:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Добър суб 12" за добри пари....кой от всички:)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Чет 22 ное 2007 23:33

spensaaa написа:и един сьвет и от мене вземи си hertz, аз сьм с 12 es300, кутията си я правих сам по книжката която я дават с говоритела, много добре свири това животно пьрвите 2 дни ме болеше главата, но се свиква, в момента цената му е 159лв, а es300d е с десетина лева по скьп.

Колегата е прав. Всичко зависи от точния обем на кутията ,фазоинвертора ,точни настройки на усилвателя и достатачно мощен да е захрани , да незабравяме добра инсталация също така в какъв багажник се слага.

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 23 ное 2007 22:16

Колеги като стана въпрос за басчета някой има ли поглед върху тези две бебчета :lol:
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=709
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1553

Потребителски аватар
ivansho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivansho » Съб 24 ное 2007 14:56

аз се занимавам с музика и освен пайнер друго не признавам.Има и доста други модели.Само да ти кажа от опит по каталог не купувай.Отиди в някой магазин да ти пуснат няколко модела и сам ще прецениш кои ти харесва.

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Съб 24 ное 2007 18:50

Колега това съм го пробвал лично и смея да кажа ,че останах изненадан и доволен !

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Съб 24 ное 2007 19:02

lamer4e написа:

Колега това съм го пробвал лично и смея да кажа ,че останах изненадан и доволен !

Изненадан от липсата на дълбок бас и доволен от какво???
Това, както и т.нар. помпа на пайниър са недомислиците на тая фирма, иначе уважавана от мен за автомобилни гюролтии.

Бягайте далеч от кенууд - искат много пари за мизерна свирня, на Сони са малко по-добре, бошман и тъндър може да се каже че отпадат от класациите. Истински дълбок бас се чува от повечето модели на Pioneer.

А на колегата, по-горе дето спомена за фазоинверторите - в колата, кутия с фазоинвертор не звучи добре ... да си го кажем направо, че си придрънква. Най-добре си е затворения, добре пресметнат обем.
И не на последно място КАБЕЛИТЕ. Колкото по-дебели и къси, толкова по-добре.

На който му се занимава -да си направи хорни. Определено си заслужава всеки вкаран лев.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Съб 24 ное 2007 19:52

Да Ви кажа чесно колеги съм имал възможноста да присъствам на няколко представения на Maxi tuning в испания и това което ми направи голямо впечетление е,че марки като pioneer,kenwood,sony доста рядко се срещат по колите на богаташчетата.
Изобилие правеха серийте на Alpine,JL-audio и тук там някое kikerche.
Както казах pioneerite,kenwood,sonyta бяха доста голяма рядкост.Защо е така си нямам представа! :?:

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Съб 24 ное 2007 22:51

че си думка нормално имайки предвид размерите и !

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 25 ное 2007 2:49

John3V написа:
lamer4e написа:

Изненадан от липсата на дълбок бас и доволен от какво???
Това, както и т.нар. помпа на пайниър са недомислиците на тая фирма, иначе уважавана от мен за автомобилни гюролтии.

Бягайте далеч от кенууд - искат много пари за мизерна свирня, на Сони са малко по-добре, бошман и тъндър може да се каже че отпадат от класациите. Истински дълбок бас се чува от повечето модели на Pioneer.

А на колегата, по-горе дето спомена за фазоинверторите - в колата, кутия с фазоинвертор не звучи добре ... да си го кажем направо, че си придрънква. Най-добре си е затворения, добре пресметнат обем.
И не на последно място КАБЕЛИТЕ. Колкото по-дебели и къси, толкова по-добре.

На който му се занимава -да си направи хорни. Определено си заслужава всеки вкаран лев.

Колега защо да отьвърлям моделите на kenwood,горепосочения говорител все пак е top-end с една доста добра честотна характеристика,двуканален говорител,аз лично съм нямал възможноста да го испробвам ,но в чуждестранните форуми има доста добри отзиви за него,в една добре изчислена кутия би извадил страхотен басс!
Ако може да обосновиш мнението си по-подробно!!!!

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 26 ное 2007 9:28

Чуйте примерно ей този и пак ще си говорим.
Като изключим високата (на хартия) чуствителност на кенуудските говорители, няма с какво друго да впечатлят. Дори и баса им не е толкова дълбок, като на pioneer-ските баси. Тия 18Hz дето ги дават, като долна, нормално постигаща се граница определено те карат да почустваш бас с всяка част на тялото си.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пон 26 ное 2007 22:36

Изглеждат добре тези пионерки ,само не знам от каде ще дойдат тези 1000 варта,и доколкото разбрах това е дълговременна мощност,а за пикова няма какво да говорим,малко са прекалили с нулите!
В посочения сайт има мнения на хора който вече са ползвали колоните,не са останали особено много доволни.
За този кенуулт който съм посочил по-отгоре днеска имах възможноста да го испробвам,наистина искам да кажа,че останах изумен от мощноста му.
Хората в магазина го закачиха за един моно амплифер,също от кенуулт,поставиха го в някаква бас каса и резултата беше наистина зашеметяващ,спокойно мога да кажа,че всяка една част от мене трепереше дори на растояние 4-5 метра.
:dance: :dance: :dance:

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 27 ное 2007 10:12

Основна грешка е да слушаш извън автомобила си, каквата и да било музика. Акустиката няма смисъл да ти казвам, че не е същата.

А за пайниър-а. Никакви 1к вата не е. Това му е музикалната мощност, нека не бъркаме двете понятия. А в сайта - еми, поувлекли са се хората, нормално е. (Ако някой вземе да пресметне, че 1000W са 12V с 84А, едва ли ще се довери на жичката, с която е навит говорителя. Говорители с мощност над 400W са навити с пластини предимно и никак не са приложими в автомузиката, най-вече заради много голямото си тегло и доста голяма възможност от повреда в механиката заради тръскането на колата в посока перпендикулярна на оста на говорителя - предимно).

Свързан, като събууфър, през подходящия кросовър и евентуално лоупас филтър ще ти държи да речем синусуидално 300W, а като пик до 500.

Но повтарям, че и потретям - трябва си кутия, сметната и направена, както трябва, кабелите да са дебели, ама наистина дебели и скъпи и не на последно място да има, от къде да се вземе качествен сигнал. Не става с авто сиди за 50лв и усилвател за 100.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Вто 27 ное 2007 20:54

Колега,мерси много за лекцията изглежда си доста компетентен в тази област,всичко написано ще го имам предвид за вбъдеще! :wink:

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Пет 28 мар 2008 2:27

аз бих избрал пайнера

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”