идеи за добра компонентна система за предна линия :)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: идеи за добра компонентна система за предна линия :)

Мнениеот radi_nrj » Вто 02 фев 2010 21:44

Вие много добре си дискутирате ама колегата Fendt писа на 26-ти Януари и изчезна mhihi

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 02 фев 2010 22:57

Вижте колеги ... пак питам ... това го монтирахте в някое Б3 комби или вашите Б3 са такива ??? Съвсем серизоно искам да го видя.
Колкото до филхармонията ... не мисли че на първия ред се чува най-силно. Дори стадион Уембли е озвучен 3D с 4.5 метрови субвуфери и се чува навсякъде еднакво, ако щеш кино Арена вземи за пример, ако щеш иди на балет, ако щеш на опера, да видиш че винаги ще чуваш едно също (приблизително) в различни краища на залата и е така именно заради колоните които ги има. Това е и идеята. Иначе 3/4 от местата щаха да се безполезни. Дори и в сравнително нова кола кола ще го видите и то без бас в багажника.

Затова и казвам че концепцията ми е навсякъде еднакво да се чува. Ако исках музика с изместен център (примерно към шофьора, както твърди колегата че се правело) щях да си сложа един хубав съраунд и да си бъзикам центъра кеф ми е опред, отзад, под, над или вътре в колата без да се замислям за компонентни системи.

В колата (Б3 комби) имам 6 говорителя (4 отпред и 2 отзад) + бас на сравнително популярна и качествена марка, а преди бях с говорите ли само отпред и смея да твърдя че сега навсякъде освен ако съм легнал на пода на багажника се чува почти еднакво което е моята цел. Не искам като си въртя главата или като се облегна повече или като се возя отзад да чувам нещо разлино, а и не пътувам сам за да си настройвам звука само за предна лява седалка. И честно казано не съм се возил на нов автомобил в който на предната лява седалка да се чува различно от дясната (Ако ви е вярно твърдението че центъра се намествал на шофсьорското място) без значение с обикновенна или SQ система или какво и да било.

Затова и предложих този вариант на колегата. Мисля че с еднакви пари, без да се изхърляш като цена и качество със задна линия ще бъде по добре.

Айде и от мен наздраве :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 фев 2010 9:26

passenger написа:Вижте колеги ... пак питам ... това го монтирахте в някое Б3 комби или вашите Б3 са такива ??? Съвсем серизоно искам да го видя.
Колкото до филхармонията ... не мисли че на първия ред се чува най-силно. Дори стадион Уембли е озвучен 3D с 4.5 метрови субвуфери и се чува навсякъде еднакво, ако щеш кино Арена вземи за пример, ако щеш иди на балет, ако щеш на опера, да видиш че винаги ще чуваш едно също (приблизително) в различни краища на залата и е така именно заради колоните които ги има.

Странно, защо ли като правихме озвучаването на Младежки театър го правихме най-обикновенно стерео :hmmmm защо ли като строим сцени по стадионите пак правим стерео конфигурация. Много си далече от идеята колега, 2-те предни тонколони са за да се получава стерео зона за тези на предните седалки, а задните колони са за да има стерео зона за тези, които седят на задните. Реално от предната линия идеално стерео нямаш защото не седиш по средата между 2-те седалки. Тук може да врътнем баланса една идея, но в този момент този дето седи на пасажерската седалка отпред почва да чува нещо дето не е и моно.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 03 фев 2010 10:15

Ами, виж ... като цяло оставам с впечатленито че си ме разбрал.
Но изобщо не ме интересува къде и как е стерео зоната. За мен по-добрия звук, е когато е сравнително равномерен навсякъде. На всеки който прояви интерес мога да покажа поне при мен каква е разликата само с предна линия, само със задна, предна + бас, задна + бас и т.н.
Затова и питам колегите вече два пъти, дали наистина са го правили на Б3 и дали техните са такива (а не да говорим за голф2, поло, лупо или нещо друго с обем 2 пъти по-малък от класическа Б3-а, или просто да си чешем езиците - нямам време за това) защото разликата между вариантите които изброх е огромна. Просто искам да го видя от чисто любопитство и ако разликата е в с положителна насока към тяхното мнение бих ги изслушал и ако имам възможност бих променил озвучаването си.
Но определно според мен или се задоволяваш с някакво прилично качество на музиката или тръшваш много пари за нея. Варианта с предна линия и бас според мен е странен компромис между двете и би задоволил шофьора и нищо повече.

