"Фантомно" захранване за фабричната антена

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: "Фантомно" захранване за фабричната антена

Мнениеот milmar » Нед 27 юли 2014 11:16

Ето един калулатор има и други, но би трябвало да има не голяма разлика в смятането им. Има разбира се по-сериозни, със задаване дали бобината е еднослойна, многослойна, начин на навиване, дебелина на проводника и ред други условия за точно пресмятане.

Този калкулатор сметна около 1uH, така че с няколко итерации ще достигнем до истинската стойност. :beer

Не се сърди на уреда си, той сигурно мери вярно в другите обхвати, но обхватите nH, както pF за кондензаторите са "трудни" за за всеки уред.

ПП Загледах се случайно и видях че на сайта има още няколко калкулатора: пресмятане на таймер555, пресмятане на филтри, дори закона на Ом :biggrin и още няколко :beer .

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 03 окт 2014 16:36

Здравейте,

А този продукт от линка в началото на темата дали ще сработи при Голф 3 (имам предвид дали и при него е на същия принцип антената).

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 17 ное 2014 20:35

Вече една година ми свиреше добре радиото, но сега започна от време на време да пращи и припуква когато му падне-произволно.

Колата е Пасат 5,5-2001-комби. Въпросът е дали има тоя усилвател в конуса на покрива тоя Пасат ? И как до тук нямаше проблеми ?

Музиката е Сони с ЮСБ-съвременнна. Верно че навъртя годинки, но си свири екстра. Ползвах я и на старият Пасат с обикновен коаксиал пратен до централното огледало ловеше супер радиото. И се чудя дали да не го направя пак така.

Намерих в един магазин на Поп Богомил -този преход дето е с 12+ -фантомен. Обаче от едната страна е някаква странна букса-към антената.

Как да го префасонирам ? Може ли или да търся с нормална букса.

В нас намерих 100 пикофарада кондензатор и в магазина имат и индуктивност.

Сега се чудя - имам ли усилвател в антената, тунера ли ми се базика или да слагам тия кондензатори към антената и това е ???

На колко волта да е конденазатора 63 В ???

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Чет 10 сеп 2015 19:56

Dagestan написа:Предполагам на някого в бъдеще може да е полезно, та получих захранването/преходника от по-горния линк. Намерих в интернет, че синьото кабелче се свързва към 5-ти пин на буксата за захранването, понеже там е 12+ при включено CD, но като взех да го слагам, изненада - 5-тия ми пин е празен, т.е. антената ми не е активна, но иначе преходника си работи перфектно и сега си имам радио.

С голямо закъснение, но да уточня все пак. В петия пин се пуска кабелчето, но на буксата откъм таблото :), а отсреща /в буксата откъм ЦД-то/ се "мушва" захранването за ел. антена излизащо от ЦД-то, обикновено светло синьо кабелче.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”