колони херц през усилвател

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: колони херц през усилвател

Мнениеот radi_nrj » Вто 10 фев 2009 10:05

SaRaLiQ написа:писал съм за какъв усилвател става въпрос става въпрос...има и друг вариант - просто сменям ЦД-то с PIONEER DEH-4000UB

Извинявай (явно мен ме е е..л слепия :lol: ) та с тоя усилвател няма да свирят по добре. За да има ефект потърси някой хубав усилвател втора ръка, ако добре потърсиш може и да попаднеш на нещо Made in Japan.

Миналата година по оказионите попаднах на много добри неща: 2 Япоски сонита (с V-MOS транзистори, импулсно захранване и убийствен звук), един Американски JBL и един Rockford Fosgate от Punch серията(който отиде в моя багажник) със средна цена около 120лв.(И това са само нещата, които купувал монтирал)

Едвали ще си купя нов усилвател скоро време докато се намират такива работи и на такива пари. Това което се произвежда в момента е пародия а нещата, които им отговарят по качество струват ей толкова:
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=26&style_id=64&substyle_id=674

Моя Rockford Fosgate отговаря по параметри и звук на DLS-a, който съм дал за пример, но ми струваше 100 кинта :wink: (нов е бил $500 ама това е друг филм).

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Вто 10 фев 2009 13:20

Абе колега ти тъндър отварял ли си? Още малко ще ми кажиш, че и клас-Д свири по-хубаво от класиката на АБ?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 10 фев 2009 13:41

GTIsound написа:Абе колега ти тъндър отварял ли си? Още малко ще ми кажиш, че и клас-Д свири по-хубаво от класиката на АБ?

Клас D изобщо не ги коментирам. Те стават само за събуфери и то ако се гони SPL щото КПД-то на клас D е високо, но звукът им е ужасен.

Точно обратното се опитвам да кажа. А пък усилвателя, който позвам за в къщи е даже клас А, но по ред причини клас А в кола е неприложим като голямата консумация и малката изходна мощност.

Тъндър ползват не лоши схеми, но за да се получи конкурентна цена ползват ефтини компоненти и от там идва проблема.

Читав усилвател АВ нов е над 350-400лв и то двуканален а на старо може и за 100-150 :wink: стуга на човек да му се занимава да търси.

Давам елеметарен пример от практиката ми: Правих на скоро 3-лентов филтър за домашните колони и схемата може да се изпълни с компоненти с толкова различни цени и качество, че крайнта цена на филтъра можеше да варира м/у 30 и 200лв за единия :wink:

Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaRaLiQ » Чет 12 фев 2009 8:09

пичове да ви питам друго - кажете ми усилвател подходящ за 8 инчов говорител 60 ватов ,да речем някой от ljclub.net :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 фев 2009 13:34

SaRaLiQ написа:пичове да ви питам друго - кажете ми усилвател подходящ за 8 инчов говорител 60 ватов ,да речем някой от ljclub.net :)

Ей тоя е чудесен вариант, но няма да го усилваш до край: http://www.ljclub.net/auto-audio/amps_new/Magnat%20Edition%20two/amp.htm

Ако искаш нещо истинско и японско взимаш това: http://www.ljclub.net/auto-audio/amps-old/Kenwood%20KAC-821/amp.htm

И двата усилвателя са по-мощни от говорителя така, че ще внимаваш с волумето ама по-слаби от читавите няма.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”