подходящ усилвател?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: подходящ усилвател?

Мнениеот andro_ » Сря 15 юни 2011 18:55

achodemo написа:Ами за твоята не знам , но мойта си ги заковава и поддържа след запалване . А и предполагам знаеш за какво се ползват кондензаторите .

Когато консумацията е голяма всичко омеква :D .
Евтините кондове се ползват, за да светят интересно (синичко, червеничко, все мега як тунинг цветове), скъпите се ползват за да помагат малко на усилвателите да свирят по-хубаво.
5100/5200/5300 искат добро захранване, иначе изключват.

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Сря 15 юни 2011 19:52

achodemo написа:
nikolaitabakow написа:
achodemo написа:Точно този 5300 си постига 350 реални без проблем , измервано е. Аз имам TS-W307D2 който по паспорт издържа 400вата рмс и само веднъж съм го издувал с този усилвател на 80% и леко подмириса говорителя ,но не изгаря. Този говорител и този усилвател са от един клас и са си проектирани ,както вече казах, точно един за друг и се покриват като параметри .

1 х 317w (Bridge 4 ohm /10% THD) Да не мислиш,че си го измуквам от пръстите.Това е извадка от сайт български направили замервания от усилватели нисък до най-висок клас...

Хубаво си прочел ,но теста е при 12волта. Фабричните стойности са дадени при 14.4 в. Има тазлика

http://caraudio-bg.com/test/pioneer-gm5300t.html ... Ако сте гледали тук, какво е това тогава 1 х 225w (Bridge 4 ohm) mhihi

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 15 юни 2011 20:14

andro_ написа:
achodemo написа:Ами за твоята не знам , но мойта си ги заковава и поддържа след запалване . А и предполагам знаеш за какво се ползват кондензаторите .

Когато консумацията е голяма всичко омеква :D .
Евтините кондове се ползват, за да светят интересно (синичко, червеничко, все мега як тунинг цветове), скъпите се ползват за да помагат малко на усилвателите да свирят по-хубаво.
5100/5200/5300 искат добро захранване, иначе изключват.

Аз не мога да разбера защо спорим за глупости в темата на човека ,който попита какъв усилвател му трябва за този говорител и аз му казах от опит ,а и по книга ,че този амп е за него , просто този усилвател го изпълва максимално. Аз рядко го усилвам над една трета от скалата ,защото дори и на ниско ниво баса ми гъне стъклата (с 16кв.мм кабел съм и не ми изключва) . А който е маниак и търси сеизмични трусове има други доста по скъпи модели . Да , напрежението в кар аудиото винаги е основен фактор , именно за това се слагат мощни кондензатори да компенсират падовете до колкото е възможно , а следващата стъпка при чудовищни мощности е повече на брой генератори и акумулатори . Гледах на скоро клип на 20000вата изпълнение на джип с 4 генератора и 7 акумулатора , но това вече е нечовешко и не по темата . scare

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 15 юни 2011 22:22

Eдно е зареждането ,друго е колко ток реално стига до усилвателя :Mr Green Fun Сещаш ли се ,че се губи ток по връзките и кабелите ,докато стигне до усилвателя. Губи се ток и при пиковете ,за което както каза се използва кондензатора. Но просто не може да ме убедиш ,че усилвателя ти реално работи ан 14.4v :)

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 15 юни 2011 22:36

Gigabyte написа:Eдно е зареждането ,друго е колко ток реално стига до усилвателя :Mr Green Fun Сещаш ли се ,че се губи ток по връзките и кабелите ,докато стигне до усилвателя. Губи се ток и при пиковете ,за което както каза се използва кондензатора. Но просто не може да ме убедиш ,че усилвателя ти реално работи ан 14.4v :)

Аз съм написал с какви кабели съм ,ако не вярваш ела да измериш напрежението до усилвателя и не бъркай понятията ток / напрежение :mrgreen:

Потребителски аватар
cyberjack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyberjack » Чет 16 юни 2011 16:40

колеги ама вие сега заради мен го обърнахте във спор че дори и повече... :beer което от една страна е добре защото изкарвате полезни факти за осилватели и музика въобще които за по натам ще са ми доста полезни! попитах едно приятелче което подчертавам има доста приятна музика за слушане в колата , ама приятна не както колегата каза сеизмични трусове(на което много се изкефих, не го знаех лафа) и ми препоръча да си взема един двуканален усилвател който да захранва 200-300 вата реално а тези малките на вратите да ги вържа директно за ЦД-то. 12ската ми е TS-w303f nominal 180w max 500. също така каза че не е задължително да е пионер ... само кабели остана да си изясня какви да си взема и почва обурудването.Благодаря ви за мненията и с удовоствие чакам още!

