RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот pavel_andreev » Нед 28 апр 2013 16:05

Днес направих опит да поставя firmware 5230. Беше ми го предложил etgecata на 08 април, но аз нямах време до сега.

Този софтуер не можа да тръгне на мойта C версия. Или източника е повреден (теглих с някакъв торент, връзката е gpsunderground) или работи с по-новите модели.

Причини ми доста непреиятни емоции - след първоначалното рестартиране навигацията зацикля на стартовия екран и не може да се изключи дори та трябваше да и изключвам кабелите. Едвам се оправих и върнах "старата" 5218. Много малко информация има за 5230 и сравнително трудно се намира.

etgecata
Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот etgecata » Нед 28 апр 2013 17:40

Аз инсталирах 5230 без да имам проблеми на моят RNS 510, но е версия "H".
Поне аз не виждам разлика от 5218.
Пробвай да изтеглиш от този сайт:

http://stn.ucoz.ua/blog

Изисква регистрация. Даже има и версия FW5238, но не мога да я изтегля.
Изискват да имаш определен брой мнения и евентуално тогава ще може да се изтегли.

itzo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itzo75 » Пет 10 май 2013 14:03

добър ден!

Кой е най-високият Firmware, който може да се качи на моя RNS 510:
1Т0 035 680 А
HW04
SW1020?
Трябва ли първо да ъпдейтвам с 1100 например и после по-високи версии?
И първо фирмуеъра и после отделно картите или варианта V8 за Западна Европа (CD_7920) съдържа и последния фирмуеър в него?

Има страшно много мнения по форумите и не съм сигурен какво да направя.
Ще съм благодарен на съвет!

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Пет 10 май 2013 18:02

Започвам от по-лесното към по-трудното:
1. Никоя карта не съдържа firmware в нея. Двете неща се инсталират по отделно. Най-новите версии на картата ще работят дори на 1020. Няма да работят потебителските POI и показването на максимално разрешената скорост.
2. Не е необходимо да се инсталира версия 1100 предварително
3. Максимално възможната версия на firmware за 1Т0035680А е версия 3810 (според някой) и 4120 (според други).
Има модифицирани версии на firmware които са специално правени за 1Т0035680А - напр. 5218А. При тези устройства има риск от унижожаване на част от вътрешната памет (и съответно на цялото устройство)
4. Няма почти никаква разлика във firmware от 3980 нагоре. Разликата е DAB радиоприемника и поддръжката на Sirius спътника, които не работят в България (и за последният се плаща).

Успех

Последна промяна от pavel_andreev на Пет 10 май 2013 22:45, променено общо 2 пъти.

itzo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itzo75 » Пет 10 май 2013 21:11

Благодаря Павеле за изчерпателния отговор!

Респект.

Потребителски аватар
denis the hotstepper
Автомобил: vw golf 6 Variant
Двигател: 2.0 140 Hp 2010

Мнениеот denis the hotstepper » Вто 14 май 2013 14:37

Да изкажа И ТУК благодарност към pavel_andreev. След, като не можахме в темата и на лс да решим странния проблем с качването на карта за източна европа на моята RNS510 B, се видяхме на живо. Навито нещо беше забило/бъгнало, но след рестарт и малко настройки от негова страна всичко потръгна. Пихме по кафе, качихме картата и сега всичко работи на 6.
Изключително коректен и добронамерен човек! Ценя мнението и знанията му!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 14 май 2013 19:57

Браво Павка :th_up

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Съб 18 май 2013 12:07

Както бех писал по-назад в темата, моето HTC Desire HD не може да съ свърже чрез блутута с навигацията RNS510 B. Намира телефона и като му дам да се свърже казва "несъвместими". Автора на темата ме посъветва да си кача на телефона програмата rsap и нещата ще се оправят. Добре, но пак греда, за да си сваля програмата от "маркета" ми иска 18 лева. Това не е беда, проблема е, че за инсталирането на rsap се изисква на първо място телефона да е "рутнат". Да приемем, че платя 18 лева и я сдваля, после платя 50-100 лева за да ми рутнат телефона и накрая пак не се осъществи връзката...
Ако някой се сети нещо от полза ще съм благодарен :beer

myspace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myspace » Нед 19 май 2013 9:43

Здравейте,

скоро си купих Golf MK6 и онзи ден си поръчах от ebay RNS510 C HW:H11.
Молщ някой да ми каже как седи въпроса с телевизията...това чудо има ли вграден ТВ тунер, четох в книжката му, че има хибриден тунер, но пък по-нагоре в темата четох, че не може да се гледа ТВ в България.

