RNS510 версия 8 - вече с подробна карта на България

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: RNS510 версия 8 - вече с подробна карта на България

Мнениеот LILO&STICH » Вто 14 авг 2012 10:08

Кирчо,
няма как да се сдобиеш с такава официална.
Всичко е желание на компилация,която да има пълно покритие.Не само София :lol:
Пуснах на Павката някои линкове,но всеки си има работа,та трябва да се чака :wink:

kiromastera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiromastera » Вто 14 авг 2012 10:54

Е ясно, за никъде не бързаме, важното е да се свърши добра работа :D Ще изчакам колкото е нужно. А и ще се реванширам за услугата.
Отделно от това, но пак по темата, в компанията сме няколко човека с VW. Бяхме задружно на кино в The Mall и на излизане, всички си намерихме визитки на чистачките с телефон на човек, които предлага най-новите и подробни навигационни карти (2012г.) за България за VW. Обадих се, човекът се казва Мерсеф и от Пловдив. Някой има ли отзиви за него и картите му?

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 15 авг 2012 8:44

kiromastera написа:
pavel_andreev написа:Имам огромно желание да се сдобия с картата, която pavel_andreev описва. Как може да стане това? Но не някаква шанаджийска или пиратска версия, а с оригинална или "VW friendly", ако мога така да се изразя.

Драги ми Киро,
Пиратите са въоръжени групи хора, които напдат (най-често) кораби с цел грабеж. В последните години продуцентската общност от Холивуд (прекупвачите на авторска и интелектуална продукция на която според авторите собственик е Господ) са обявили за пирати тези, които несанкционирано от тях размножават и заобикалят в много случаи мракобесните им правила за достъп до тази продукция. Преди години, се преследваха такива, които заграбват такава продукция и я преставят за своя (плагиатори), а копирането на крайния продукт с цел слушане, гледане или ползване се защитаваше на принципа на KNOW-HOW - т.е. има технически защити които само производителя може да преодолее знаейки как - ако някой друг го направи - ами "такъв е живота". Сега в "защитата" на тези права (на "прекупвачите") често се включват и самолетоносачи и "умни" бомби.

Тъй като незнам какво си разбрал от написаното по-горе ще стана малко по-конкретен: И така Киро от VW предлагат и продават навигация заедно с хилядите автомобили, които продават всяка година в БГ. Цената на RNS510 в БГ заедно с моя нов Пасат е почти 4000 лв. (иначе е май 8000). Това устройство обаче губи основното си потребителско качество без карта! До скоро VW казваше, че сме незначителни отрепки и правеше (в същност купува от Navteq или Teleatlas) карти на Турция, Гърция, но не и на България, Румъния, Сърбия, Македония, Хърваско и др. От август 2011 VW има закупена и направена подробна карта на региона... ...която не продава обаче в България, въпреки че продава навигационни устройства?! Защо - имаш ли някаква идея Кире ? Аз на няколко места в този форум съм писал за моето мнение по въпроса и при всяко ходене в Порше проверявам за наличието в продажба на "не-пиратска" карта на БГ. В такива случаи има такива като Lilo&Stich, като мен и други, които си дават труда да поровят из технически форуми и да загубят някой друг ден пред компютъра, и да намерят техническо решение, което да предоставят на всички. Може би това е някакъв коректив на самозабравили се "продуценти", продаващи ни устройства за по 4000лв и които не работят в БГ.

Пак нищо не си разбрал ? Ето ставам още по-конкретен.
Имаш две възможности:
ПЪРВА: Купуваш си билет за Европата (на запад от Словения). Отиваш в първото изпречило ти се на пътя дилъсрство на WV и си купуваш карта (DVD) за RNS510 за Източна Европа версия 8. Цената там (те са по-бедни от българите) е 215 евра. Има и комплекти - две DVD-та за източна и западна Европа.
ВТОРА: Ако не можеш да си изтеглиш (или не ти се занимава) от Интернет се обаждаш на приятел който има карта, или на такъв като мен, или на мен и по някакъв начин ще ти бъде инсталирана карта. Пари не съм взел на никой до момента.

Благодаря на Lilo&Stich за линковете към картите на BMW, от които може да се направи карта и за WV. За сега се отказвам, да се занимвам с това поради две причини: първо в карта на Navteq от преди почти 1 г. (които се използват от VW и BMW) няма новите отсечки на БГ магистралите - а другото не се е променило. Второ: всеки момент ще излезне и 9-та версия на VW.

P.S. Предпочитам да използваме тази тема за RNS510 viewtopic.php?f=12&t=286789 тъй като тя е някак си с "по-положително излъчване". Ако има възможност по някакъв начин Добрин да затвори настоящата тема и да пренасочи всичко към RNS510 версия 8 за Източна Европа - Честит празник България!

kiromastera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiromastera » Сря 15 авг 2012 9:52

Pavel_andreev, единственото, което искам да напиша пред всички е, че най-малко съм искал да обидя, засегна или да предизвикам негативна реакция в някой, каквато очевидно съм предизвикал в теб.
Останалото, съгласно правилата на форума, ще ти го пусна на ЛС.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 15 авг 2012 10:25

Хех,
Павката както винаги многословен :lol:
Няма лошо де :lol:
Колегата си мисли,че само с презапис,ще тръгне на неговото устройство :mrgreen:
Ама ,ако му се наложи да чопка и по фърм-а mhihi

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 05 сеп 2012 7:53

Моля, вижте тази тема viewtopic.php?f=12&t=286789&p=3540541#p3540541
Нека продължим да използваме само другата тема.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”