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Чет 16 юни 2011 17:51

А нещо като бюджет написал ли си,че не следа точно отначало :D .Твърдо ти препоръчвам клас аб двуканален на бридже,мое мнение щи останиш доволен :) .А за цд то,отначало давай така,но после не е лошо и там един усилвател да вземеш.За кабели зависи от много неща.Ако е 5 метра за суба не е лошо 16 квадрата.Наблегни на бошона силно.Има на конектион към 20 лева,заслужава си парите.Сигналните кабели също според мен минимума е конектшион (цена/качество).Кондензатор също не е лошо.Ако ще слагаш 2 ри усилвател,се замисли за 25 квадрата силов кабел.Може много да се говори,но това е обобщено така да се каже :lol:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 16 юни 2011 18:33

Аз продължавам да твърдя, че един GM-Т5300 или 5400 ще е добра комбинация.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 16 юни 2011 19:21

radi_nrj написа:Аз продължавам да твърдя, че един GM-Т5300 или 5400 ще е добра комбинация.

Абсолютно :да:

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Чет 16 юни 2011 21:29

Не подвеждаите момчето да си дава парите на вятъра.Само едно сравнение-алпине за 250 вата рмс буфер дават препоръчителен усилвател МРП 650,които по характеристики е много над говорителя,и то не защото трябва да има запас от мощност!

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Чет 16 юни 2011 21:59

nikolaitabakow написа:Не подвеждаите момчето да си дава парите на вятъра.Само едно сравнение-алпине за 250 вата рмс буфер дават препоръчителен усилвател МРП 650,които по характеристики е много над говорителя,и то не защото трябва да има запас от мощност!

Виж тук: http://aval-bg.com/car-audio/alpine/sub ... e-swe-3200
Аз виждам 150w към 150w :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 17 юни 2011 6:54

nikolaitabakow написа:Не подвеждаите момчето да си дава парите на вятъра.Само едно сравнение-алпине за 250 вата рмс буфер дават препоръчителен усилвател МРП 650,които по характеристики е много над говорителя,и то не защото трябва да има запас от мощност!

Не си обърнал внимание, че човека е с TS-w303f, който няма и 200W, стар е и най-вероятно му е омекнало окачването. В тоя ред на мисли хич няма да е добре да му сложи стъпало дето ще го "разхожда" много.

Да! За запаса от мощност си прав, но в случая не съм сигурен дали ще се усети разликата. Ако колегата намери по-мощно стъпало на цената на гореспоменатите Pioneer-и с аналогично качество да взима ама ще трябва да внимава с "Волумето" mhihi .

Не знам защо всички разсъждавате така все едно всеки ще ходи на SPL състезания. Аз храня 2*12 инча с стъпало дето няма и 100W и са ми предостатъчни за нормално слушане!!!

Потребителски аватар
cyberjack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyberjack » Съб 18 юни 2011 20:30

radi_nrj написа:

Не си обърнал внимание, че човека е с TS-w303f, който няма и 200W, стар е и най-вероятно му е омекнало окачването. В тоя ред на мисли хич няма да е добре да му сложи стъпало дето ще го "разхожда" много.

Да! За запаса от мощност си прав, но в случая не съм сигурен дали ще се усети разликата. Ако колегата намери по-мощно стъпало на цената на гореспоменатите Pioneer-и с аналогично качество да взима ама ще трябва да внимава с "Волумето" mhihi .

Не знам защо всички разсъждавате така все едно всеки ще ходи на SPL състезания. Аз храня 2*12 инча с стъпало дето няма и 100W и са ми предостатъчни за нормално слушане!!!

точно за това говоря колега нормално слушане с малко повече бас това е! :beer

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Нед 19 юни 2011 12:09

Не ме разбирайте погрешно...Фен съм на SQ,но обичам и силно да слушам и музика,което не значи да набримча баса и давай.Усилявателя който ползвам е 800 вата 6 канален,но дефактно повече от 200 не използвам.Така предпазвам цялата система от излишно натоварване,няма изкривяване на звука и да чукам на дърво вече почти 2 години нищо не е отказало.А и е полезно за говорителите,защото най-често от лош сигнал изпърдяват,не от повече ватове...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”