Мнение за говорител Boschmann

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 23 окт 2006 8:54

Според мен цените на музичките за кола са паднали драстично и в момента можеш да си направиш прилично озвучаване с прилични компоненти на прилична цена :D Такива ,Бошмен,Камосоник и тям подобни можеш да ползваш само за фон в колата,примерно елипси без да са включени към стъпало.Аз бих заложил на хубав и марков бас ,защото този говорител се натоварва най много и в повечето случаи е вързан за усилвател, и като е менте почва много бързо да пляка :lol: Както каза някой колега по нагоре, късат трептилки ,горят намотки и въобще мани мани :D имал съм доста премеждия с един 15инчов Тъндър нотогава беха скъпи Пайнерите ,са са по 100лв чисто нови

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Пон 23 окт 2006 12:44

Такъв бошмен 12 е около 125лв - мммммножко ми се струва при положение,че си купих пайнер-306ц за 149лв,а сравнавнение не знам дали може да има

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 23 окт 2006 13:16

Наистина всичко опира до финансите! Ако е за малко пари - да, казват че Бошман имат добър звук за малко пари, но ако разполагаш с повечко пари, то се насочи към по висок клас. Все пак името се доказва, така че никой не може да ми каже, че Бошман свири като Pioneer, Alpine, MTX, JBL и тн. Не говоря за колони и туби с цени към 200 лв. Има нещо китайско в тях :lol: Все пак хубаво озвучаване не значи само някакви "страшни" баси, които ти разчастват колата и слуха :wink:

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Пон 23 окт 2006 21:59

Не искам да се явявам защитник на Boschman , ама от една година имам два такива баса ZX122pro вързани на стъпало PCH 990 ATX захранвано пак от кондензатор Boschman CTX 100 - демек всичко най важно от аудиото ми е Boschman и досега съм нямал никакви проблеми.
Знам че късат трептилки и мустаци но това май се получава когато се слушат на max без да са били разработени преди това.
Съгласен съм че JBL , Pioneer , Hertz и.т.н. са по известни марки но говорителите им от ниските класове не виждам с какво превъзхождат
Boschman освен с цената си.
Но висок клас JBL,виждал съм един 12 " в Технополис с цена 505лв. ,
така че не не може да има база за сравнение.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Вто 24 окт 2006 12:03

inter написа:...

Съгласен съм! Компромисът е налице: цена - качество :wink:
Но дори и евтините модели на големите фирми в бранша имат какво да покажат. Естествено е, че цената се вдига осезателно и заради самото име, но никой не може да ме убеди, че Елит и тн. са качествени марки. Покупката на евтина стока излиза скъпо :wink: Въпрос на личен избор. Не бих взел Бошман.

Потребителски аватар
krasi_recer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_recer » Вто 24 окт 2006 16:50

Аз също съм се насочил към Boschman,обаче се чуда кой модел да избера? Искам да сложа бас каса в багажника на ГОЛФ3, но незнам кой говорител да избера насочил съм се към http://www.ljclub.net/speak/bass/vt-kr12/bass.htm

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 24 окт 2006 17:18

колеги чета тука и честно казано малко ми става смешно, ще кажа и защо.как може да сравнявате пайнер и бошман?хубаво свирел, нямал проблеми...ами нищо чудно, щом е ново няма проблеми, ама пък да го сравнявате с пайнер?то по тая логика, всеки автомобил "върви", ама едни са по-добри (издържливост, качество и т.н).може да сте доволни от бошман, елит и други подобни "измислици" (поне според мен), ама сигурно не сте правили сравнение със звука на "скъпите марки". вярно е, че всеки се съобразява със собствените си финанси, но евтиното винаги излиза по-скъпо.аз лично бих изчакал известен период, за събиране на повече финанси и нещо качествено насреща, едва ли някой бере парите от дърветата.
П.П. лично мое мнение, може да е погрешно, но аз така мисля, а който иска може да дойде да направим сравнение между пайнер(в моята кола) и бошман или нещо подобно

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 25 окт 2006 9:08

smurf написа:...

:applause:
Който не е имал хубава музика в колата, не е разбрал!

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Сря 25 окт 2006 16:24

Ехее, докъде е стигнала тая тема :lol:
Купих си преди време вече HERTZ ES300D
и съм много доволен (и Драго мисля го хареса mhihi )!
Чувал съм и БМ да свирят уникално добре, така че мисля
нападките са излишни :wink:

Благодаря на всички!

Последна промяна от XaBaTa™ на Чет 26 окт 2006 0:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krasi_recer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_recer » Сря 25 окт 2006 18:34

За да те отварям нова тема ако може тук да питам...
Какъв БМ да сложа в багажника на Г3? Искам да е в каса? Тук има различни модели http://www.ljclub.net/speak/bass/vt-kr12/bass.htm
СД е Pioneer DEH-P2650?

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Сря 25 окт 2006 19:55

krasi_recer написа:За да те отварям нова тема ако може тук да питам...
Какъв БМ да сложа в багажника на Г3? Искам да е в каса? Тук има различни модели http://www.ljclub.net/speak/bass/vt-kr12/bass.htm
СД е Pioneer DEH-P2650?

VT-12 kr е много добър говорител за парите си , но ще ти трябва и мощно стъпало за да го захранва.

Потребителски аватар
krasi_recer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_recer » Сря 25 окт 2006 21:03

Пример за стапало може ли да дадеш, марка,нещо? Пък багажника ми е свободен, нямам Газова - така че има място за каса.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 25 окт 2006 21:52

Нисък клас марков говорител с прилично малко стъпало може да задоволи непретенциозен слух :wink: Сложиш ли як бас трябва да се замислиш и за среди и високи ,и тръгваш по наклона акооооооооооооо.Музиката не е смо дум дум дум и нищо повече, а и последните тенденций са да се правят да свират яко предните врати и отзад само лекинко да блъска :D имам наблюдения и мисля че на мен този варянт ми допада доста

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Чет 26 окт 2006 0:36

А ти имаш един диск в мен...
В неделя да си на линия да ти го вънра :P

Благодаря ти много!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”