Усилвател за антена

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 27 ное 2007 23:46

Rabbit_TDI написа:Как да разбера дали всичко с антената е ОК :?: :cry:

най-лесното, което можеш да направиш е да я включиш към друго радио дето знаеш, че работи. без спец.апаратура това е най-кратката проверка :) гледам и в другата тема си писал. що не дойдеш на някоя сбирка в пловдив да разплетем жиците :wink:
п.п. ти разбра ли къде да вържеш усилвателя?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 ное 2007 0:05

Усилвателя го вързах ,ама нещо пак не хваща.Преди бях слагал ФВ Алфа и си хващаше на 6.Просто ми стана интересно за антената и смятам утре да я проверя.До Пловдив не идвам щото съм основно в София,а не в Карлово :cry:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 18:17

Антената е прекъсната :cry: - проверих с мултицета.Някой има ли си на представа къде минава кабела за заводската антена на тавана - да почвам да го проверявам :cry:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 07 яну 2008 23:02

Ходи си купи 5 метра 75 ома кабел от тънкия и го закачи за стария за да може да го издърпаш да не разглобяваш тавана.......трябва да минава в лявата колонка на тавана и от нея слиза под таблото над бушоните.... :wink:

Как разбра че ти е прекъснат кабела...да не си мерил единия край на антената на покрива,другия край на буксата за тунера...ако има усилвател връзка няма да има !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 23:19

Махнах усилвателя.Набучих жица на антената,вкарах я в купето и мернах жицата и буксата на антената-ама греда :cry: Тва че може без разглабяне на тавана е добра новина/ако ще трябва го разглабям ще си карам без радио/.Само не мога да разбера обаче цокала на антената на тавана как се маха без да махам тапицерията - отвън може ли :?: :?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 07 яну 2008 23:30

Да може...отваряш багажника и внимателно сваляш пластмасата ....махаш гуменото уплътнение само горе и внимателно бъркаш между тавана и картона,той(картона)леко се огъва и напипваш долния край на антената ,издърпваш кабела колкото може навън и си ти... ...чакай че май имам снимка...
Изображение

Тази е новата ми антена но и старата беше същата но на една свадба ми вързаха балон за нея и си замина заедно с балона.... :(

Тази е бош и струва 89 лв. с всичко което виждаш за Г3
и как си махнал усилвателя....той се намира в основата на антената ??

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 23:39

Имах предвид допълнителния усилвател който слагах.Значи понеже има фабричен усилвател не съм измерил нищо :cry: Как да разбера дали не е прекъсната в такъв случей :?
P.S.Нещо не виждам пласмасовия цокъл на антената с какво се закрепва към покрива.Не схванах и как да я сваля :oops: - под пласмасат след отваряне на багажника имаш предвид тази на тавана отвътре ли?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 07 яну 2008 23:44

Стигни до куплунга където се вижда под антената и го издърпай и тогава мери между куплунга и буксата за тунера на радиото

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 23:47

Благодарско за инфото.Утре ще го пробвам.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 14 яну 2008 16:44

Неска направих един по-лесен тест.Като влизах във София в момента в който хвана радио спрях.Слезнах извадих антената и влезнах - сигнала се беше влошил-демек антената май си бачка.Преди също го бях правил това ,но в Лозенец под телевизионнта кула/до работата/ и нямаше разлика-но то явно сигнала прлосто си е силен там.За малко да разхвърлям половината интериор за нищо :) Ще пробвам същото и с усилвателя на антената като излизам в Петък от София.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Boro » Вто 21 юли 2009 22:28

Krasi написа:
Dobromirski написа:А сигурен ли си, че в твоята антена няма вграден усилвател (както в повечето на тавана) и просто нововто ЦД не й пуска захранване ????
Провери напреженията на клемите по захранващата букса със старото и новото ЦД (трябва да бачка) и виж дали ще откриеш разлики !

За съжаление и аз имам същия проблем - на Пасата оригиналната антена на покрива има усилвател в основата /конуса/Сега се чудя дали този усилвател се захранва с +12V по фидера, щото други кабели няма. Проблема е също, че не съм виждал досега плеър - бил той нов или стар,който да пуска +12V по жилото на фидера.

Предлагат се готови адаптери за захранване на вграденият усилвател през коаксиалният кабел.
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... results=20
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... vw___seat/

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: Re:

Мнениеот misho_GTI » Вто 21 юли 2009 22:38

Boro написа:
Krasi написа:
Dobromirski написа:А сигурен ли си, че в твоята антена няма вграден усилвател (както в повечето на тавана) и просто нововто ЦД не й пуска захранване ????
Провери напреженията на клемите по захранващата букса със старото и новото ЦД (трябва да бачка) и виж дали ще откриеш разлики !

За съжаление и аз имам същия проблем - на Пасата оригиналната антена на покрива има усилвател в основата /конуса/Сега се чудя дали този усилвател се захранва с +12V по фидера, щото други кабели няма. Проблема е също, че не съм виждал досега плеър - бил той нов или стар,който да пуска +12V по жилото на фидера.

Предлагат се готови адаптери за захранване на вграденият усилвател през коаксиалният кабел.
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... results=20
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... vw___seat/

Леко си закъснял...

Boro
Автомобил:
Двигател:

Re: Усилвател за антена

Мнениеот Boro » Вто 21 юли 2009 22:45

Когато някой пусне търсачката ще му излезе темата и отговорът няма да е закъснял, ако естествено не продължим с ненужни обяснения между които да се загуби инфото.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 11 дек 2009 17:30

Аз в моят Голф 4 имам такава алуминиева преходна пръчка,та сменях кастофон панасоник с цд пионер 4900 модел.Предната седмица ходих до Велико Търново и ви казвам,тоя касетофон не загуби никъде обхват
от Русе до Търново.Слушах радио "Фреш".Обаче като го смених и това кабелче за захранване на фабричната антена беше вързано за жълт кабел (демек + трябва де е било),та и на цд-то там го вързах....обаче тази алуминиева пръчка опря в шеината на цд-то и даде на късо.Та неразбрах защо така стана,замириса малко на изгоряло в тази пръчка.Радиото после го нямаше на 60% по пътя Русе-Търново и си мисля,че нещо изгоря в тази пръцица.....само не ми стана ясно защо така стана (не е ли изолирана отвътре тя спрямо корпуса си който е алуминиев.Та сега ми възниква и друг въпрос "Дали е възможно освен това усилвателче-захранване,да ми е заминал и това което е в антената на покрива"?
П.С. тоя пионер 4900 не с много добър тунер,щото имам и пионер дех-п77мп а там тунера направо е убииствен!!
Дали да купувам от практикер такава от 15лв сас всичко,или да си купя само захранването-алум.пръчка?
Тук намерих снимка на усилвателя в антената:
http://www.seat-bg.com/gallery/displayi ... ?pos=-4500
(Мина малко време и отворих захранваето да видя какво е изгоряло.Там са 3 кондензатора и 2 съпротивления!Беше се прекуснал кабела,и една от пистите бе6е изгоряла...)
Ето и снимки:
Image650.jpg
Image651.jpg

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Нед 28 мар 2010 15:09

Аз съм с такова усилвателче от практикер, впечатленията са ми следните. Усили се всичко, сигнала(осезаемо) но и се усили и смущението... преди пръщеше доста, а сигнала беше някакси глух, сега е по добре, но има и шум който дразни доста (поне мен)!

Усилвателя е сложен веднага след радиото поне така пишеше в указанията... +12v от CD-то (изхода за авт. антена) Супер лесно за изпълнение. Това е от мен. Поздрави!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”