Търся колега "на ти" с car audio...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Търся колега "на ти" с car audio...

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 юни 2013 21:12

Ако не бързаш на 6-ти и 7-ми съм свободен и такава музика мога да ти спретна, че ум ще ти зайде :biggrin

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 юни 2013 21:18

myrshavija написа:Стигнах до отбелязаното в червено и спрях да чета нататък. И се осмеляваш да даваш съвети как се пускат кабели в кола ... :banghead

И ти ако беше прочел малко от малко щеше да разбереш, че не го задължавам никъде да си връзва музиката без бушона, аз махнах моя, защото се стопи по не знайна причина, нов не възнамерявам да търся, достатъчно добре съм си омотал + и съм го изолирал за да съм убеден в това, че няма да се допира никъде и колата ми няма да гори скоро, освен ако не и драсна аз клечката. Много добре знам кога и за какво да си местя, свалям или както искате го преценете усилвателя и винаги когато го правя и е нужно първо откачам клемата на акумулатора. Просто му обясних що годе подробно от къде да прекара кабелите за да не се виждат.
bace_go6o няма да го запалиш ако вържеш накрая + към акумулатора, преди да си прекарал плюса навсякъде и не си го вързал на усилвателя не е добре да експериментираш със закачен кабел на акумулатора :th_up

П.С
И за да не изляза кух и прост кажете ми защо се стопи скапания бушон? След като огледах навсякъде, дори откачих масата зачистих отново, сложих гресчица, не беше окислено или нещо от тоя сорт за да търся проблема там, свалих си отново вътрешните прагове за да видя дали някъде нещо не е натиснато/притиснато пак нищо, всеки 1 кабел си има обувка изолирана със гумена обвивка доста дебела, не стърчат кабелчета дори не се показват от дупките на + - и Remote control ....въобще странна работа....и все пак за да не ви убивам с тъпотията си препоръчайте ми хубав бушон, но не искам пак от тия пластмасовите дето са в комплектите нямам им доверие :no :newsm66

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 юни 2013 21:41

Бушонът ти се е стопил :Mr Green Fun , защото е бил калпав, калпаво монтиран и т.н. варианти.

Не дай Боже, но колата ти може да се запали покрай музиката по ред начини:
вариант1:дефектира усилвателя и окъсява захранването, акумулаторът има потенциал да направи доста повече от 1000A когато го окъсиш, тогава захранващият ти кабел 10мм2 пламва.
вариант2: от вибрациите и заради това че силовата клема на китайския ти усилвател е калпава и притягащия болт се разхлабва и пада, измъква се кабела с +12V и се допира някъде където не трябва. Има куп усилватели, на които клемите са с разбити резби и болтчето което притяга кабела, държи на късмет :smile
вариант3: кабела преминава през прага, през разни отвори, къде фабрични, къде направени с дрелка - с остри ръбове и в един момент се оголи "достатъчно" и готово
вариант4: някой те шибне странично (не дай Боже) и ти смачка прага и малко вратата, нищо работа, но ако кабела се защипе в ламарините ....

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 юни 2013 21:44

Виж вариант 5 ми харесва най-много, някой се опитва да ми открадне музиката и му изтръпнат ръчичките....
:twisted
Сега без майтапи и други такива изцепки, тези варианти ми бяха достатъчни за да ме убедиш да си взема бушон утре.
Във Авител на Цар Борис 3ти дали имат :th_up , че утре съм по София на работа и ще мога да си взема :gruebel

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 25 юни 2013 22:02

vucata написа:Виж вариант 5 ми харесва най-много, някой се опитва да ми открадне музиката и му изтръпнат ръчичките....
:twisted
Сега без майтапи и други такива изцепки, тези варианти ми бяха достатъчни за да ме убедиш да си взема бушон утре.
Във Авител на Цар Борис 3ти дали имат :th_up , че утре съм по София на работа и ще мога да си взема :gruebel

Вариант 5 е "чудесен", но при 12V невъзможен!

За другото - сложи си сериозен предпазител, такива са тези с пластинчати вложки, които се стягат с болтове, също може и от тези стъклените (те не са и стъклени де :smile ) прозрачните. Никога не си слагай от т.нар. автопредпазители, тези пластмасовите като на разпределителното табло на колата. Те често пъти се разтапят, размазват и залепват ....

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 юни 2013 22:05

Стария ми предпазител беше ето такъв тип http://www.proton-bg.com/Article_Detail.aspx?Article_ID=13680 мисля, че е 60А но не съм убеден, до колкото можах да видя беше разтопена обвивката цялата и не можах да извадя самия бушон, а беше здрав...сега да го чипя, режа и така нататък не си заслужава наистина ако за тия 5-10 лева мога да си взема читав.... :gruebel

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 25 юни 2013 22:08

Аз имах тези предвид като втория вариант. По принцип са хубави, но в твоя случай някъде е имало лош контакт - или там където се притягат кабелите или в пружиниращите пластинки, които контактуват с вложката на предпазителя.

