Съвет за тонколони на Golf 4

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Съвет за тонколони на Golf 4

Мнениеот radi_nrj » Пон 16 ное 2009 17:07

donervan написа:И последно, мнения за този Pioneer TS-1785:
http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... s/ts-1785/

Не е лош и е доста по плитък от херца (аз харесвам повече звука на херц защото са хартиени, но и тея стават).
DLS също имат ефтина компонентна система, която свири хубаво Цък. Колкото до фланци и адаптори Г4 много масов автомобил и мисля, че се предлагат при всички фирми, които продава кар аудио. Скокни до Авител или до RnB аудио и ще ти кажат със сигурност какви са вариантите също и колегата Rollin може да съдейства, че 4-ките са ми малко мъгла.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 16 ное 2009 17:18

donervan написа:И последно, мнения за този Pioneer TS-1785:
http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... s/ts-1785/
Да, и те свирят хубаво, малко по стар модел са, но са хубави и звука им не е пластмасов като на G-сеията на Pioneer(или поне са несъм забелязъл).

Georgi.Enchev

Мнениеот Georgi.Enchev » Пон 16 ное 2009 17:19

Аз в момента се сещам за едни, които не изискват дълбок джоб, но за сметка на това цената им е доста висока...но преди всичко бих ти ги предложил

Ground Zero GZRC 165FX за предна линия + коаксиални за задна Ground Zero GZRF 16FX

Дълбочина за вграждане - 44 мм

Потребителски аватар
donervan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donervan » Вто 17 ное 2009 11:26

Благодаря на всички.
Този DLS K6 e доста атрактивен за мен, защото хем си е марка, хем няма външни филтри в кутийки, които да се чудя къде да слагам.
От друга страна се чудя и за Hertz DSK 165- малко по-ефтини, а с отделни филтри, което от една страна е неудобство при монтажа, но от друга, би трябвало по-добре да покриват честотния диапазон.
Така че, дали DLS-а ще е по-приятен, след като е по-скъп или пък Hertz-а, защото е с отделни филтри?
Става въпрос за слушане повече на акустична музика и вокал като класика, поп-музика от утвърдени изпълнители, по-малко RnB и рап и... никаква чалга! :)
Благодаря предварително за съветите!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 ное 2009 12:32

donervan написа:Благодаря на всички.
Този DLS K6 e доста атрактивен за мен, защото хем си е марка, хем няма външни филтри в кутийки, които да се чудя къде да слагам.
От друга страна се чудя и за Hertz DSK 165- малко по-ефтини, а с отделни филтри, което от една страна е неудобство при монтажа, но от друга, би трябвало по-добре да покриват честотния диапазон.
Така че, дали DLS-а ще е по-приятен, след като е по-скъп или пък Hertz-а, защото е с отделни филтри?
Става въпрос за слушане повече на акустична музика и вокал като класика, поп-музика от утвърдени изпълнители, по-малко RnB и рап и... никаква чалга! :)
Благодаря предварително за съветите!

DLS-а има филтър само за високочестотния (най вероятно само кондензатор), което не означава, че свирят по лошо. Колкото по-проста е една система толкова по-добре. Херца е с филтри от 2ри ред на мидбаса и от 3-ти ред на високочестотния, които филтри местят фазата на излъчване. От това което маписа като изисквания поне в тоя ценови диапазон аз мисля, че DLS K6 ще е правилния избор за теб.

Все пак не е кат' да няма вариант да ги чуеш и сам да избереш.
Ето ти малко повече информация за К6

Потребителски аватар
donervan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donervan » Вто 17 ное 2009 18:22

radi_nrj написа:DLS-а има филтър само за високочестотния (най вероятно само кондензатор), което не означава, че свирят по лошо. Колкото по-проста е една система толкова по-добре. Херца е с филтри от 2ри ред на мидбаса и от 3-ти ред на високочестотния, които филтри местят фазата на излъчване. От това което маписа като изисквания поне в тоя ценови диапазон аз мисля, че DLS K6 ще е правилния избор за теб.