Моля за малко повече инфо как седи въпроса с тунера и какво мога да наравя, за да мога да гледам тв в българия.

Предварително благодаря

atmarbu123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atmarbu123 » Нед 19 май 2013 16:23

Колега, телефона , ако решиш и сам можеш да го руутнеш, а относно програата , когато я купиш имаш 15 минути, в които ако я върнеш ти връщат парите.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 19 май 2013 16:54

denis the hotstepper написа:Както бех писал по-назад в темата, моето HTC Desire HD не може да съ свърже чрез блутута с навигацията RNS510 B. Намира телефона и като му дам да се свърже казва "несъвместими". Автора на темата ме посъветва да си кача на телефона програмата rsap и нещата ще се оправят. Добре, но пак греда, за да си сваля програмата от "маркета" ми иска 18 лева. Това не е беда, проблема е, че за инсталирането на rsap се изисква на първо място телефона да е "рутнат". Да приемем, че платя 18 лева и я сдваля, после платя 50-100 лева за да ми рутнат телефона и накрая пак не се осъществи връзката...

Олелей.
Ела да ти взема по-малко за отключването на бутлоадера, рутването,самата програма и леко обучение за работа с кракнати телефонни приложения :mhihi
Една бира,докато работим.Не повече!Даже и тя е много :mhihi

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Пон 20 май 2013 9:06

LILO&STICH написа:
denis the hotstepper написа:Както бех писал по-назад в темата, моето HTC Desire HD не може да съ свърже чрез блутута с навигацията RNS510 B. Намира телефона и като му дам да се свърже казва "несъвместими". Автора на темата ме посъветва да си кача на телефона програмата rsap и нещата ще се оправят. Добре, но пак греда, за да си сваля програмата от "маркета" ми иска 18 лева. Това не е беда, проблема е, че за инсталирането на rsap се изисква на първо място телефона да е "рутнат". Да приемем, че платя 18 лева и я сдваля, после платя 50-100 лева за да ми рутнат телефона и накрая пак не се осъществи връзката...

Олелей.
Ела да ти взема по-малко за отключването на бутлоадера, рутването,самата програма и леко обучение за работа с кракнати телефонни приложения :mhihi
Една бира,докато работим.Не повече!Даже и тя е много :mhihi

Стиснахме си ръцете. Ще пиша на ЛС да се уговорим, а после ще опиша в темата как сме решили проблема.

myspace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myspace » Пон 20 май 2013 9:55

myspace написа:Здравейте,

скоро си купих Golf MK6 и онзи ден си поръчах от ebay RNS510 C HW:H11.
Молщ някой да ми каже как седи въпроса с телевизията...това чудо има ли вграден ТВ тунер, четох в книжката му, че има хибриден тунер, но пък по-нагоре в темата четох, че не може да се гледа ТВ в България.

Моля за малко повече инфо как седи въпроса с тунера и какво мога да наравя, за да мога да гледам тв в българия.

Предварително благодаря

Някой има ли идея дали може все пак да се гледа ТВ, въпреки че в БГ сме на MPEG4. Има ли вариант да се модифицира тунера на 510 по някакъв начин

