Проблем с тонколонки предни голф2 /съвет?/

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 01 фев 2007 17:41

ruskia написа:

До колкото разбрах от схемата на сайта, трябва да се сложи кондензатор на кабела който идва от + на колоната :?:

Да,обаче е хубаво да е неелектролитен,т.е. без + и - на кондензатора,щото иначе звука не е особено хубав.Електролитните кондензатори са много по-разпространени и да се намери неелектролитен е малко мисия невъзможна.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 01 фев 2007 17:51

ХМ, ще поразпитам, не съм чувал за кондензатори без + и -

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 01 фев 2007 17:59

ruskia написа:ХМ, ще поразпитам, не съм чувал за кондензатори без + и -

Съмнявам се да се произвеждат.Има ги по старите техники....отпреди десетки години.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 01 фев 2007 18:40

Има, има!

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 01 фев 2007 18:56

handycam написа:

Има, има!

Хехе, кажи къде има, да зема да си зема

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Чет 01 фев 2007 19:17

Колеги,незнам дали ви е извесно но под думата (филтър( се няма предвит само кондензатор.Филтара се състои от кондензатор и бобина. За Н.Ч.-38 микрофарада,и бобина с самоиндукция 2.7 милихенри.За С.Ч.-10 микрофарада,и 0.167 милихенри,за високите честоти върши работа и само кондензатор от 4 микрофарада.Цената на трилентовите филтари е от12 ......30 лева.въобще не си заслужава да се изработват в домашни условия,цената само на консумативитеще ви излезне поне два пъти по скъпа.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 01 фев 2007 19:21

tsok написа:Колеги,незнам дали ви е извесно но под думата (филтър( се няма предвит само кондензатор.Филтара се състои от кондензатор и бобина. За Н.Ч.-38 микрофарада,и бобина с самоиндукция 2.7 милихенри.За С.Ч.-10 микрофарада,и 0.167 милихенри,за високите честоти върши работа и само кондензатор от 4 микрофарада.Цената на трилентовите филтари е от12 ......30 лева.въобще не си заслужава да се изработват в домашни условия,цената само на консумативитеще ви излезне поне два пъти по скъпа.

Амчи то филтрите се класифицират по редове.Филтър,който се състои единствено от кондензатор е филтър от първи ред.Когато е кондензатор+намотка става 2-ри ред и т.н.
Филтър от 1-ви ред т.е. само кондензатор е с наклон на среза 6dB.
Мисля,че 2-ри ред е 12dB,но може и да бъркам,щото електрониката е блатиста местност за мен :( .

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Чет 01 фев 2007 20:13

Това е така.За да сме по -точни ,филтър от първи ред е когато последователно на говорителя се свърже бубина или кондензатор,или и двата елемента.Втори ред,е когато единият от елементите е последователно а другият е паралелно свързани към говорителя.Филтари от трети ред , във веригата на говорителя има и съпротивление но тои се използва в тонколоните от висок клас.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 01 фев 2007 21:02

ruskia написа:
handycam написа:

Има, има!

Хехе, кажи къде има, да зема да си зема

провери в конрад!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 01 фев 2007 22:55

tsok написа:Това е така.За да сме по -точни ,филтър от първи ред е когато последователно на говорителя се свърже бубина или кондензатор,или и двата елемента.Втори ред,е когато единият от елементите е последователно а другият е паралелно свързани към говорителя.Филтари от трети ред , във веригата на говорителя има и съпротивление но тои се използва в тонколоните от висок клас.

Амчи значи ни е горе-долу ясно що е филтър.
Въпросът в темата е как човекът да си предпази 8,7см-тровите колонки от изгаряне?Филтърът от първи ред е с елементарно изпълнение,всеки може да го направи,евтин е и въпреки,че спасява само донякъде нещата в случая ще свърши работа.Само кондензаторите да не са електролитни,щото с тях резултатът не е добър - пробвал съм и то не един път.

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Пет 02 фев 2007 7:25

Търси из настройките на пайнера FIE. Front Image Enhancer. тази ф-я пуска от плеара на предните среди и високи , а на задните само бас. В твоя случай е много полезна. Само не знам ниските серии дали го имат това.

Сега погледнах , май няма в 2800 модела.
Ако няма - кондензатори. Взимаш два електролитни по 100 микрофарада/ 63 волта и плюсовете ги свързваш заедно. Минусите остават като изводи на новополучения кондензатор. прекъсваш плюса на говорителя и го прекарваш през съставния кондензатор. това е за единия говорител.

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пет 02 фев 2007 9:07

ruskia написа:

До колкото разбрах от схемата на сайта, трябва да се сложи кондензатор на кабела който идва от + на колоната :?:

Да слага се кондензатор да реже ниските и вси4ко ще е наред, аз откакто сложих кондензатор, за бравих за тях (ина4е преди 3-4 пъти ги бях сменял)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 02 фев 2007 10:01

naka_76 написа:Търси из настройките на пайнера FIE. Front Image Enhancer. тази ф-я пуска от плеара на предните среди и високи , а на задните само бас. В твоя случай е много полезна. Само не знам ниските серии дали го имат това.

Сега погледнах , май няма в 2800 модела.
Ако няма - кондензатори. Взимаш два електролитни по 100 микрофарада/ 63 волта и плюсовете ги свързваш заедно. Минусите остават като изводи на новополучения кондензатор. прекъсваш плюса на говорителя и го прекарваш през съставния кондензатор. това е за единия говорител.

FIE-то пуска на задните колони само ниски честоти,а за предните остават всички - и ниски и средни и високи.
Пробвал съм го номера с по два кондензатора на говорител - пак не ми хареса резултата,но определено е по-добре отколкото един (става въпрос за електролитни,с полюси).

Потребителски аватар
ROKET
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ROKET » Пет 02 фев 2007 13:52

Аз също имах този проблем,но им сложих по едно кондензаторче 10 мф и сега си свирят перфектно,като пищялки.Поне не ми стържат.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 02 фев 2007 14:12

ROKET написа:Аз също имах този проблем,но им сложих по едно кондензаторче 10 мф и сега си свирят перфектно,като пищялки.Поне не ми стържат.

10 микрофарада е за високите честоти.Според мен с такива " филтри"само се влошават аудио качества.Говоритела свири нито високи нито среди защото честотния им диапазон е примерно в други граници.Ако говоритела криви не винаги причината е в него.Най вероятно е комплексно от нисък клас плейър и говорители.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”