RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
TanevTrans
Автомобил: Vw Cc 2.0Tdi 170hp DSG
Двигател:

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот TanevTrans » Чет 03 юли 2014 21:01

Здравейте колеги.Наскоро се сдобих с Vw passat cc 2009 г. Навигацията ми е RNS510 но с западна Европа. Бих изкал да си е update и сложа източна Европа. Имам и един друг малък проблем, bluetooth не иска да ми се сварже с iphona, намира ми го но когато натисна да ми се свърже ,ми изписва че не може с това устройство. А ако случайно някой знае и познава от Пловдов-Пазарджик човек който може да ми е направи още по добре :)

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 03 юли 2014 21:48

колега прочети цялата тема и ще намериш файловете за Из.Европа и как се записват,
а за ЙФОНА просто модула не е съвместим с него :th_up

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Пет 04 юли 2014 18:13

За iPhone-a, както казва колегата borri, не ти е съвместим модула (вината е изцяло на Apple).
Ако го jailbreak-неш може да го подкараш.
Има 2 добавки за поддръжка на rSAP протокол. Потърси RSAP в Cydia.
Ако не ти е jailbreak-нат - нов модул, ако държиш на връзката с iPhone.

pehota
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за ъпдейт на RNS 510

Мнениеот pehota » Пет 04 юли 2014 18:18

nbalov написа:Здравейте, имам RNS 510, 1T0035680C, HW: H06, SW: 2720
Кой firmware ми препоръчвате да сложа и ще трябва ли да се декодира отново след това.
Благодаря Ви предварително.

Колега, слагай смело последната версия на firmware-a - 5269.
Тук има подробно инфо.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 05 юли 2014 6:50

колеги навигацията нещо отказа RNS510 C-версия да се свързва със сателитите и не мога да разбера защо :rolleyes някакви идей?Антената е свързана но пише от 0/10 сателита и естесвено не работи както трябва :banghead

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Нед 06 юли 2014 8:52

maimo написа:колеги навигацията нещо отказа RNS510 C-версия да се свързва със сателитите и не мога да разбера защо :rolleyes някакви идей?Антената е свързана но пише от 0/10 сателита и естесвено не работи както трябва :banghead

Виждал съм подобно нещо, което се оправи след ресет с трите клавиша (бутоните на двете стрелки и setup).

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Нед 06 юли 2014 14:44

Рестартирах я но пак не се оправи ,вчера за малко поработи на някой места но хващаше само 1-2 сателита това за около 15 мин ту се свързва със сателите ту ги губи и после пак все едно губи обхават,май ще се окаже че от антената днеска поръчах от ебей нова, а тази е само на 7 месеца работа. :banghead

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Нед 06 юли 2014 19:09

По отношение на POI точките с камерите:

Направил съм един набор на който има новите камери, за които писах по-рано, както и някокло камери, за които любезно ми изпратиха информация mokata7 и etgecata.
Забавих се защото имах някой препятствия: Първо Гугле си смени цялата система на картите и новият вариант прави всичко възможно да не може да се получат точни координати от картата. Те вече дават "за споделяне" парче от картата, а не точно местоположение. "Старата" система е все още достъпна през иконката за помощ в долния край на екрана (в дясно от центъра). Второ - доста ми е трудно да добавя камера върху карта с точност от 10 м. само по описание за горе-долу местоположението. Бих помолил тези които ми изпращат данни за камери (или нещо друго, което да вкарам като POI) да се опитат да пращат координати. На акъла ми идват няколко възможни начина на действие:
1. Запоменте координатите в RNS-a и като се приберете от пътуването препишете координатите (с химикалка) и ми ги пратете.
2. Ако имате друг GPS или "Умен" телефон - запомнете и "шервайте" чрез него.
3. Ако всичко се случи много бързо и няма време за подобни действия, когато се доберете до компютър идете на Гугле-МАП, отворете старта версия, намерете точно мястото за което става въпрос и с помощта на оранжевото човече вземете координатите от там.

Сега пращам това което имам (POI с мкамери) на тези които са ми изпратили email. Ако някой друг ги иска - да прати email на ЛС.

P.S. Съжалявам за антената на maimo. Да не е сложена над навигацията и под таблото (ако е поставяна допълнително) ?

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Нед 06 юли 2014 21:56

не отзад на кората на задния прозорец работеще перфектно до преди няколко дни :confused Ще напиша за резултата като пристигне.

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Пон 07 юли 2014 16:10

@maimo От опит знам, че най-доброто място за антената (след това на покрива) е в кухината до жабката.
Отваряш вратата до шофьора и ще видиш капак.
Като го отвориш ще видиш голяма кухина. Там си залепи антената и няма да имаш грижи. Най-хубавото е, че антената няма да се вижда.
Малко кофти се прекарва кабела, но става много акуратно.
Ако си от София, може да отидеш до Кацарски 99 (улица "Бдин" 1-А) и ще ти я сложат за 10 минути и 20лв.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 09 юли 2014 19:03

От вчера (след градушката) РНС-а не искаше да се позиционира. След градушката GPS сталеити над София не се "хващаха". Днес работят изключително лошо. Сигналите постоянно изчезват дори на открито място и слънчево време. Първо и аз мислих, че не е в ред навигацията (и малко верятно) антената, която при мен е на покрива. Когато се прибрах в къщи, обаче включих още два GPS-a - Nuvi 3590 - флагмански модел на Garmin, който по принцип работи и в много помещения, както и един чисто нов SAMSUNG телефон - на който съм сложил програма за наблюдение на GPS данни. Реузлтаът е същия - слаби сигнали от 8 спътника, често някой от тях изчезват за по 10-20 сек. Като че ли нещо ги смущава. А самите GPS устройства не могат да определят 2Д позиция дори при 5 сателита - при нормални условия за 2D са достатъчни 3 спътника. Изобщо нещо става с GPS- над София.

Така, че проблема на maimo може да се окаже "системен" проблем.

TanevTrans
Двигател:

Мнениеот TanevTrans » Чет 10 юли 2014 18:09

Колеги , имам един проблем с навигацията, преди 1 седмица както си ми показваше радарите изведнаш спря и не ми показва нито един. Вчера инсталирах Източна Европа тази карта от линка който е дал колегата Pehota, но пак същото никви радари нямам... А случайно цяла Европа карта има ли ?

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Пет 11 юли 2014 12:36

Когато инсталираш нова карта тя маха старите POI.
Помоли pavel_andreev да ти прати POI с камерите и си ги сложи.
Също така трябва да си ги пуснеш от Setup -> Map -> Map Details (нещо такова беше).
Относно това защо са изчезнали старите - нямам никава идея. На мен досега не са ми изчезвали.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Съб 12 юли 2014 9:38

ако ги няма на картата качени допълнително,няма да ги паказва,трябва да ги качиш допълнително.
а за цяла Европа няма карта,за съжаление :th_up

TanevTrans
Двигател:

Мнениеот TanevTrans » Вто 15 юли 2014 16:40

Инсталирах Източна Европа и радарите успешно , благодаря за което на колегата Pehota и Pavel_Andreev :) сега искам да Upgrade Firware-то ,но не знам с коя версия. Влезнах в Инфо на Навито и ми излязоха следните данни :

Delivery part number: 1T0035680J

Hw Version: H70

Sw Version: 4120

Map version : Navteq

Моля който разбира и си има понятие , да ми обясни кой е номера на Firmware ,с коя версия да го сменя и как да го инсталирам :) Благодаря !

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”