...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кражби-предпазване
vw_golf_2_Memphis написа:В тази тема ми се струва че ще е добре да напишем как човек може да си предпази музиката от наркомански набези.
как да се крие цд-то итн...
След като и аз "загубих" един касетофон реших, че е време за някакво такова решение.
В моя случай - касетофон с джоистик(моя е Sony и джойстика за него е с кабел). Касетофона е монтиран така, че изобщо не се вижда и няма достъп до него. Избора на място е според колата. На Г2 става в барчето почти вертикално, а при Джетата в отдолу седалката. И разбира се някъде из багажника. Дистанционното го монтирах точно до лоста на скоростите. Предните колони ги смених с трилентови Sony 10см, а задните са 17см. и с малки изрязвания ги сложих в гнездата на стандартните. Снощи се видяхме с Ники и взех неговите Sony 1731 за отзад.
Предимства
- не се занимавам със сваляне на панели и треперене дали някой няма да разбие и вземе основата само.
- при шофирането не се разсейваш да търсиш копчетата на касетофона
- колоните не се виждат и задните не заемат място(при мен е оскъден обема на багажника)
Недостатъци
- смяната на касетата става "на високосна година", т.е. слагам една и не я сменям. Понеже слушам рядко касети не е проблем за мен.
- налага се да се научиш да работиш с дистанционното

- звука от задните леко се осакатява, но......
Ясно е, че няма 100% щастие и в случая гаранция, че някой олигофрен няма да ми разбие колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление това, че ще помни настройките не те спасява от вадене и слагане, махане на букси, кабели за антена, усилвател, носене на разни пликове, тези планките за ваденето и тн...супер неудобна работа!
А за предпазване от кражби...такова нещо няма! Тъпите наркоманчета разбиват и после гледат какво има...разбиват дори за китайско panasonashi за 10 лева и пак ще ти изкорубят всичко дори и за него...всичко е до късмет, къде оставяш колата и според мен е въпрос на време да ти го откраднат.
Покриваш колоните с плат....еми да, но всеки вече знае, че има ли плат кооой знае какво има отдолу
Така че това с плата може да изиграе много лоша шега.
Каско и застраховка на касетофона...това е според мен...то че ще ти разбият колата, ще я разбият, но поне да е застрахован касетофона. Защото може да си го вадил всяка нощ, но да ти разбият колата посред бял ден за 5 минути (знам за много такива случай)...е няма ли да те е яд, ако си го вадил и мъкнал сума време и накрая за 5 минути ти го гепят.
А за предпазване от кражби...такова нещо няма! Тъпите наркоманчета разбиват и после гледат какво има...разбиват дори за китайско panasonashi за 10 лева и пак ще ти изкорубят всичко дори и за него...всичко е до късмет, къде оставяш колата и според мен е въпрос на време да ти го откраднат.
Покриваш колоните с плат....еми да, но всеки вече знае, че има ли плат кооой знае какво има отдолу

Каско и застраховка на касетофона...това е според мен...то че ще ти разбият колата, ще я разбият, но поне да е застрахован касетофона. Защото може да си го вадил всяка нощ, но да ти разбият колата посред бял ден за 5 минути (знам за много такива случай)...е няма ли да те е яд, ако си го вадил и мъкнал сума време и накрая за 5 минути ти го гепят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е все пак се предполага, че си го сваляш поне панела
Мен като си купих касетофона имаше даже две винчета с него (цитирам от упътването - "ако няма да сваляте панела"), с които да си го завинтиш за долната част и така да си седи...голям смях падна като го прочетох това
За тези, които са решили, че могат да си оставят панела в колата, защото са наблизо и имат работа "само за минутка" - местположение - паркинга пред нас, ден и час - неделя около обяд...една приятелка спира, оставя си панела вътре на касетофона, заключва и отива да си купи цигари от павилиончето дето е на 50-тина метра...както завива зад ъгъла на блока, някой веднага и чупи прозореца на сол взима панела и изчезва....действието се развива за минута две....неделя по обед никой нищо не е видял.
Аз лично си свалям панела, ако ще да е за две минути работа...преди дори на бенизиностанциите си го свалях, като отивах да платя...сега вече не, но винаги гледам през прозореца некой да не реши, че може да намаже...

