Обаче има и друго, говорителчетата за ВЧ, освен че конструктивно са направени да вадят високите, тяхната намотка е доста по тънка от тази на басовите ВГ-точно за да може да вади тия високи Поради което преминаването на пиковите импулсни токове ще доведе до термично унищожаване на намотката на пищялката. Най простият начин за разделяне на тези пикови токове е чрез галванично такова- а именно кондензатор, пропускащ високите и режещ ниските които носят със себеси голямата мощност. При баса този проблем го няма и може и без бобината. Но ако търсим чист бас, тогава си е наложително да се филтрира и този сигнал.
Моята музика в старият Пасат, която събира прахта в стаята в момента беше уникална, точно защото усилвателя - JBL подаваше към двата канала 2х125 вата филтриран бас от 20 до 500 херца с обща мощност 250 вата говорителят -двуканален Пайнер го поемаше идеално без кривене. Ефекта е че имах чист звук и рядко го усилвах на пълна мощност, защото щях да углушея. Тоест беше безмислено развозването на този товар в багажника ми.
Съседите се оплакваха че като мина под прозорците се чувало на 5 етаж този бас, все едно съм в тях. И разбирасе в колата и около нея нямаше никакво кривене, като при повечето мощни авто музики които съм чувал да ме подминават.
Даже около колата звукът беше съвсем нормален съпроводен с вибрации по купето.
Та за да не разбия тотално кочината и слуха си, когато купих Дизела, музиката отиде да почива.