Избор на колони за Голф 3
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Избор на колони за Голф 3
Пиши след развитието как си решил проблема.
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Днес ми остана малко свободно време, и реших да се заема с почистването на говорителите. Първо, като махнах мрежичките видях че говорителите от вътре бяха потънали в прах и мизерия налепи от мръсотия по самите мембрани и от вътре.. Тия колони не са виждали чистене от както са били нови сигурно
:. Почистих със спирт и двете колони на всякъде, станаха като нови, свалих по средата пищяла дето е за високи и на двете, както ми писа колега beuchat, имаше бая наслоено от страни, почистих го първо със парче лист после и със спирт. Ефект след тия процедури никакъв колеги, даже пръщенето стана по зле. Проверих жичките дето са монтирани по средата на мембраните както и от задната страна, разпоих ги почистих със флюс и после пак ги запоих на ново с нов калай и капнах от всяка страна малко каниколит да ги стегне, но пак не помогна, пръщят както си бяха и това е. Мене ме съмнява старите собственици много са ги усилвали, и са прецакали ( в смисъл има на места скъсано но не се вижда) от вътре оранжевите мембранки дето са вълнообразни. Бяха ми казали преди време че като се слуша много усилено говорителите, след време тия неща се късат когато остареят и говорителя почва да пръщи. Явно им е дошло времето, и заминаха по канален ред
. Ще се купува ново, и мисля да заложа на Alpine, скоро ходих до технополиса и ми пуснаха първо единия модел на Херц и после на Алпин, мнението ми е че Алпин-а вади по чист и кристален звук от Херц-а. Поздрави! 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Е,щом са скъсани това обяснява всичко.Ако не бяха скъсани съм на 90% сигурен че с почистване щяха да се оправят.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”