Ауди 80 Б4 Озвучаване на предна линия. Идеи?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Re: Ауди 80 Б4 Озвучаване на предна линия. Идеи?

Мнениеот wishsalor » Нед 05 май 2013 0:45

Маааааа му, пак съм блял някъде-то за 120лв такива неща ще си сложиш в таблото че ще ти тече кръв от ушите като усилиш....кви зерота, къв петмез..........
И не, не съм толкова теоритично подкован колкото други-моето е челен опит със практиката и предпочитанията на хората, БЕЗПАРИЧИЕТО и тарикатлъците.
С много пари и на баба магарето ще мине за АТ, номера е с нормални суми да имаш доволни резултати. Идеите които давам не са на база фикс идея за оправдан нарцисизъм, напротив-просто имам желание да помагам, защото знам колко е гадно да ти крият истината, за да не можеш да се учиш, за да си кръводарител(спонсор), за да кихаш кинти.
Vucata - Благодаря за похвалата, но аз само ти показах, ти сам си си направил хубавкото. Да, наистина знаех какъв ще е резултата от Бошмена, но не иках да се натрапвам. Повечето факти са известни-иска четене, ровене и малко опит.
Радвам се че съм бил полезен!
ПС До колегата с въпросите-с квото мога ще помогна, но недей забравя себе си и това което ти харесва, защото има голяма вероятност вкусовете и определенията ни за истина да не съвпаднат....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 май 2013 8:06

Visaton имат немалко моделчета, с 10 см размер. Има на различни цени, като на мен ми хареса едно моделче за 77 лева, комплект. П.С. Тази цена била без ДДС, значи са малко по-скъпи.
За съжаление не съм чул нито един от тях, но компанията е сериозна и предполагам няма да разочарова.

Ако ще се слагат такива говорители на плеър, който не разполага с HPF (high pass filter), който да отреже ниските честоти, примерно под 100-150-200 Hz, ще трябва да се помисли и за изработката на пасивен филтър, който да свърши работата. Ако пък ще се прави допълнителен пасивен филтър, тогава пищялката, която си има кондензатор за филтър, ще трябва да се изключи от общото захранване на коаксиалния говорител, защото филтрите ще се "насложат" и ще си влияят. Звучи сложно, но просто трябва да се разпоят кабелите на пищялката от клемичките на говорителя и да се свържат преди другия филтър.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 05 май 2013 11:46

Стана прекалено дълга тема с много теория и малко конкретни предложения. Андро е прав за DX10 на Visaton, че са хубави и добре свирят ама с тия 88dB/1W/1m идват малко тихички за слушане само на плеър. Ако се вържат за стъпало, което наистина може да им подаде 50W ще правят доволно налягане отпред.

Аз затова предложих първо Херца защото са доволно чувствителни и викат достатъчно силно дори и при 20W. Аз в момента съм с 13cm херц отпред и след като си напаснах хубаво корите и фланците като се качи някой в колата и му пусна само предните следва въпрос:
- Събуфера верно ли е изключен? :eek

Ако чувате някакво кривене на клипа то това е микрофона на Xperia-та, който се дъни.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”