Благодаря за изчерпателният отговор г-н Андреев.
Като споменахте за цената се “разрових“, и намерих това:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=271487505642&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#shpCntId
Моля за Вашето мнение!!!
RNS510 версия 8 за Източна Европа!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!
ето ти една в бг човека е сериозен моято от него я взех.http://olx.bg/vw-navigatsiya-2012-i42811623
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
към колегата pavel-andreev,
колега днес исках да си инсталирам картата V10 ЗА западна европа,слагам диска и давам да се качи на навито,всичко почва добре както и с другите карти ама накрая запецва и почва от начало
ок не става не става,да ама не е само това изсчезнами и символа за скороста от екрана и даже и от менюто,няма вече от къде и да я включа тази опция,и на всичкото от горе и звука се развали,викам си ужас,закачам я на лаптопа и какво да видя прекодирала се всв едно е ДИНА АУДИО,а аз нямам оправих го това и звука се оправи.
и за капак викам си ще си върна старата карта V9 и греда и тя не иска да се качи
наскора и направих ъпгреид с софтоер 4020 и всичко работеше перфектно.
незнам какво стана с тази карта и какво направи на RNS,ама ще откача,явно е имала някакъв бъг.
пробвах да сложа пак диска с ъпдеита 4020 но ми дава грешка,явно като вече е с него и не става.
та накрая въпросами е какво да правя и как да я оправя за да,си е всичко по старумо.
блогодаряти предварително,поздрави
колега днес исках да си инсталирам картата V10 ЗА западна европа,слагам диска и давам да се качи на навито,всичко почва добре както и с другите карти ама накрая запецва и почва от начало

ок не става не става,да ама не е само това изсчезнами и символа за скороста от екрана и даже и от менюто,няма вече от къде и да я включа тази опция,и на всичкото от горе и звука се развали,викам си ужас,закачам я на лаптопа и какво да видя прекодирала се всв едно е ДИНА АУДИО,а аз нямам оправих го това и звука се оправи.
и за капак викам си ще си върна старата карта V9 и греда и тя не иска да се качи

наскора и направих ъпгреид с софтоер 4020 и всичко работеше перфектно.
незнам какво стана с тази карта и какво направи на RNS,ама ще откача,явно е имала някакъв бъг.
пробвах да сложа пак диска с ъпдеита 4020 но ми дава грешка,явно като вече е с него и не става.
та накрая въпросами е какво да правя и как да я оправя за да,си е всичко по старумо.
блогодаряти предварително,поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бори, от лога който ми изпрати по друг повод виждам, че си с B версия. Слагай смело FW 5269 и след това, която карта искаш. След инсталирането на firmware не забравяй да направиш настройките с VAG COM. Ако не ти се занимава с тази процедура, за да поставиш карта по-стара от текущата версия трябва да влезнеш в сервизното меню (това с дългото задържане на бутона Setup) и там да намериш едно нещо което се казва Downgrade - трябва да го направиш enable. Не е пред мен навигацията за да ти кажа къде е точно. Същото нещо може да стане и с VAGCOM като мисля, че беше в адаптация.
Загадка е как навигацията си е превключила регистрите. Иначе недозавършването на инсталацията на картата се дължи на 1)Износване на лазера на устройството (не просвиравайте видео и музика от там) 2)Бързо записани и/или некачествени DVD носители 3)Оплескан имидж на картата/firmware - може да се дължи на некомпетентен автор или техничска грешка.
Загадка е как навигацията си е превключила регистрите. Иначе недозавършването на инсталацията на картата се дължи на 1)Износване на лазера на устройството (не просвиравайте видео и музика от там) 2)Бързо записани и/или некачествени DVD носители 3)Оплескан имидж на картата/firmware - може да се дължи на некомпетентен автор или техничска грешка.
- borri
ок колега
сам ми кажи къде точно и какво точно да направя с ВАГ-КОМ след инсталацията,ако ти е удобно разбирасе
знам че,го беше писал някъде ама

сам ми кажи къде точно и какво точно да направя с ВАГ-КОМ след инсталацията,ако ти е удобно разбирасе

