RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Antoanboy
Автомобил: Passat B6 Variant
Двигател: 2.0 TDI BKP

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот Antoanboy » Чет 15 май 2014 12:52

Благодаря за изчерпателният отговор г-н Андреев.
Като споменахте за цената се “разрових“, и намерих това:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=271487505642&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#shpCntId
Моля за Вашето мнение!!!

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 16 май 2014 6:25

ето ти една в бг човека е сериозен моято от него я взех.http://olx.bg/vw-navigatsiya-2012-i42811623

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Съб 24 май 2014 22:46

към колегата pavel-andreev,
колега днес исках да си инсталирам картата V10 ЗА западна европа,слагам диска и давам да се качи на навито,всичко почва добре както и с другите карти ама накрая запецва и почва от начало :cry
ок не става не става,да ама не е само това изсчезнами и символа за скороста от екрана и даже и от менюто,няма вече от къде и да я включа тази опция,и на всичкото от горе и звука се развали,викам си ужас,закачам я на лаптопа и какво да видя прекодирала се всв едно е ДИНА АУДИО,а аз нямам оправих го това и звука се оправи.
и за капак викам си ще си върна старата карта V9 и греда и тя не иска да се качи :gruebel
наскора и направих ъпгреид с софтоер 4020 и всичко работеше перфектно.
незнам какво стана с тази карта и какво направи на RNS,ама ще откача,явно е имала някакъв бъг.
пробвах да сложа пак диска с ъпдеита 4020 но ми дава грешка,явно като вече е с него и не става.
та накрая въпросами е какво да правя и как да я оправя за да,си е всичко по старумо.
блогодаряти предварително,поздрави :beer

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Нед 25 май 2014 20:56

Бори, от лога който ми изпрати по друг повод виждам, че си с B версия. Слагай смело FW 5269 и след това, която карта искаш. След инсталирането на firmware не забравяй да направиш настройките с VAG COM. Ако не ти се занимава с тази процедура, за да поставиш карта по-стара от текущата версия трябва да влезнеш в сервизното меню (това с дългото задържане на бутона Setup) и там да намериш едно нещо което се казва Downgrade - трябва да го направиш enable. Не е пред мен навигацията за да ти кажа къде е точно. Същото нещо може да стане и с VAGCOM като мисля, че беше в адаптация.

Загадка е как навигацията си е превключила регистрите. Иначе недозавършването на инсталацията на картата се дължи на 1)Износване на лазера на устройството (не просвиравайте видео и музика от там) 2)Бързо записани и/или некачествени DVD носители 3)Оплескан имидж на картата/firmware - може да се дължи на некомпетентен автор или техничска грешка.

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пон 26 май 2014 7:32

ок колега :th_up
сам ми кажи къде точно и какво точно да направя с ВАГ-КОМ след инсталацията,ако ти е удобно разбирасе :beer
знам че,го беше писал някъде ама :banghead

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 27 май 2014 0:52

Тъй като последните две седмици бях из страната в командировка, забелязах няколко нови полицейски камери. Те не са от типа "сандък" - т.е. автоматично снимащи превишилите скоростта, а по скоро нчкой ги наблюдава (тях или записите) и ако предцени, че скоростта или нарушението е голямо извършва санкциониране. Разположени са на напречни стълбове/греди над пътното платно. Ще се опитам да ги добавя като камери на RNS-а. Ето и описание къде се намират, докато направя това:

1. След Черноморец в посока Созопол след ТИР паркинга - две камери снимат и в двете посоки.
2. Преди Приморско на 100 метра преди бензиностанцията на Лукоил (след като излезнете от гората на Перла).
3. В района на Китен по пътя за Царево - има милиционерска будка в която рядко има някой. Камерите обаче са винаги там и снимат в двете посоки.
4. София, околовръстното шосе, след като излезнем от колелото за магистрала Люлин и се движим към Суходол (близо до езерото).

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 27 май 2014 7:12

колега фаила 5269 го намирам на различни места и на всякъде е с различна големина,и не знам от къде да го сваля,дай ми линк от къде до го сваля ,за да съм сигурен че няма да имам проблеми.
а картата за западна европа я свалям от две места и като почна да я записвам стига до 70процента и дава някаква грешка във фаила :banghead просто не знам.
благодаряти :beer
ПС.по принцип не вярвам да е от износено устроиство,защото колата я имам от нова и никога не съм слушал музика или гледал филми само навигационни дискове са пускани.
колега гледам че,си написал по назад в темата,че не трябва адаптация с ВАГ-КОМ при ФМ5269.
от тук го изтеглих,http://thepiratebay.se/torrent/8958761/VW_Navigation_RNS_510_Firmware_5269

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 30 май 2014 22:37

към колегата pavel-andreev,картата която свалям и имам за Западна европа и която ми направи проблема,реших да я запиша на друг диск и пак да пробвам ама самия фаил явно има някаква грешка,защото като почна записа и изписва,че във фаила има проблем.
свалям я от две места и все същата работа,можеш ли да ми кажеш от къде да я сваля,за да нямам проблем.
поздрави :beer

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Съб 31 май 2014 19:33

колега сега се опитах да заредя новия ФР 5296,и дава грешка неможе да тръгне,не знам какво стана,устроиството за сега работи ама не зарежда новия софтуер :banghead
какво да направя за да стане :question

Mangovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mangovv » Сря 04 юни 2014 10:32

Здравейте колеги наскоро чичо ми си взе пасат 6 и искам да попитам дали имате карта за българия за тази навигация RNS MFD2.
f16t1752p19056n2.jpg

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 04 юни 2014 17:46

Непрекъснато отговаряме на този въпрос ... Със 5-10 мин търсене из google можете да получите отговор.

Това е MFD2 - предищното поколение навигации на VW произвеждано до 2007 г. За него няма и вероятно никога няма да има карта за България. Последното DVD 10-та версия има карти за западна Европа и не много подробна за Гърция. VW много рядко предлагат нещо повече в "ъпдейтите" в сравнение с "оригинала".

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Сря 04 юни 2014 21:36

само че,аз не намерих отговор :no

mokata7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mokata7 » Чет 19 юни 2014 14:29

Здравейте колеги. Имали някои по -актуален файл с камерите, за RNC 510 MFD3.Ще бъда благодарен много, ако някои ми го предостави за да си го инсталирам.И един друг въпрос отностно гореспоменатото устройство-защо след като изгася автомобила си,и след време го рестартирам на ново,ми дава картата от друго разстояние.Визирам следното- оставил съм я примерно на 1км. и след това ми показва примерно 30км/увеличение/.Преди не го е правила.
Блогодаря предварително!

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 25 юни 2014 18:12

До една седмица ще изпратя на който иска по email файл с нови камери. Както писах малко по-назад има огромно количество поставени нови камери. Аз съм добавил само тези които съм видял. Ще ми се, да създадеме организация, ако някой забележи нова камера да съобащава и аз мога да ги добавям във формат за RNS510 и за Garmin.

Само от Бургас на юг аз видях 3 нови камери. По околовръстното на София има нови камери след отклонението от м-ла Люлин в посока Суходол и в диаметрално противоположния край на околовръстното - веднага след стеснението над ЖП линията София - Бургас. Разбира се на всичкиите места има ограничение на скоростта.

nbalov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ъпдейт на RNS 510

Мнениеот nbalov » Чет 03 юли 2014 14:09

Здравейте, имам RNS 510, 1T0035680C, HW: H06, SW: 2720
Кой firmware ми препоръчвате да сложа и ще трябва ли да се декодира отново след това.
Благодаря Ви предварително.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”