Какво захранване и кондензатори са ми нужни за тая с система

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Какво захранване и кондензатори са ми нужни за тая с система

Мнениеот radi_nrj » Чет 19 фев 2009 10:22

rollin написа:
radi_nrj написа:
rollin написа:А трябва да съм някакъв пируман за да сложа 10квадрата кабел, понеже с тоя 120А предпазител ще се стпи кабела май mhihi

10 квадрата му дават максимално продължително натоварване 60А. Ако захраниш 1 киловат стъпало с 10 квадрата ще има фоерверки mhihi , но за тъндерите на колегата, които май бяха с 2х20А предпазители е ОК.

Thunder TCA-4100
4 х 100 вата RMS на 4 ома
2 х 250 вата RMS на 4 ома (bridge)
Входове - RCA
Low pass filter - 40 - 300 Hz
High pass filter - 40 - 300 Hz
Bass boost - 0-12 dB at 45 Hz
Предпазител - 2 x 40 ампера

Съгласих се 16 квадрата трябва да е http://www.elektrouslugi.com/outpages/naredba3/n-pr/41708-I.htm Малко понадолу в линка има дадени Допустим продължителен ток за проводници и шнурове с каучукова и PVC изолация с медни жила. Ще бъде полезна за много хора.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 19 фев 2009 12:56

rollin написа:
radi_nrj написа:
rollin написа:А трябва да съм някакъв пируман за да сложа 10квадрата кабел, понеже с тоя 120А предпазител ще се стпи кабела май mhihi

10 квадрата му дават максимално продължително натоварване 60А. Ако захраниш 1 киловат стъпало с 10 квадрата ще има фоерверки mhihi , но за тъндерите на колегата, които май бяха с 2х20А предпазители е ОК.

Thunder TCA-4100
4 х 100 вата RMS на 4 ома
2 х 250 вата RMS на 4 ома (bridge)
Входове - RCA
Low pass filter - 40 - 300 Hz
High pass filter - 40 - 300 Hz
Bass boost - 0-12 dB at 45 Hz
Предпазител - 2 x 40 ампера

усилвателите ми са ТСА 4125 а на снимката сложих просто по стария модел 4110,на тоя по стария са 2х20А бушоните а на моя е 1х120А и да отбележа че с 10 кв кабел единия ми усилвтел работи с 2-та бас-а вече година и половина и още няма искри и фоерверки!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 19 фев 2009 19:43

rollin написа:
Tinko написа:С един обикновен мултицет може да се измери примерно при по сериозен басс тест на максимално натоварване колко ток дърпа... 10 квадрата кабел спокойно могат да хранят 1000 вата, че и повече консумация при 12 волта. Не бъркайте този ватаж с мощността на говорителите. Тук търсим колко ток ще дръпнат усилвателите при максимално натоварване... Пък ако говорим за истински 200 вата подаване към говоритела с този тип усилвател това никога не може да се постигне. Реалната мошност която излиза от това нещо е не повече от 60вата, а да не влизам и в подробности но при тази мощност вече се появяват сериозни изкривявания.. ;)

доста глупости на едно място май май.....
Значи по твоята логика, моя усилвател дето на 2ома вади 900вата(а е и стабилен на 1 ом) спокойно ще му стигат 10квадрата захранващ кабел така ли?
Само искам да ти кажа че при 900W на 2ома изкривяванията са 0.9%THD
А трябва да съм някакъв пируман за да сложа 10квадрата кабел, понеже с тоя 120А предпазител ще се стпи кабела май mhihi
При тъндара определено кривежите са повече, но тея 60вата каде ги написа направо ме бутна от стола!