знам че,го беше писал някъде ама

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като последните две седмици бях из страната в командировка, забелязах няколко нови полицейски камери. Те не са от типа "сандък" - т.е. автоматично снимащи превишилите скоростта, а по скоро нчкой ги наблюдава (тях или записите) и ако предцени, че скоростта или нарушението е голямо извършва санкциониране. Разположени са на напречни стълбове/греди над пътното платно. Ще се опитам да ги добавя като камери на RNS-а. Ето и описание къде се намират, докато направя това:
1. След Черноморец в посока Созопол след ТИР паркинга - две камери снимат и в двете посоки.
2. Преди Приморско на 100 метра преди бензиностанцията на Лукоил (след като излезнете от гората на Перла).
3. В района на Китен по пътя за Царево - има милиционерска будка в която рядко има някой. Камерите обаче са винаги там и снимат в двете посоки.
4. София, околовръстното шосе, след като излезнем от колелото за магистрала Люлин и се движим към Суходол (близо до езерото).
1. След Черноморец в посока Созопол след ТИР паркинга - две камери снимат и в двете посоки.
2. Преди Приморско на 100 метра преди бензиностанцията на Лукоил (след като излезнете от гората на Перла).
3. В района на Китен по пътя за Царево - има милиционерска будка в която рядко има някой. Камерите обаче са винаги там и снимат в двете посоки.
4. София, околовръстното шосе, след като излезнем от колелото за магистрала Люлин и се движим към Суходол (близо до езерото).
- borri
колега фаила 5269 го намирам на различни места и на всякъде е с различна големина,и не знам от къде да го сваля,дай ми линк от къде до го сваля ,за да съм сигурен че няма да имам проблеми.
а картата за западна европа я свалям от две места и като почна да я записвам стига до 70процента и дава някаква грешка във фаила
просто не знам.
благодаряти
ПС.по принцип не вярвам да е от износено устроиство,защото колата я имам от нова и никога не съм слушал музика или гледал филми само навигационни дискове са пускани.
колега гледам че,си написал по назад в темата,че не трябва адаптация с ВАГ-КОМ при ФМ5269.
от тук го изтеглих,http://thepiratebay.se/torrent/8958761/VW_Navigation_RNS_510_Firmware_5269
а картата за западна европа я свалям от две места и като почна да я записвам стига до 70процента и дава някаква грешка във фаила

благодаряти

ПС.по принцип не вярвам да е от износено устроиство,защото колата я имам от нова и никога не съм слушал музика или гледал филми само навигационни дискове са пускани.
колега гледам че,си написал по назад в темата,че не трябва адаптация с ВАГ-КОМ при ФМ5269.
от тук го изтеглих,http://thepiratebay.se/torrent/8958761/VW_Navigation_RNS_510_Firmware_5269
- borri
към колегата pavel-andreev,картата която свалям и имам за Западна европа и която ми направи проблема,реших да я запиша на друг диск и пак да пробвам ама самия фаил явно има някаква грешка,защото като почна записа и изписва,че във фаила има проблем.
свалям я от две места и все същата работа,можеш ли да ми кажеш от къде да я сваля,за да нямам проблем.
поздрави
свалям я от две места и все същата работа,можеш ли да ми кажеш от къде да я сваля,за да нямам проблем.
поздрави

- borri
колега сега се опитах да заредя новия ФР 5296,и дава грешка неможе да тръгне,не знам какво стана,устроиството за сега работи ама не зарежда новия софтуер
какво да направя за да стане

какво да направя за да стане

Здравейте колеги наскоро чичо ми си взе пасат 6 и искам да попитам дали имате карта за българия за тази навигация RNS MFD2.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Непрекъснато отговаряме на този въпрос ... Със 5-10 мин търсене из google можете да получите отговор.
Това е MFD2 - предищното поколение навигации на VW произвеждано до 2007 г. За него няма и вероятно никога няма да има карта за България. Последното DVD 10-та версия има карти за западна Европа и не много подробна за Гърция. VW много рядко предлагат нещо повече в "ъпдейтите" в сравнение с "оригинала".
Това е MFD2 - предищното поколение навигации на VW произвеждано до 2007 г. За него няма и вероятно никога няма да има карта за България. Последното DVD 10-та версия има карти за западна Европа и не много подробна за Гърция. VW много рядко предлагат нещо повече в "ъпдейтите" в сравнение с "оригинала".
- borri
само че,аз не намерих отговор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Имали някои по -актуален файл с камерите, за RNC 510 MFD3.Ще бъда благодарен много, ако някои ми го предостави за да си го инсталирам.И един друг въпрос отностно гореспоменатото устройство-защо след като изгася автомобила си,и след време го рестартирам на ново,ми дава картата от друго разстояние.Визирам следното- оставил съм я примерно на 1км. и след това ми показва примерно 30км/увеличение/.Преди не го е правила.
Блогодаря предварително!
Блогодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
До една седмица ще изпратя на който иска по email файл с нови камери. Както писах малко по-назад има огромно количество поставени нови камери. Аз съм добавил само тези които съм видял. Ще ми се, да създадеме организация, ако някой забележи нова камера да съобащава и аз мога да ги добавям във формат за RNS510 и за Garmin.
Само от Бургас на юг аз видях 3 нови камери. По околовръстното на София има нови камери след отклонението от м-ла Люлин в посока Суходол и в диаметрално противоположния край на околовръстното - веднага след стеснението над ЖП линията София - Бургас. Разбира се на всичкиите места има ограничение на скоростта.
Само от Бургас на юг аз видях 3 нови камери. По околовръстното на София има нови камери след отклонението от м-ла Люлин в посока Суходол и в диаметрално противоположния край на околовръстното - веднага след стеснението над ЖП линията София - Бургас. Разбира се на всичкиите места има ограничение на скоростта.
Въпрос за ъпдейт на RNS 510
Здравейте, имам RNS 510, 1T0035680C, HW: H06, SW: 2720
Кой firmware ми препоръчвате да сложа и ще трябва ли да се декодира отново след това.
Благодаря Ви предварително.
Кой firmware ми препоръчвате да сложа и ще трябва ли да се декодира отново след това.
Благодаря Ви предварително.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”