Кондензатори за "пищялки"?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Нед 23 яну 2005 20:07

Ами да ти кажа, ще си изкара перфектен звук пищялката :) Ти като си дъниш на макс колоните и не оразмеряваш нищо ще ти горят няма начин :) Аз незнам какво трябва да направя за да ми изгорят пищялките унас дето са 45 вата реални и са срязани да свирят честоти над 4 KHz при положение, че те могат да свирят до 2 KHz...и на макс да усилиш няма как да ги изгориш, ако си ги пуснал на подходящия услилвател и са с подходящ филтър :) Иначе филтърът с бобинка и кондензатор реже по стръмно - 12 децибела/октава и можеш по-точно да нагодиш честотата на срязване, за да не се припокриват честоти от баса и пищялката.
А за дискотеки не ми говори, че ще ти покажа едни колони на човек-разбирач, които служат за озвучение в няколко заведения и там да ти кажа няма никакви крушки :) Колоните са активни със собствено стъпало и захранване и ще ти отвеят косите :) Но досега някой да е сменял нещо изгоряло по тях не съм чувал. :) Е и аз съм пускал 100 ватов бас на концертно стъпало (около 500 вата рмс) и много ясно какво стана :) Затова просто не дъни на макс и като имаш 100 вата говорител, го пускай на 100 ватов усилвател :) Всеки усливател като го услиш на повече от 80% от макс-а и почва да криви сигнала...заради това единствено може да ти изгори нещо :)
Айде със здраве, гори си пищялки и крушки и си купувай нови от Avitel, пък като поизгорят дузина белким се научиш :)

Потребителски аватар
argent_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот argent_GTI » Пет 28 яну 2005 2:34

Ами
само да ви кажа, че май слисахте човека с термини(който не всеки ги знае) за първо време може да му кажете по просто че бобината се слага на говорител за ниски честоти(фактически филтрира средните и високи честоти в зависимост от говорителя и от там и намотката;
а кондензатор - за високи. и по сле ако има нужда да обесняваме защо...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”