пасат б5 проектче - продължавам

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пасат б5 проектче - продължавам

Мнениеот Peteff » Пон 02 авг 2010 15:06

ко да прайш - трябва да се прави нещо нали знаеш - вечно сме в ремонти и занимавки по колата. предната линия ще почака че едни джанти ще се купуват сякаш , но засега ще си действам по задните врати с р6-ците като имам време.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 04 авг 2010 15:04

днес малко премърдах нещата . оформих основите на отливките и фиксирах ринговете на р6-ците . утре ако имам време продължавам

та някой с пряки впечетления от Ground Zero GZRC 16HX - MW200NEO ?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 07 сеп 2010 14:21

мръднаха малко нещата . реших да правя всичко що е махагон в бял мат - да видим какво ще стане. задните кори са готови (не станаха перфектни но като за първи път толкова), останаха дръжките - само трябва да ги пръсна като имам време. след това трябва да взема една компонентна и да действам с отливките на предните кори и високите.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 21 окт 2010 16:55

абе колеги - стоя и се чудя сега...

та взел съм си една компонентна Ground Zero GZRC 16HX / MW 200NEO midbass + едни високи Hi-Vi Research T28

т28-ците мисля да си оставя за висока че ми харесват повече от тези на компонентната . сякаш свирят по ясно и отчетливо и не "цъткат" толкова много .обаче има едни децибели на филтрите от които нещо не разбирам

та филтрите имат 2 джъмпера , единия е за мидовете и доколкото разбрах в едното положение е на on и off (6 дб а в другото на 12 дб) . по добре било на 12 дб сякаш да свирят мидовете .

другия джумпер е за високите - има 0 ,2 ,4,6,9 дб. - тук ми казаха че най добре е на 0 дб.

та има ли осезаема разлика при звученето при промяна на децибелите на високите и на мидбас-а?

не че няма да изпробвам тези дни като добаправя отливките за мидовете ама някой може ли да обясни каква е разликата в звученето на мидбаса и високата при различните честоти ?

питам не за друго ами защото филтара ще е вътре в кората и ми се иска да съм настроил всичко преди да сложа кората с говорителите и вече да си коригирам само от плеъера който отделно има настройки за херцовете на високата при които аз не намирам осезаема разкика при различните честоти . има и за честотата на баса . там вече намирам разлика и ще го наместя на слух.

та и тези неща на плеъера ако обясни някой няма да е зле ... алпин 9882ри е модела.

и не че няма да мина през колегата mafiacartel да донагласи нещата ама ми се иска да съм малко подготвен и информиран предварително относно тези неща

благодаря на отзовалите се

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”