Посъветвайте ме за озвучаване на Г3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пон 10 окт 2005 11:50

Колеги, първо мерси много за написаното. Схванах какво имате предвид и аз предполагах, че една компонентна с-ма ще е много по -добре, но за момента ще трябва да се задоволя само с елипси :(
dready, ти от къде я докопа тази кора с елипсите на нея? Ако мога и аз да си намеря да не развалям мойта ще стане супер...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 10 окт 2005 13:31

Ами за тази цел има два варианта ,или да си намериш втора употреба кора или да отидеш или в Авител или в MVM ще ти излезе около 100 лв.(без елипсите) ,но парите си заслужават много по добре е отколкото да си режеш твоята.Ако те интересува MVM се намира в красна поляна ,а Авител мисля че беше борово тоя квартал ако не се лъжа.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Пон 10 окт 2005 14:03

aз работех в авител ако искаш мога та направя какво ти трябва

Потребителски аватар
koceto_pz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koceto_pz » Вто 11 окт 2005 9:31

Memo написа:За сега ще потърся нещо секънд хенд, че съм на бензин и за да дойда до Сф кората ще ми легне скъпичка :( Ако не намеря каквото ми трябва знам на кой да се обадя :wink:

Приятелю ако ти се разкарва до Пазарджик,ела аз ще ти направя кора,ако искаш даи ми E_MAIL и ще ти пратя снимка да видиш как сьм си направил кора на моята кола.Ето ти и тел:0888/751735(Коцето).

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 11 окт 2005 12:30

Моето мнение за разлика между елипса и кръг.Елипсата като мембрана обхваща по голям спектър от честота на трптене.С две думи казано в часта където е е по-тясно ще се доближава повече до средните честоти.В най-отдалечените крайща амплитудата ще е най-голяма и честотите ще са най-ниски. Аз съм превърженик на класиката.Само дето няма парички да си доработя озвучаването. Отзад съм сложил два 8" говорители с картонена мембрана ( това може и да е грешка защото старее доста по-бързо а разликата не се осеща в движение на колата).Като марка са български призведени в Благоевград.Взех ги такива защото мога да си купя после мембрани със шпули и да си ги направя нови за малко пари.Мислех да слагам и пищялки, но пак казвам парите не стигнаха.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 11 окт 2005 12:36

ANNIHILATOR написа:Моето мнение за разлика между елипса ........

Ами аз отзад мисля да съм с едни елипси и едни кръгли.Мисля да уплатня много хубаво багажника със силикон и тъй като има 60л газова бутилка не мие останало много свободно пространство.Та идеята мие да сеп пробвам да го използвам този обем по някакъв начин.Нищо няма да загубя ,най много да се получи нещо добро.Но си много прав хубава музика се прави с много пари.А за нашите стандарти цените са ненормално високи.Вашето мнение какво е за уплътнения багажник със силикон?Като отзад ще има 2 елипси и 2 кръгли 8".

Последна промяна от dready на Пет 14 окт 2005 7:55, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 11 окт 2005 14:27

На кората ли ще ги слагаш говорителите и колко инчови са.Ако са 8" и на горе ще ги спънеш ако оплатниш багажника.На тонколоните с големи говорители незнам дали си виждал но правят дупки.Ако са отпред се води бас рефлектор.Ако са отзад се прави с цел дишане на обема.Това се прави с цел да не се получава вакум и налягане при движение на мембраната в затворения обем. Незнам какво по-конкретно имате като казвате да се прави кората.Аз моята я изрязах с лист от ножовка.Сложих отгоре надоло говоритела.Така че стоманената периферия остана отгоре, и тъй като кората не е достатъчно здрава да издържи тежеста одоло сложих шперплатови плоскости които са със същия диаметър на отвора но обхващат по голяма площ.Така кората се стяга отдвете страни.От едната страна стоманената периферия от другата шперплатова плоскост.Доволен съм.Стана стабилно.Друго което направих е, че тъй като съм с Г3 взех една букса за захранване на HDD при компутрите и я прегодих за кабелите на говорителита.Така сега като реша да свалям корета става много лесно и бързо.Мъкнеш и си готов.Ако съм от помощ питаите!!! На драго сърце мога да казвам каквото знам!!!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 11 окт 2005 14:32

Момчета незнам защо толкова препорьчвате тази марка"HERTZ" :?: Но смятам че PIONEER ще се представи МНОГО ПО ДОБРЕ.

Pioneer не е нищо повече от пластмасова китайска ширпотреба, още не мога да разбера какво толкова му харесвате... Screwy

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 11 окт 2005 15:41

zmej написа:
Момчета незнам защо толкова препорьчвате тази марка"HERTZ" :?: Но смятам че PIONEER ще се представи МНОГО ПО ДОБРЕ.

Pioneer не е нищо повече от пластмасова китайска ширпотреба, още не мога да разбера какво толкова му харесвате... Screwy

Ами да ти кажа за CD са идеалния вариант качество/цена.Но за колони не мога да кажа нищо аз съм много доволен т херцовете засега.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 11 окт 2005 22:53

Действитлно ако съм любител на добрия звук никога не бих сложил говорител с ПВЦ мембрана.Мисля че единственото предимство е по-дългия живот - но и в това не съм сигурен!!!

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 12 окт 2005 0:03

значи не си запознат с тях това за сега един от най добрите варянти и са качествени на всичкото отгоре 8)

Потребителски аватар
koceto_pz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koceto_pz » Сря 12 окт 2005 8:39

zmej написа:

BOSCHMANN...ELITE...FIRST...и тем подобни,те ли са по добри:)ако обичаш не прави некомпетентни изказвания.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 12 окт 2005 10:32

Не искам и да се запознавам с високоговорители с полипропиленови мембрани.Предпочитам говорител с по-голям диаметър и с по-висока мощност от тази на усилвателя, така че да няма изкривяване.За здравина не споря.Полипропиленовите са по здрави.Но новите поколения хартиени мебрани също, са доста по-издръжливи от предците си!!!Но според мене опира и до въпрос на вкус!!!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 13 окт 2005 16:42

alarmata написа:...BOSCHMANN...ELITE...FIRST...и тем подобни,те ли са по добри:)...

цЪ, говоря за TVM, Visaton, Vifa, Peerless, Seas, Morel, Scan-speak, Dynaudio и много други... Чувал ли си ги? :lol:

За мембраните - единственото предимство на полипропилена е, че държи повече на атмосферни условия, за свирене - :horror: ...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 окт 2005 19:54

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10264
еи тук можете да видите колегата какви говорители си е взел.
Картонена мембрана ламинирана с фибростъкло.Еитва е говорител!!!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”