Падат ми оборотите когато слушам силно музика?!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Re: Падат ми оборотите когато слушам силно музика?!

Мнениеот m0nsterkill » Съб 05 ное 2011 2:37

и аз да попитам тогава ... защо при мен като свири музиката и като завъртя на стартер се чува едноо много яко пукане и цялата музика спира и светва червената лампа на усилвателя ?? а оборотите са ужасс нагоре надоло нагоре надоло ... а ако пусна фарове още по зле ... а с климатика директно гасне ... :banghead: :banghead:

съжалявам че тук пиша ... но да не пускам друга тема .. !!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 05 ное 2011 9:34

m0nsterkill написа:и аз да попитам тогава ... защо при мен като свири музиката и като завъртя на стартер се чува едноо много яко пукане и цялата музика спира и светва червената лампа на усилвателя ?? ....

1. Плеъра ти се "ресетва" и за момент отпада Remute сигнала към усилвателя . След това сигнала се възстановява и усилвателя "тръгва" но с някакво закъснение . Освен това усилвателя ти не е от най-добрите марки и модели :) или има повреда . Иначе не би трябвало да има сериозни проблеми и в такава ситуация , едно лекичко изпукване все пак е допустимо ...
2. Добрите усилватели имат разни защити , включително и undervoltage , т.е. от понижено захранващо напрежение . При завъртане на стартера е възможно напрежението към усилвателя да "кляка" дори под 9V . Пак не би трябвало да има сериозни удъри във високоговорителя .
m0nsterkill написа:....
а оборотите са ужасс нагоре надоло нагоре надоло ... а ако пусна фарове още по зле ... а с климатика директно гасне ... :banghead: :banghead:
..... !!

Тук не те разбрах ...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 ное 2011 10:58

milmar написа:
m0nsterkill написа:....
а оборотите са ужасс нагоре надоло нагоре надоло ... а ако пусна фарове още по зле ... а с климатика директно гасне ... :banghead: :banghead:
..... !!

Тук не те разбрах ...

Малък бензинов мотор (предполагам), съчетано с голяма пикова консумация на ток.Генераторът товари двигателя, когато удари баса...нормално е. Не знам дали голям и бърз кондензатор (нещо 5-6 фарада и повече) няма да "позакърпи" падовете на напрежението?

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Съб 05 ное 2011 11:22

двигателят е 2.0 115 коня мисля че не трябва да има проблеми ... акумолатора е нов

а доколкото усилвателя ... след като гръмне всичко в колата нищо не тръгва докато не го рестартирам :banghead: :banghead: от какво може да е ??

Последна промяна от m0nsterkill на Съб 05 ное 2011 11:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 05 ное 2011 11:24

Пусни си постоянен плюс на CD-то.Така няма да се ресетва докато въртиш на стартер.А за оборотите и климатика явно проблема може и да е някъде по инжекцията.Не е нормално при пуснат климатик да ти гасне колата.Отделно едва ли имаш 3-4кВ музика,че да изсмукваш генератора.Ще имаш 90Ампера генератор,а за него ти трябва доста силна музика,че да изгасне колата.

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Съб 05 ное 2011 11:42

благодаря за информацията.. ! утре понеже днес не е при мен колата ще пробвам със постоянният плюс да видим дали ще се оправи и ще ви кажа !! :beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 ное 2011 17:20

mupk0 написа:Пусни си постоянен плюс на CD-то.Така няма да се ресетва докато въртиш на стартер...Отделно едва ли имаш 3-4кВ музика,че да изсмукваш генератора.Ще имаш 90Ампера генератор,а за него ти трябва доста силна музика,че да изгасне колата.

Постоянният плюс няма да оправи нещата, в случай, че при палене има голям пад на напрежението. Cd-тата се изключват при палене, именно заради спад в напрежението. Ако няма сериозен спад - не гасне. Пример - при мен е през ключа, докато паля продължава да си работи.

4 kW музика, при клас AB (60% кпд) усилватели по мои сметки прави към 470А консумация, при 14 волта напрежение...Как става с 90А алтернатор? :Mr Green Fun Е, ако са китайски ватове (тип P.M.P.O мощност) може.