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 21 май 2013 1:00

Отговор за myspace

Всичко това сме го писали вече, но ще повторя отново: :smile

- В самия RNS510 няма ТВ тунер. Той може да се включи като отделен модул. В Пасат Б6 стои под предната дясна седалката, а при Б7 в кората на задния десен калник (не съм на 100% сигурен в местоположението). Цената е умопомрачителна и до края на миналата година беше 1000 евро.
- В България VW не предлагат този модул. Освен заради цената, другата причина е, че в БГ след като държаха страната 7 години без редовно цифрово ТВ разпространение, никому неизвестната словашка офшорка, смайващо за всички за един ден реши, че ще излъчва всичко в MPEG4 формат (денят беше 1 април 2011 г.). Въпреки, че в момента от Ханогруп и Цифроним усилено лъжат истината е, че в Европата на MPEG4 (DVB-T2) се излъчват само HD каналите. Приемането на такива канали на 6.5" дисплей на колата е безмислено. Освен това 90% от автомобилните ТВ тунери са като този на VW - приемат аналогови и MPEG2 (DVB-T) сигнали. Това означава, че ако в момент на умопомрачение придобием незвисимо от цената оригиналния тунер на VW няма да приемаме нищо след 01.09.2013 г., а до тогава пак нищо няма да приемаме.
- Въпреки това, има решение - използвам го вече повече от година. Купуват се три неща: мултимедиен интерфейс, който ще позволи на RNS510 да възпоризвежда комплексен видео сигнал и звук, автомобилен ТВ тунер с MPEG-4 и антени за този тунер. Като мултимедиен интерфейс използвам този на Dietz, TV тунера трябваше да е на същият производител, но той ми изпрати някакъв китайски, който гледам, че е от най-разпространените в Европа (то разнообразие за MPEG4 много няма). Антените са две, активни и залепени на предното и задното стъкло (почти са невидими). Разходите преди година възлизаха на 900 лв с поставянето. Фирмата е тази http://www.k99bg.com/
- В допълнение на ТВ програмите може да се гледат и записи от флаш-памет, а дори моя тунер записва на флашка (често само я изтрива).
- В София могат да се гледат БНТ1, БНТ2, Нова телевизия, Босфор ТВ, ТВ7, Европа, Voice, VTV, неизвестна за мен БГ глобалистка телевизия. Те се излъчват незнайно защо от три предавателя. Постоянно сменят мощностите и част от програмите понякога са без добро покритие. Магистрала Тракия е покрита почти навсякъде от Пазарджик до Бургас (след Ихтиман софийските предаватели изчезват). По пътя за Варна сигнал има само около големите градове. Всичките станции са на различни честоти - т.е. от Пазарджик до Бургас се търсят четири пъти станции. В странта не се излъчват Voice, Европа, VTV и имаше още една програма.
- Има още един проблем. Оргиналната RNS510 скрива картината при скорост над 5 км/ч. Подлежи на "отключване" както със софтуерни средства (по-добрия вариант) така и с хардуерно устройство.

myspace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myspace » Вто 21 май 2013 8:59

pavel_andreev написа:Отговор за myspace

Всичко това сме го писали вече, но ще повторя отново: :smile

- В самия RNS510 няма ТВ тунер. Той може да се включи като отделен модул. В Пасат Б6 стои под предната дясна седалката, а при Б7 в кората на задния десен калник (не съм на 100% сигурен в местоположението). Цената е умопомрачителна и до края на миналата година беше 1000 евро.
- В България VW не предлагат този модул. Освен заради цената, другата причина е, че в БГ след като държаха страната 7 години без редовно цифрово ТВ разпространение, никому неизвестната словашка офшорка, смайващо за всички за един ден реши, че ще излъчва всичко в MPEG4 формат (денят беше 1 април 2011 г.). Въпреки, че в момента от Ханогруп и Цифроним усилено лъжат истината е, че в Европата на MPEG4 (DVB-T2) се излъчват само HD каналите. Приемането на такива канали на 6.5" дисплей на колата е безмислено. Освен това 90% от автомобилните ТВ тунери са като този на VW - приемат аналогови и MPEG2 (DVB-T) сигнали. Това означава, че ако в момент на умопомрачение придобием незвисимо от цената оригиналния тунер на VW няма да приемаме нищо след 01.09.2013 г., а до тогава пак нищо няма да приемаме.
- Въпреки това, има решение - използвам го вече повече от година. Купуват се три неща: мултимедиен интерфейс, който ще позволи на RNS510 да възпоризвежда комплексен видео сигнал и звук, автомобилен ТВ тунер с MPEG-4 и антени за този тунер. Като мултимедиен интерфейс използвам този на Dietz, TV тунера трябваше да е на същият производител, но той ми изпрати някакъв китайски, който гледам, че е от най-разпространените в Европа (то разнообразие за MPEG4 много няма). Антените са две, активни и залепени на предното и задното стъкло (почти са невидими). Разходите преди година възлизаха на 900 лв с поставянето. Фирмата е тази http://www.k99bg.com/
- В допълнение на ТВ програмите може да се гледат и записи от флаш-памет, а дори моя тунер записва на флашка (често само я изтрива).
- В София могат да се гледат БНТ1, БНТ2, Нова телевизия, Босфор ТВ, ТВ7, Европа, Voice, VTV, неизвестна за мен БГ глобалистка телевизия. Те се излъчват незнайно защо от три предавателя. Постоянно сменят мощностите и част от програмите понякога са без добро покритие. Магистрала Тракия е покрита почти навсякъде от Пазарджик до Бургас (след Ихтиман софийските предаватели изчезват). По пътя за Варна сигнал има само около големите градове. Всичките станции са на различни честоти - т.е. от Пазарджик до Бургас се търсят четири пъти станции. В странта не се излъчват Voice, Европа, VTV и имаше още една програма.
- Има още един проблем. Оргиналната RNS510 скрива картината при скорост над 5 км/ч. Подлежи на "отключване" както със софтуерни средства (по-добрия вариант) така и с хардуерно устройство.

Много благодарности за изчерпателния отговор. Оставам си без ТВ в колата за сега :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”