Все пак не е кат' да няма вариант да ги чуеш и сам да избереш.
Ето ти малко повече информация за К6

Благодаря ти, radi_nrj!
Наистина ми допадат доста тези DLS-и.
А къде казваш че могат да се чуят и двата модела? Или имаш в предвид, че по принцип могат да се чуят дори и едните да са в един магазин, а другите в друг?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 ное 2009 22:16

'Начи Херц се предлага при Авител и Мегавойс, а ДЛС има при RnB Audio.
Успех

Потребителски аватар
donervan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donervan » Сря 18 ное 2009 10:52

radi_nrj написа:'Начи Херц се предлага при Авител и Мегавойс, а ДЛС има при RnB Audio.
Успех

Много благодаря!

Потребителски аватар
donervan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donervan » Сря 09 дек 2009 14:46

Здравейте отново!
Оказа се, че DLS K6 ги няма в RnB и съответно ми предлоиха от там DSL B6A, които обаче са вече 175 лв. А при тази цена пищялката да е само 16 мм...
Погледнах конкурентните модели, от които окото ми спря на Helix DB 62.1- 159 лв., Hertz ESK 165- 159 лв. (в момента май 143 лв. на промоция) и Pioneer TS-1703- 166 лв.
Pioneer-а най-вече заради лесния монтаж на пищялките, защото вървят с адаптори за Г4.
За Helix-а имам съмнения за баса, защото им дават долна граница 70 Hz, а и в Toyaga споменаха, че фабричните говорители на Г4 може и да изкарат по добър бас (но само бас!). Плюс това тези Helix-и са с пластмасова мембрана.
Hertz-а добре изглежда, ама също долна граница 60 Hz и номинална мощност 100 W дали ще могат да изкарат бас без усилвател (напомням, че ще ги храня с оригиналното Gamma 5)?
Така че, моля за мнения относно тези 4 модела, ако някой ги е слушал или е чувал за тях.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 дек 2009 15:50

donervan написа:Здравейте отново!
Оказа се, че DLS K6 ги няма в RnB и съответно ми предлоиха от там DSL B6A, които обаче са вече 175 лв. А при тази цена пищялката да е само 16 мм...
Погледнах конкурентните модели, от които окото ми спря на Helix DB 62.1- 159 лв., Hertz ESK 165- 159 лв. (в момента май 143 лв. на промоция) и Pioneer TS-1703- 166 лв.
Pioneer-а най-вече заради лесния монтаж на пищялките, защото вървят с адаптори за Г4.
За Helix-а имам съмнения за баса, защото им дават долна граница 70 Hz, а и в Toyaga споменаха, че фабричните говорители на Г4 може и да изкарат по добър бас (но само бас!). Плюс това тези Helix-и са с пластмасова мембрана.
Hertz-а добре изглежда, ама също долна граница 60 Hz и номинална мощност 100 W дали ще могат да изкарат бас без усилвател (напомням, че ще ги храня с оригиналното Gamma 5)?
Така че, моля за мнения относно тези 4 модела, ако някой ги е слушал или е чувал за тях.
Благодаря предварително!

Хеликса и Пайнера са с IMPP мембрани на мидбасовия и за това не ги препоръчвам.
Моя съвет е да избереш между DLS и Hеrtz по твой слух.
Аз съм собственик на ESK-165 и съм доволен, но как точно ще свирят в четворка е божа работа.
Всъщонст повечето "афтър маркет" системки си искат своето за да покажат способностите си в съответния автомобил. Най-големия проблем е, че обемите в, които се монтират варират доста.

Пиша ти това за да не останеш неприатно изненадан от липса на ниски честоти.

Потребителски аватар
donervan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donervan » Сря 09 дек 2009 17:53

radi_nrj написа:Хеликса и Пайнера са с IMPP мембрани на мидбасовия и за това не ги препоръчвам.
Моя съвет е да избереш между DLS и Hеrtz по твой слух.
Аз съм собственик на ESK-165 и съм доволен, но как точно ще свирят в четворка е божа работа.
Всъщонст повечето "афтър маркет" системки си искат своето за да покажат способностите си в съответния автомобил. Най-големия проблем е, че обемите в, които се монтират варират доста.

Пиша ти това за да не останеш неприатно изненадан от липса на ниски честоти.

Благодаря ти, radi_nrj, а ти с усилвател ли ги ползваш ESK-то и с какъв плеър?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 дек 2009 20:25

donervan написа:Благодаря ти, radi_nrj, а ти с усилвател ли ги ползваш ESK-то и с какъв плеър?

Без допълнителен усилвате и на най-ефтиния Alpine
Изображение

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”