Колкото до стадионите в БГ, като фен който ходи всяка седмица на мач не съм видял система разлинча от някакво подобие на мънкане, а в киното си ми е добре където и да седна.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 03 фев 2010 10:27

Айде аз имам интерес да ти чуя колата пък после ще чуеш Голф 2-ките с по малак обем как свирят колега :D
Пък после може да напишем нов правилник за оценяне звука по изисквания на "ЕММА" :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 фев 2010 10:54

passenger написа:За мен по-добрия звук, е когато е сравнително равномерен навсякъде.

Това може сравнително да се получи ако източника е моно и ситемата е тип фоново озвучаване (като тези в по-лачените кафенета). Тогава действително имаш рабномерен фон на всякъде, но нямаш никаква сцена. При стерео сигнал да имаш равномерност на всякъде в помешението в което слушаш (в случая колата) е химера.

В кината системите не са за слушане на музика, а за стадионите говорех за момента, в който те се ползват за концерти, а не за нищо (т.е професионални фудболни мачове, при положение, че в България професионален футбол няма сначи на стадиона се случва НИЩО mhihi ).

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 03 фев 2010 11:28

mafiacartel написа:Айде аз имам интерес да ти чуя колата пък после ще чуеш Голф 2-ките с по малак обем как свирят колега :D
Пък после може да напишем нов правилник за оценяне звука по изисквания на "ЕММА" :beer

Пак питам, тази система на Б3 комби слагал ли си я, твоето Б3 ли е такова ?
В момента не говорим дали в Голф 2 или Б3 се чува по-добре, а затова че една и съща система в двете коли ще се чува по различeн начин и мисля много добре ме разбираш. И аз бих искал да чуя твоя пасат с тази ситема. Ако ще ми я покажеш в друга кола не ме интересува, нея ти си я караш.
Заповядай, пиши на лични, ще те упътя, стига да дойдеш с пасата, а правилника ще го обсъдим на по бира, разумен съм и приемам компанията и обосновани мнения. С радост бих видял такова решение и бих приел препоръка, а и отдавна имам нужда от малко настройки, препоръки и т.н., макар и не с най-доброто мисля има какво да се изтиска още, и т.н. Пуснал съм си музика, устройва ме, но ако мога в разумни граници и по-добра бих я направил. Стига да стане с радост ще каже: Ей, на пича се оказа прав.
Ако не, давай да не се занимаваме повече.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 фев 2010 11:59

Пасат не, но на Голф 3 комби мога да ти демонстрирам как свири компонентна система + събуфер. А мафиота го виждам как ей сега намира една Б3 накоято е слагал музика и се вдига от Поморие да ти я демонстрира mhihi

Последна промяна от radi_nrj на Сря 03 фев 2010 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 03 фев 2010 14:11

radi_nrj написа:Пасат не, но на Голф 3 комби мога да ти демонстрирам как свири компонентна система + събуфер. А мафиота говиждам как ей сега намира една Б3 накоято е слагал музика и се вдига от Поморие да ти я демонстрира mhihi

На драго сърце бих му показал и дал да чуе ,но ми е далеко :)

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Чет 04 фев 2010 13:35

До тук за колегата, който попита какво да си вземе трябва да е наясно, че важното да е на супер известна марка :lol: и да заляга по пода на колата за да слуша музика. Толкова спорите SQ, че никъде не видях да се пише за 3 компонентна система за предна линия, а без такава може да си качваш отзад да ти свири и ВанесаМей ефекта от SQ ще е 0 :wink:. Освен да си подбереш компонентите трябва и да ги поставиш на правилните позиции, не под седалките за да се чува на пода и под колата. Оффф и моето се превърна май в спам да приключите темата ползотворно надникнете в една SQ кола дето има 1-во място на ЕМА за България и ще разберете що за чудо е това. На колегата с въпросите за системка хубава ето това е правилният форум: http://www.tuning.bg/forum/viewforum.ph ... e94910f8e7 :да:

Без да се обиждат колегите

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 фев 2010 13:50

Legolas написа:никъде не видях да се пише за 3 компонентна система за предна линия

Ми защото колкото повече компоненти толкова повече филтър. Колкото повече филтър толкова повече се омазва звука. Мога да ти докарам прекрано свирене и с широколентов 6". Жалко, че в таблото няма място дори за една къса хорна.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”