Въпроси относно антирадари/радар-детектори???

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
vw101
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси относно антирадари/радар-детектори???

Мнениеот vw101 » Пет 08 юли 2011 14:12

iceto написа:точно долната камера се засича без никакъв проблем, само че от по-близка дистанция, тъй като радара в тях е с по-слаб сигнал
не съм виждал камера за скорост, у нас, която да мери по изминатото разстояние

И аз не съм срещал камера,която да не засече.Ползвам Кобра 9445.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 08 юли 2011 18:41

hooligans написа:
vw101 написа:
groznika написа:Съвременните камери за контрол на скоростта НЕ се засичат от никакви радар детектори.

В такъв случай "нашенските" стационарни камери са несъвременни,защото аз нямам проблем с откриването им.
Винаги ме предупреждава за наличието на такава.

mhihi
Блаженни са вярващите
Ти засичаш трафик камерите, които не снимат за скорост
Изображение

Но не засичаш спиид камерите, които те клатят със снимки mhihi
Изображение

Колеги не се исказвайте неподготвени, да не се излагаме. Чак да сме Блажени, айде няма нужда.
Радар детекторите от по новите засичат спиид камерите от втората снимка без проБлем. Друг е въпрос че ги засичат когато вече си в обхвата на камерата и ако си превишил си вътре. Доказано е от моа личен опит с кобра 9965 май беше. Т. Е. Няма смисъл голям от такава детекция. Трафик камерите НЕ излъчват сигнал и затова няма какво да се засече. Доколкото се запознах преди да си купя радар зетектора по закон не може да те глобят с устройство, към което не е свързан радар. (затова не съм сигурен)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 08 юли 2011 19:06

vw101 написа:И аз не съм срещал камера,която да не засече.Ползвам Кобра 9445.

Само, че ползвам Кобра 9330.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 09 юли 2011 1:12

drmilendd написа:
hooligans написа:
vw101 написа:
groznika написа:Съвременните камери за контрол на скоростта НЕ се засичат от никакви радар детектори.

В такъв случай "нашенските" стационарни камери са несъвременни,защото аз нямам проблем с откриването им.
Винаги ме предупреждава за наличието на такава.

mhihi
Блаженни са вярващите
Ти засичаш трафик камерите, които не снимат за скорост

Но не засичаш спиид камерите, които те клатят със снимки mhihi

Колеги не се исказвайте неподготвени, да не се излагаме. Чак да сме Блажени, айде няма нужда.
Радар детекторите от по новите засичат спиид камерите от втората снимка без проБлем. Друг е въпрос че ги засичат когато вече си в обхвата на камерата и ако си превишил си вътре. Доказано е от моа личен опит с кобра 9965 май беше. Т. Е. Няма смисъл голям от такава детекция. Трафик камерите НЕ излъчват сигнал и затова няма какво да се засече. Доколкото се запознах преди да си купя радар зетектора по закон не може да те глобят с устройство, към което не е свързан радар. (затова не съм сигурен)

Колега, хич не се изказвам неподготвен :idea:
Имах предвид, че ги засича вече като са те снимали (това за мен не е засичане или поне няма смисъл от него)
Блаженни са тези, които вярват че радара засича тези камери и ще ги предупреди преди да са снимани :wink:
Просто ще ги предупреди, че са снимани, от което няма особен смисъл
Нали така?

ето личното което писах на колегата в 17:07

hooligans написа:защото той ги засича, но вече като е направена снимката

А за трафик камерите, някой ги засича, някои не
незнам защо е така

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Съб 09 юли 2011 12:15

Само да ви предупредя, че вече са наслагали някакви спийд камери, които изглеждат като охранителните (т.е. без радар) и има нарисувани две линии на асфалта през 15 метра. Мисля, че сами се сещате, че тази камера няма как да бъде засечена от какъвто и да е радар-детектор.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 09 юли 2011 12:17

Къде има такива монтирани камери?

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Съб 09 юли 2011 12:23

В момента се тестват такива на входа на Ловеч и в една лаборатория в София (по-скоро научно, защото МВР не ги интересува как работят), но ако всичко е наред до няколко месеца (ако се отпуснат пари) ще сложат и по публичните пътища. Самите камери като цена са доста по-евтини от другите, затова може би ще станат популярни тук.