Ако никога не си си чистил дроселовата клапа - сега е моментът да се почисти. Когато е замърсена става доста лагава, т.е. работи със закъснение и докато успее да стабилизира обортите и си угаснал. Може би това е причината за гаснене на двигателя при теб.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 05 ное 2011 17:47

Това имах и аз в предвид.Реално дали има и 1кв музика в колата на колегата.Така че едва ли източва тока толкова реално при ПХ :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 ное 2011 18:12

Прав си, че няма такава консумация, но си влияе на ПХ. Имал съм няколко усилвателя, все ми е "поигравал" свободният ход - на 1.6 бензин.
На приятел с нафтов 1.9 с вече голяма консумация (над 100А, пиково, естествено) - и неговият оборот мърда на ПХ. :)

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 05 ное 2011 19:12

Имайте предвид , че това люлеене не е само заради по-малкия въртящ момент на ДВГ при обороти на ПХ , както пък и на големия товарен момент на генератора при тези обороти .
Има и друг фактор - понеже натоварването е пулсиращо в такт с музиката , се получава едно "заиграване" с устойчивостта на системата за управление на ПХ , т.е. компа в повечето случаи , пък дори и обратната връзка да е механична ... Получава се един ефект подобен на влизане в резонанс и залитане на оборотите над и после спадане под номиналните , технически - пререгулиране .
Става нещо такова : заради рязкото натоварване за момент оборотите спадат под тези на ПХ , системата подава повече гориво , но ДВГ не реагира мигновенно , понеже има някаква инертност . Така се подава още повече гориво до един момент в който се достигат оборотите на ПХ , но по инерция се задминават . Ако в този момент натоварването пък намалее (заради музиката) :D ефектът се засилва ... и така продължава процеса .
Според мен би имало сигурен ефект само ако се вдигнат изкуствено оборотите на ПХ :) .

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 05 ное 2011 19:29

Стив Мейд съм виждал негови клипове из интернет как има 3-4генератора и на ПХ колата не държи оборот,а беше с голям мотор.Именно тогава обясняваше защо изкуствено държи 2500 оборота май при слушане на музика.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 ное 2011 19:31

Milmar, прав си на 100%, но тъй като нямам възможност да си вдигна оборотите на ПХ да се върна на предишното си питане: един голям кондензатор ще поправи ли донякъде нещата? Под голям имам предвид тези хибридните по 10-20F. Тези, които са по 1-2F, с изключение на марковите (примерно Brax), само светят и усложняват инсталацията :) . Поне по мое мнение.

П.С. Повечето алтернатори на VW правят номиналния си ток на 3000 об. на двигателя.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 05 ное 2011 20:21

Както стана въпрос зависи от мощността на музиката в колата , а също и от "ушите" :Mr Green Fun на слушащите . Виждал съм коли с по 5 допълнителни акумулатора и не знам колко кондензатора , но не съм чувал някой да е решил напълно този проблем .

Само оборотите решават проблема , причините са :
1. ДВГ работи по принцип по-устойчиво на големи обороти
2. Повечето ДВГ (всички) имат максимум на въртящия момент доста над оборотите на ПХ
3. Ако приемем създаваната ел. енергия от генератора за константа , то при по-големи обороти се изисква по-малък въртящ момент за същата мощност

А иначе какво толкова , люшкали се оборотите , голяма работа :) .

ПП Сега се сетих за един случай с такова люшкане на обороти , където бях извикан за нещо като консултант .
Случая е следния - трифазен генератор 30kW с дизелов мотор - ей такъв голям :shock . Хората нямат ток на обекта и си го ползват за захранване на електрожени и си заваряват . Електроженчета едни такива малки инверторчета , чудесни . Когато работят всички работници - няма проблем , но ако остане само един човек да заварява - електрожена му с силен дим е OUT :bishop . Хората от ток разбират колкото да си светнат лампа , но все пак имат волтметър на генератота - отиват гледат - няма проблем 220 V . Да , но никой не се загледал какво става с оборотите на дизела , пък и с напрежението когато заварява само един работник . Тогава натоварването е много отчетливо импулсно , и когато заварчика свърши с даден шев напрежението скача за момент доста над 220 V mhihi .

Мисълта ми беше - тракторен дизелов двигател , с огромен маховик се влияе от консумацията , какво остава за автомобилен .

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Пон 07 ное 2011 18:21

колеги с постоянния плюс нищо не се оправи отново като завъртя на стартер музиката гърми и спира остават само колоните по вратите а на усилвателят му светват и 2-те лампи едновременно и така си стои докато не го рестартирам :banghead: :banghead: а cd-то ми не угасва изобщо по врреме на палене ... забелязах и че 3-ти и 4-ти канал (вързани на бридж) на усилвателя като махна чинчовете никаква промяна ( демек не работят ) а на cd-то са вързани :banghead: :banghead:

доколкото за оборотите 1 път съм чистил дросела... задържа се малко 1 ден маx и пак почна ... вие с какво ги чистите ( някакви специални препарати или ?? ) дори и стъпково моторче сменях .. даже няколко ~>> при него по зле :banghead:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 07 ное 2011 19:42

Кажи какъв ти е усилвателя все пак !

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”