на JBL за България)
Определено ще останеш доволен!! А и цените не се различават съществено от тези на JBL (освен, ако не си се засилил към максимално качество).
http://911.bg/a2/offers.asp?id=2062&grid=16526
това е reference серията (ниската им серия).

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 01 сеп 2005 16:44

за JBL , съм съгласен че са по добри от pioneer ,само показах кво съм си писал на колата (тва беше преди 3 години). А колкото за Infinity , съм чувал добри думи, незнам как свирят, но като им гледам цените добри са

dready- качвай се на JBL-а и се радвай на качествена музика...... 8)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 01 сеп 2005 19:20

ммм да от този магазин ще ги купя ,но ще е около 7ми септември и се надявам към 10ти да мога да се похваля :)

dZvero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dZvero » Пет 02 сеп 2005 19:07

Мога да ви уредя остъпка на JBL, Infinity и т.н.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”