Иначе в Чехия и Австрия над 50% от камерите са от този тип, особено по немагистралните пътища.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 11 юли 2011 16:46

mccoy написа:
kacarov_dupnitsa написа:Спиид камерите, моята кобра ги засича :banana

а каква ти е кобрата
в най скоро време мисля да си купя някакъв радар детектор

Кобричката ми е 9345 mhihi

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 11 юли 2011 19:46

Така малко опит след няколко хиляди минати с новия ми детектор, както и няколко въпроса.
Кобра 9965. Хваща всички спиид камери, както в лице (по отдалеч)така и в гръб - което си е полезно - подсеща те. Според мен не може само да разчиташ на радардетектора за камерите - ако идваш срещу нея, си сниман заедно с предупреждението (така поне изглежда).
Няма много фалшиви сигнали, но ги има на едни и същи места обикновено, без видима причина - на пример на полето. (за бензиностанците и други обекти ясно, че нещо излъчва).
И най - важното за мен, което е и въпроса - за две седмици минах поне през пет-шест патрула с радар и нито веднъж не ми писна радара, но не ме и спряха за превишена. Последно днес сутринта поне три коли профучахме покрай едни патрул с радар на предното стъкло сочещ в нашата посока и нищо?! Защо така?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 12 юли 2011 11:26

Не им се е занимавало да го пускат радара явно mhihi аз като зех мойта кобра 1 месец карах без да срещна ченгета със вкл радар,а ченгета имаше.Научих всички места където дава фалшиви сигнали но откъм ченгета йок,даже си мислех по едно време да не би нещо кобрата да е дефектна,докато един ден при една злобна засада на двете платна най накрая и чух гласа как пищи на радар mhihi mhihi

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 12 юли 2011 15:26

fox_vt написа:Не им се е занимавало да го пускат радара явно mhihi аз като зех мойта кобра 1 месец карах без да срещна ченгета със вкл радар,а ченгета имаше.Научих всички места където дава фалшиви сигнали но откъм ченгета йок,даже си мислех по едно време да не би нещо кобрата да е дефектна,докато един ден при една злобна засада на двете платна най накрая и чух гласа как пищи на радар mhihi mhihi

Значи да си карам и да не се вълнувам. И аз направо бих я обявил за дефектна, но спийд камерите си ги хваща. Даже последно на една не ми реагира, и като спрях и я разгледах се видя ясно че вътре е празна, даже стъклата напръскани със спрей.
Помага ли да пуснеш някой бързак пред теб и да чакаш да го засекат и ти да хванеш сигнала? На какво разстояние горе долу макс трябва да е пред теб?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 12 юли 2011 18:06

......

Последна промяна от groznika на Вто 12 юли 2011 22:58, променено общо 1 път.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 12 юли 2011 19:10

groznika написа:
drmilendd написа:... Даже последно на една не ми реагира, и като спрях и я разгледах се видя ясно че вътре е празна, даже стъклата напръскани със спрей.

Браво колега! Имаш от ония страхотните детектори обаче моя е още по нахакан! Преди седмица минах на едно място където ми сигнализира за камера а нямаше нищо. Вчера минавам и гледам тамън я монтират чистак новичка камера mhihi
После четох, че имал вградена кристална топка и при нужда гадаел на кафе и карти. Една врачка ги продава шано тука в махалата... Марка Бобър. Хваща камерите преди да са монтирани, а полицаите преди да завършат школата и да им зачислят палка...

Аре спрете се вече с тъпотиите! :screwy

И кое точно е тъпотия, че не ми стана ясно?!
Това че споделям опита си от ползването на определен модел радар детектор, който може да е полезен за някой колега, или факта че детектора лови камерите?
И как да квалифицираме грубостта във Вашето мнение уважаеми Грозник?
Това че сте два метра и незнам колко кила, както не пропускате да отбележите във всяко свое трето мнение, не мисля че Ви дава право на обидни квалификации.
Айде със здраве

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 12 юли 2011 22:22

Колега,
отвори си книжката на устройството, прочети как работи и ще разбереш защо НЕ може да засече празна кутия! Опитай се да вникнеш в небивалиците които пишеш и дано се позасрамиш мъничко... eusa
Ако ли пък не... толкоз по-зле за Вас господин (нечленоразделно междуметие) :)

Как ще квалифицирате грубостта ми... ми е точно през... габаритите ;)

ПП
И си задръжте здравето. Вече си имам :)

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 12 юли 2011 22:46

groznika написа:Колега,
отвори си книжката на устройството, прочети как работи и ще разбереш защо НЕ може да засече празна кутия! Опитай се да вникнеш в небивалиците които пишеш и дано се позасрамиш мъничко... eusa
Ако ли пък не... толкоз по-зле за Вас господин (нечленоразделно междуметие) :)

Как ще квалифицирате грубостта ми... ми е точно през... габаритите ;)

ПП
И си задръжте здравето. Вече си имам :)

Айде прочети пак какво съм написал, че стана смешно (да не кажа смешен). Ама чукча писател...
Даже последно на една не ми реагира, и като спрях и я разгледах се видя ясно че вътре е празна, даже стъклата напръскани със спрей
.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”