:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как се принавива говорител ! басак и т.нат...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Нед 20 яну 2008 14:20

nikigada написа:Това е от мен мисля имам повече опит от теб така че нека да не спорим а това че се променят параметрите на говоритела след НЕПРАВИЛНО пренавиване е неоспоримо!!!!

Абе момченце, я влез в час по навреме! Когато ме стигниш в тази и не само област, ела ми го покажи!
Друг път не се изказвай неподготвен, не е нужно да ти се смеят всички!
Има доста хляб да ядеш!!

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Нед 20 яну 2008 16:54

Всеки си има начин на работа не казвам че не може но никой не практикува начина описан от теб визирам фирмите занимаващи се с производство и ремонт на говорители с които сме колеги да кажем Обертон, ББА и ред други виждал ли си как работят при тях момчетата или не е аз поне съм виждал. Къде е логиката да сваляш мембрана и после да отлепваш капачка и шпула като всичко става без да се разлепва мембраната. Това е от мен спирам да пиша спора стана безмислен.

Лек ден на всички!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 21 яну 2008 1:00

Не правете лют спор ! Когато взема говорителя ще попитам момчето и ще напиша как ми го е направил ! басакаа :D

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Пон 21 яну 2008 1:22

Аз поне имам опит в тази насока и познавам доста хора които пренавиват професионално. Кой е казал, че изобщо трябва да се отпелва капачката на шпулата (вече доста голям процент нямат такива) и самата шпула?
Разлепва се окачването, разлепва се трептилката и се пренавива бобината след което се зглабя в обратен ред!
Принципно погледнато ако почна да разглабям говорител от към капачката не виждам как мога да извадя шпулата и изобщо да протече ремонта по този начин.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 01 фев 2008 0:21

като гледам и двамата си пишете едно и също като за обяснение на начина за работа :lol: прекратете тоя спор

Потребителски аватар
stilian20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilian20 » Пет 08 фев 2008 21:03

Какво стана с говорителя :?:

Потребителски аватар
stilian20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilian20 » Пет 08 фев 2008 21:19

Виждам че има много "компетентни личности".
Говорителите се навиват на старата шпула (неговата)
и ако се спази дебелината на жицата и да се опече с хубав лак си става същия както е бил преди :idea:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 13 фев 2008 14:49

Кажи ко стана с говорителя де?Свири ли,не свири ли?

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 13 фев 2008 18:15

Значе говорителя ми е готов трябва да си го взема тези дни ще да е и ще пиша лични от впечетленията след пренавиването ! :D

bobsyn80
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се принавива говорител ! басак и т.нат...

Мнениеот bobsyn80 » Пет 11 сеп 2009 2:44

1000 страници с глупави мнения на некомпетентни хорица :012: ако на някого пренавиването на говорители не му е ясно,нека не пиши въъъъъооообще ! :не: всички ви се смеят на излишните въпросчета дали се променяли характеристиките,след пренавиването и дали се разлепяла ..... на мааааайка му ...... mhihi дайте си левчетата и говорителите на майсторите на пренавиването и изобщо не ги мислете тея неща! аз като майстор на тея неща ще ви посъветвам да не пипате въобще говоритееля повече от излишното,а направо го оставяйте в работилницата при условие ,че си струва да се ремонтира ! Айде УМНАТА ! :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Как се принавива говорител ! басак и т.нат...

Мнениеот radi_nrj » Пет 11 сеп 2009 8:18

bobsyn80 написа:1000 страници с глупави мнения на некомпетентни хорица :012: ако на някого пренавиването на говорители не му е ясно,нека не пиши въъъъъооообще ! :не: всички ви се смеят на излишните въпросчета дали се променяли характеристиките,след пренавиването и дали се разлепяла ..... на мааааайка му ...... mhihi дайте си левчетата и говорителите на майсторите на пренавиването и изобщо не ги мислете тея неща! аз като майстор на тея неща ще ви посъветвам да не пипате въобще говоритееля повече от излишното,а направо го оставяйте в работилницата при условие ,че си струва да се ремонтира ! Айде УМНАТА ! :wink:

Евалата бе, археолог :D и при това компетентен.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”