За тези, които са решили, че могат да си оставят панела в колата, защото са наблизо и имат работа "само за минутка" - местположение - паркинга пред нас, ден и час - неделя около обяд...една приятелка спира, оставя си панела вътре на касетофона, заключва и отива да си купи цигари от павилиончето дето е на 50-тина метра...както завива зад ъгъла на блока, някой веднага и чупи прозореца на сол взима панела и изчезва....действието се развива за минута две....неделя по обед никой нищо не е видял.
Аз лично си свалям панела, ако ще да е за две минути работа...преди дори на бенизиностанциите си го свалях, като отивах да платя...сега вече не, но винаги гледам през прозореца некой да не реши, че може да намаже...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да застраховаш каквото искаш, НО...стойността на това което застраховаш (касетфони, усилватели и тн.) не трябва да е повече от 20% от стойността на колата...тоест ако колата ти е оценена на 5000 лева в каското, можеш да застраховаш музика до 1000 лева...поне така аз си спомням като застраховах моя касетофон...иначе може и ако е стар касетофона пак да се застраховка, но там му прибавят амортизация тоест ако е на една година примерно му свалят 20% от цената, защото се предполага, че е поевтинял.
- koceto_pz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета да ви кажа ли...няма спасение,карам рено 19 ,примерно за 3 хиляди лева,имам музика,по която до момента сьм дал 3300 лева,ако искате ми вярвайте,до сега са ми крали 1 касетофон,треперям като луд,как да и направя каско на музиката,като каското на колата ми е 300 лева ,и на музиката още толкова.Станал сьм роб на колата
,постоянно се оглеждам каде я оставям,да не говоря като отида в друг град.

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Не може ли да се откачи панелчето на самия касетофон от тялото, да се удължат всички кабели и самото то да се лепне някъде по таблото. Мисълта ми е да се бутне тялото на касетофона например в самото арматурно табло, а неговия панел да се постави на видими място. ТА влизаш си в колата, слагаш панелчето ( това с бутоните ) на панела на тялото и палиш.
Така като ти разбият колата например ще тръгнат да дърпат това което се вижда, което в случая ще бъде само панела на тялото.
Е да кофти е че най-малкото него ще го изтръгнат та после имаш неизползваеми панел и тяло но поне си преабал от части наркоманчето.
А най-добре ще е ако се намери само от някъд буксата която се използва за контакт на падащия панел и се изнесе на таблото....
Така като ти разбият колата например ще тръгнат да дърпат това което се вижда, което в случая ще бъде само панела на тялото.
Е да кофти е че най-малкото него ще го изтръгнат та после имаш неизползваеми панел и тяло но поне си преабал от части наркоманчето.
А най-добре ще е ако се намери само от някъд буксата която се използва за контакт на падащия панел и се изнесе на таблото....
- koceto_pz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:Не може ли да се откачи панелчето на самия касетофон от тялото, да се удължат всички кабели и самото то да се лепне някъде по таблото. Мисълта ми е да се бутне тялото на касетофона например в самото арматурно табло, а неговия панел да се постави на видими място. ТА влизаш си в колата, слагаш панелчето ( това с бутоните ) на панела на тялото и палиш.
Приятелю готино като идея,но почти невьзможно,или ако опиташ да го направиш,има опастност да си развалиш касетофона

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Снайперная винтовка"Драгунов"Кацне ли ти дрогата на лястовичката/стига да си настроил правилно мерните прибори/,задържаш дишането и плавно обираш мекия спусък!Много ме кефеше един руски филм-главния герой отмъщаваше на едни бандитчета,ама забравих как се казваше филма-подсетете ме!Ворошиловският стрелец-сетих се!alarmata написа:Момчета да ви кажа ли...няма спасение,карам рено 19 ,примерно за 3 хиляди лева,имам музика,по която до момента сьм дал 3300 лева,ако искате ми вярвайте,до сега са ми крали 1 касетофон,треперям като луд,как да и направя каско на музиката,като каското на колата ми е 300 лева ,и на музиката още толкова.Станал сьм роб на колата,постоянно се оглеждам каде я оставям,да не говоря като отида в друг град.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”