Кви глупости бре ти изобщо прочете ли ми мнението като хората или само го прехвърли през лявата си половина на мозъка... Какво ми сравняваш ватове на говорители и изходна мощност с ватове на консумация... Абре нямам думи всички инжинери станахте.... :evil: Ако искаш ела в къщи да ти пусна 2х35 да видиш как свирят.... Ти изобщо си нямаш и идея колко са 900вата. А щом имаш бушон 120а умножаваш по 12 и получаващ консумацията във ватаж от което следва 1200 вата, като се има в предвид, че ти изчислявам бушона а не консумацията на усилвателя. Естествено, че ще е слаб 10кв кабел.Пък и аз никъде не му казвам какъв да си купи... Също да ти поясня, че с такава консумация от 1200вата при 12 волта не можеш да извадиш 900 вата да се съдереш. ПРестанете да гледате кво пише на усилвателите отгоре. И друг път чети мненията на хората и мисли а недей да наливаш като фолк певица...

andro_ написа:
rollin написа:Колега и аз това се опитах да им кажа, ама нали четеш по-горните мнения на онея разбирачи..... направо подвеждат хората към пожар :dummy:

Някои хора са упорити въпреки всички съвети.Знаеш го много добре.
Изборът си е техен :wink: .
Поздрави!

Мнението ти е ненужно!

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Пет 20 фев 2009 1:33

Много се извинявам че се намесвам в тематаМИ ама айде някой да ми отговори конкретно,какви кондензатори да сложа и ако не ги сложа какво ще стане с ел системата ми и по то4но с динамото и акумулатора.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пет 20 фев 2009 7:20

dj_nako написа:Много се извинявам че се намесвам в тематаМИ ама айде някой да ми отговори конкретно,какви кондензатори да сложа и ако не ги сложа какво ще стане с ел системата ми и по то4но с динамото и акумулатора.

Колега според мен ще ти гръмне ел.системата просто натоварването ще баде огромно...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 20 фев 2009 9:42

Нако написах ти какво да направиш.... Виж си консумацията на усилвателите и мощността на алтернатора...

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пет 20 фев 2009 10:06

При максималнамощност на двата усилватела алтернатора няма да насмогва да зарежда, но все пак колко време мислиш, че ще издържиш на максимум усулване...?
За кондензаторите ти казах...от китайските файда няма, скоро ще престигнат новатапартита на Ground Zero, че старите ги изчерпахме но 1 фарад е 190лв

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Съб 21 фев 2009 0:23

колега слгаи 1 акумулатор в багажника и хич не ти тряват тия кондензатори ако искаш шарениика за тва става ама за друго не стават, колкото за алтернатора аз съм с 90 А и 2 акумулатор 1 75 A и 1 100A и няма ядове

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Съб 21 фев 2009 0:37

имам едно кондензаторче
Прикачени файлове
конден.JPG

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 17 сеп 2012 23:57

Колега какъв е този усилвател Thunder TCA 4125 със 120 амперов бушон :shock Най-якия Thunder до колкото знам е Super 4A, и е със 100 амперов бушон. Ще съм благодарен ако имаш някоя снимчица да качиш на усилвателчето, защото никъде в интернет не намерих даже снимка на това стъпало :roll:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 18 сеп 2012 9:19

Тестов модел, невлязал още в производство :D .

И да не съм съвсем OFF, изборът на сечение на захранващите кабели в CarAudio-то далеч не е само въз основа на закона на Джаул-Ленц, а също и най-вече е съобразен със закона на Ом :lol: .
С други думи не е достатъчно да се избере сечението на кабела така, че да не се запали от тока протичащ през него, а въпросът е най-вече спадът на напрежение върху него при номинален товар да е по-малък от някаква определена допустима стойност, гарантираща нормална работа на усилвателя (0.5V според EMMA).

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 18 сеп 2012 10:25

Ми моден на тъндър бре, не го знам от кога, и колко се е произвеждал. взех си го за 200лв от технополис преди бая години и до сега си свири с 2-та пайнера. Захранването на озвучителната система го направих от кабелчета с добро дебеличко сечение с дължина 20см, а акумулатора е 200А/ч използван модел в миналото за стационарни апаратаури в телекомуникациите и се намира в багажника и заема голяма част от багажника.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 18 сеп 2012 12:14

dj_nako написа:...акумулатора е 200А/ч използван модел в миналото за стационарни апаратаури в телекомуникациите....

Най-вероятно е NiCd акумулатор, това е вечен акумулатор в истинския смисъл на думата. Има такива на по 30 и повече години и си бачкат като нОви :) , обаче по принцип не се харесват за Car Audio.

Последна промяна от milmar на Вто 18 сеп 2012 17:17, променено общо 1 път.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 18 сеп 2012 16:42

Качи снимка да видим усилватела ако може ...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”