Поставяне на бас рефлектор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 06 авг 2007 23:11

sashobas написа:Аз мойте рефлекси съм ги правил на слух-на мен да ми хареса.пробвах със сметки но нищо не ми хареса говорителите пльокаха здраво.така че малко е на налучкване.при мен няма на къде де се разгърна да получа повече обем и съм със три рефлекса по 30см. за да освободя малко говорителите.

да въпрос на налучкване е .Не съм казал че човек не може сам да ги направи.Но ако целиш оптимален ефект най-добре да е някой които си се занимава с това от доста време и има понятие от такива неща.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 06 авг 2007 23:16

ChernoGTI написа:
sashobas написа:Аз мойте рефлекси съм ги правил на слух-на мен да ми хареса.пробвах със сметки но нищо не ми хареса говорителите пльокаха здраво.така че малко е на налучкване.при мен няма на къде де се разгърна да получа повече обем и съм със три рефлекса по 30см. за да освободя малко говорителите.

да въпрос на налучкване е .Не съм казал че човек не може сам да ги направи.Но ако целиш оптимален ефект най-добре да е някой които си се занимава с това от доста време и има понятие от такива неща.
Да ти кажа честно на профи ниво не се занимавам но се занимавам са с това хоби от поне 15г.първо с озвучаването в къщи и после манията се премести в колата.А за там през какви пътища съм минал като се сетя и ми става малко смешничко. :oops: но в момента звучи добре но цената е висока.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 07 авг 2007 18:01

Колеги благодаря на всички ви за разясненията,но искам само за последно да питам-Как да направя тубата както съм нарисувал по-долу или не???
Сега
Изображение
След
Изображение
Малко на нищо неприлича ама го спретнах за 1мин на Пейнта :wink:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 07 авг 2007 18:06

достатъчно ясна ти е картинката споко :)

обаче дай марка и модел на тоя говорител или ела да ти го измерим да се знае поне с какво си имаш работа, след това дай размери на тая кутия на всяка от камерите да се знае в какъв обем се опитваме да го накраме да свири. След като дадеш тази информация няма да има много чудене къде и как да се монтира говорителя :wink:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 07 авг 2007 18:52

това да не би да е ZTE говорител,120 вата 2 омма или се лъжа?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 09 авг 2007 17:13

dj_nako написа:това да не би да е ZTE говорител,120 вата 2 омма или се лъжа?

доколкото знам е ZTE,но е 4 ома,400вата RMS 92-95Hz.Това са параметрите които предишният собственик ми каза,но дали отговарят на истината ... :roll:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Чет 09 авг 2007 18:12

da6o_amvr написа:

доколкото знам е ZTE,но е 4 ома,400вата RMS 92-95Hz.Това са параметрите които предишният собственик ми каза,но дали отговарят на истината ... :roll:

А защо не измериш говорителя и да знаеш колко е в действителност, а не "абе той ми каза че е много хубав и аз мисля че е така", ако не знаеш как се мери говорител, ела, ще го измерим, да знаем поне, с какво си имаме работа.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 12 авг 2007 11:05

Cyberloner написа:
da6o_amvr написа:

А защо не измериш говорителя и да знаеш колко е в действителност, а не "абе той ми каза че е много хубав и аз мисля че е така", ако не знаеш как се мери говорител, ела, ще го измерим, да знаем поне, с какво си имаме работа.

ОК,колега но къде да ви търся-дай някакви координати на лично.А аз в момента съм на почивка и не съм си в Перник.Затова немога да мина точно сега но след седмица се прибирам и ще мина

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 23 авг 2007 19:07

Сложих бас рефлектора и запълних другите 2 дупки.Сега баса има откъде да "диша" отпред,а отзад където е магнита е напълно затворено.Един приател ми каза че трябва и отзад(от страната на магнита) да направя отвор за да има от къде да диша колоната.Има ли нещо такова или момчето дето ми ги приказва тея разбира колкото мен :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 23 авг 2007 20:52

Направил си точно обратното явно не си чел внимателно

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 24 авг 2007 14:31

sashobas написа:Направил си точно обратното явно не си чел внимателно

ОК,само да попитам предната страна на говорителя откъде ще диша или не е необходимо :?: :!: :?: Само отзад ли да е отворено.
Сега като прочетох видях че съм се объркал,но преди да направя каквито и да са промени по кутията питах-даже и снимка малко по горе пуснах как трябва да изглежда.Колегите ми потвърдиха,а то явно излезе че нещата на обратно съм ги направил :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 24 авг 2007 21:56

От преде кадето е мембраната не е необходимо да диша а от заде към магнита хем да се охлажда говорителя.Като правиш промените по кутията минавай всички ръбове с лепило за да не издиша от никаде можеш да порлзваш С300 или 400.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 24 авг 2007 22:37

Я кажете с какво ги правите тея дупки?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 24 авг 2007 22:47

kaiser666 написа:Я кажете с какво ги правите тея дупки?
Със коронка със същия диаметър.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 25 авг 2007 8:41

sashobas написа:От преде кадето е мембраната не е необходимо да диша а от заде към магнита хем да се охлажда говорителя.Като правиш промените по кутията минавай всички ръбове с лепило за да не издиша от никаде можеш да порлзваш С300 или 400.

ОК!Сега тея дни ще направя промени по кутията и ще кажа пак какво съм свършил 8)
Благодаря за разясненията. 8)
:beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”