От този вид са хубавите:
http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/aksesoari/anl-predpazitel-dls-100a

Последна промяна от milmar на Вто 25 юни 2013 22:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 юни 2013 22:12

Значи да си взема пак такъв....този път ще внимавам с монтажа. Предишния път беше хванат за купето на ламарината под чистачките със черен силикон....сега ще го сложа по-близо до акумулатора...мисля даже да му сложа черен силикон по отворите дето ще вкарам кабела за да уплътни по-добре и да не влиза влага за всеки случай :gruebel :delete

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 юни 2013 22:32

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 25 юни 2013 23:07

Впечатлен съм....Радо, определено имаш бързи идеи, интересно тоз, от теб-препоръчаният бушон, влагоустойчив ли е?? Иначе, да, наистина е сериозна изработка, а и гледам кутийката е барната.....донякъде... :gruebel :gruebel
Но ако толкоз сериозно говорим за бушоните, нека да посъветваме момчето и още нещо:(
Колега, като прекарваш силовият(+) кабел, гледай да е така разположен че никъде да не се огъва, да не минава през ръбове и да не подлежи на натиск от подвижни детайли(например да го прекараш така че седалката да го натиска или трие когато я сгъваш).
Важно е и е препоръчително, ако не друго, то е даже и естетически издържано.
Ако имаш време, посети колегата Ради-наистина you wil feel the force

ПС За кутията съм повече от убеден че е прецакана-това се е случило вследствие на "яката" и изработка. Както писах и преди-в същото ще се убедиш, въпроса е не "дали" а "кога"...!
И да, чертежче мога да ти пратя като пример каква трябва да е, и да, ЩЕ СВИРНЕ...ама иска работа, правене, едва ли ще ти се занимава.Незнам...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 26 юни 2013 6:27

wishsalor написа:Впечатлен съм....Радо, определено имаш бързи идеи, интересно тоз, от теб-препоръчаният бушон, влагоустойчив ли е?? Иначе, да, наистина е сериозна изработка, а и гледам кутийката е барната.....донякъде... :gruebel :gruebel
...

Чак пък влагоустойчив не е, освен ако го минеш целия с изолирбанд :mhihi .
Към този модел имам лека "забележка" - трудно влиза 50 квадрата кабел :mhihi .
По-големия модел (sonus май се води) е по-хубав.
Но ако не ползвате 50 квадрата кабел, става!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 26 юни 2013 7:07

Хмхмх това за прегъването не го знаех.... wishsalor караш ме да свалям всичко пак събота и неделя....послушах те за кутията, направих я....е ще те забавя още с клипа, но съм обещал :Mr Green Fun останах много доволен от звука който извади тая мърша....ще те послушам и за кабеляците, уикенда ще ги прекарам под мокета :th_up

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 юни 2013 9:01

Аз принципно ползвам точно такъв предпазител на Connection и съм доволен.

http://store.picbg.net/pubpic/33/A1/a7fb97b374ad33a1.jpg

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Сря 26 юни 2013 10:44

Ради, точно тогава и аз съм почивка и двата дни. Мисля, че ще направим някоя бира :mhihi Има сделка!

Въпросно кутията, ще се мисли нещо, че и не ми харесва облицовката, има някакви парчета които са издути, и не знам въобще какво е ... Просто не съм се занимавал да махам плата, но ще се случи и това .. Доста работи научавам така като пишете, това ми харесва, ще направим една сбирка всеки да си покаже музиката, а и да черпя по нещо :heavymetal

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 26 юни 2013 22:01

Нерде Дупница, нерде северна Гърция....
Иначе да, идеята за сбирката е готина, само дето ме е яд че нема се видим......последните седмици ме затрупаха с "болнави" бумери....аман!
Я, колегата се е сетил че кутията му е гадна...супер. Ся остава да видим новвата, да се порадваме, че и той да усети тръпката. Правилно си забелязал, че има издуване, неприятно ще ти стане като разбереш че кутията освен че не свири вярно, се и саморазпада....пак въпрос на време. За тоз говорител има къде къде по приятни вариации. Дори, ако слушаш рок и метъл затворен обем или бандпас ще те изкефят много, ще се учудиш колко е бърз тоя Херц. Кутията ти, аз я виждам със дъно 30мм стени 18мм и лицев панел на 36мм. Обема е има нема 60литра, като може и едно отване да отнесе. От там си или на Лпорт или пък Фазоинвертор ф72 на 235мм.
И тогава ще разбереш.....види ми се. Но първо да се убедиш, срещата с Радо ще е добро начало, ще ти се изясни голяма част от истинността на това което сме изписали-ха дано! И най вече да отбележа, че ще се радвам като ти свирне музичката и те изкефи, така ще си по-щастлив и ще се нахъсаш за още.
ПП1
Радо, що си с толкова тънки кабели, или е визуална измама!?!??
ПП2
Вуца, то не е като да не ме послуша, ам хващаш ли му край ква ще е бруталията ако една евтина изолация му изпердашиш на гоУфУ........направо на клипа със шлемофон ще си .. :11 :horror :horror :11

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”