бас говорители с две бобини (намотки) добри ли са

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
peter70
Автомобил:
Двигател:

Re: бас говорители с две бобини (намотки) добри ли са

Мнениеот peter70 » Пет 28 окт 2011 19:40

Здравей относно избраните от теб говорители: цена не коментирам, но това което ме притеснява е че един параметрър и на двата модела Qts е много висок. И за двата говорителя този параметър е като за затворен обем(без фазонинвертор).
Herz e стерео, което е лошо, BL e много нисък (9,5) което говори за слаб магнит и тънко желязо.
Pioneer: Плюсове - ниска резонансна честота, бобина навита на алуминий.
Минуси и за двата говорителя: висок Qts, цитираните мощности и за двата говорителя не съвпадат с реалноста. 2" бобина при Pioneer-a не може да издържи и 400W (истински ватове) камоли цитираните 1400w макар и пикова. От двата цитирани говорителя Pioneer-a е по-добър, макар че и двата не са това което трабва да е.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 29 окт 2011 8:37

peter70 написа:Здравей относно избраните от теб говорители: цена не коментирам, но това което ме притеснява е че един параметрър и на двата модела Qts е много висок. И за двата говорителя този параметър е като за затворен обем(без фазонинвертор).
Herz e стерео, което е лошо, BL e много нисък (9,5) което говори за слаб магнит и тънко желязо.
Pioneer: Плюсове - ниска резонансна честота, бобина навита на алуминий.
Минуси и за двата говорителя: висок Qts, цитираните мощности и за двата говорителя не съвпадат с реалноста. 2" бобина при Pioneer-a не може да издържи и 400W (истински ватове) камоли цитираните 1400w макар и пикова. От двата цитирани говорителя Pioneer-a е по-добър, макар че и двата не са това което трабва да е.

Може ли само да уточниш за кои модели на Херц и Pioneer говориш, че освен едно Ground Zero други говорители в темата не видях да се коментират.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Съб 29 окт 2011 8:42

Извинявам се, колегата ми ги беше пратил на лично.
Ето: Hertz ES 300D и Pioneer TS-W309S4

Последна промяна от peter70 на Съб 29 окт 2011 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 29 окт 2011 14:01

Ясно, тук обаче идва друго объркване. На ES300 BL e 12.80 или поне е така по паспорт и не разбрах какво имаш в предвид като каза, че е стерео.

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Нед 30 окт 2011 19:31

Така много ми помагате. Kажете нешто по приемливо эа теэи параметри 400watta rms до 200 лв. Аэ няма да правя муэика эа иэложба ? а эа часно полэване вместо да слагам някоя туба да ми дуе главата от тия китаиските но эа някоя друга по качествена с тия параметри пак става :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 30 окт 2011 20:46

Да перифразирам:

Колегата peter70 се опита да ти обясни, че какъвто и говорител ще вземеш в тоя ценови диапазон ще е компромис.

Аз обаче твърдя обратното. Имайки в предвид изискванията ти, който и да вземеш от гореизброените говорители ще ти свърши работа. Дори и един Boscmann ZX-122XPRO ще ти върши работа.

Потребителски аватар
_kalin_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _kalin_ » Пон 31 окт 2011 15:36

Колега взимай HERTZ ES 300 , PIONEER не те съветвам , свирят гадно последните модели. И да не е двунамотков.
Имам голям опит :)

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Пон 31 окт 2011 20:12

Колега shoko_boy, работя във фирма за озвучителна техника вече повече от 15 години. Занимавам се със измерването на параметрите на говорителите и евнтуалното им напасване към кутиите чрез дължината на фазоинвертора и обема на кутията. Как смяташ дали има китаец купен от магазина който може да издържи 200W? Опита ми сочи че масовия потребител купува на око т.е по външен вид. Тук китайците са несравними. Но само до тук. Виждал съм гофър и трептилка лепени с hot glue. Човека си ги беше монтирал на кората отзад и при първия по-сериозен пек познай какво беше станало?
Ако искаш да даваш 200 лв вземи си каса която да пробваш директно в колата ти и ако ти хареса тогава купувай.Един пример: За себе си бях решил да си купя един 12", но само един поглед ме разубеди. Няма на пазара говорител под 200лв или около тази цена който да е кадърно направен. И ламарината на шасито е много тънка и при по сериозен удар се криви, и горния накрайник е много тънък и оттам изкривяванията са много големи ( бобината излиза от магнитното поле и там не свири).
Аз съм със 2х6" баса при които дебелината на магнита е 28 мм(2х14 мм), горния накрайник е 12 мм а бобината е дълга 18 мм. За разлика от всички ментета мембраната ми е карбонова при което Fs макар и за 6" говoрител е 34Hz. Работеха със 1200W музикантски усилвател в продължение на 2 часа. Покажи ми говорител, от цитираните който може да устиска?

Моя съвет е : виж къде продават каси, чуй я как свири, пробвай я в колата си, купувай ако ти хареса и бягай.Винаги нещо няма да е както трябва. Гледай да ти е по джоба и да ти е по слуха. :D
Успех

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 31 окт 2011 21:04

Колега peter70, я раздуй за тези кевларени шестички. Аз се сетих за един модел на Монакор ама като спомена, че си ги напъвал на профи стъпало почнах да се колебая дали съм познал.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Пон 31 окт 2011 21:43

Хайде да не вкарваме Monacor в играта?
6" говорител е със благоевградско шаси, два магнита за постигане на ход и дебелина на проводника 0.37 мм
колкото на RCF LF18P300. Мембраната е карбонова, не кевларена със гумен гофър. Хода е безумен за този диаметър, бобината е четири редова и е навита на алуминий.Това е .

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 31 окт 2011 22:10

Аз реших, че говориш за нещо купешко и щеше да е интересно за колегите евентуално марка и модел. Иначе това, което сте сглобили звучи интересно.

П.С. За много неща съм съгласен с теб, но просто нивото на технически познания на средно статистическия потребител тук не е толкова високо (не, че моето е) и като му говориш на колегата за електро-механичните параметри на един говорител все едно му говориш на китайски.

anatoli.vasilev24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatoli.vasilev24 » Вто 01 ное 2011 8:36

За да не отварям нова тема ще поискам мнение тук
два броя от тези
http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=345

и усилвател тънър ТЦА 4075

Усилватела вече е купен ама се чуда за басовете още. Също така някой може ли да ми каже тези басове горе долу какъв литраж ще искат за да се разпънат защото имам една каса за две дванайски ма тя е от тези старите български (с две среди ) та да знам колко да я разширявам :). С такава музика кондензатора задължителен ли е и към какво да се насоча.

Сд-то няма да казвам какво е че ще има maikomila :beat_butt2 :beat_butt2

:обичам ви

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 ное 2011 11:07

TCA 4075 e 4/3/2 канален усилвател и предполагам, че ще искаш да храниш 2 говорителя с него.

За да се сметне кутия на говорител е необходимо да се знаят един минимален набор от електро-акустични параметри на говорителя (T/S параметри), които обаче за споменатите от теб говорители са неизвестни дори и на производителя. Кажи си бюджета и да мислим нещо.

Колкото до кондензатора - един качествен такъв струва повече от усилвателя, който си купил! В тоя ред на мисли те съветвам за тия пари, които ще дадеш за кондензатор да си прегледаш ел. инсталацията и да си вземеш качествени захранващи кабели за усилвателя.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 01 ное 2011 22:53

shoko_boy написа:как си иэкам така ште пиша

Не и в този форум. death

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”