Pichaga написа:zmej написа:За "обжалването" на акта - такова нещо няма. Имаш право до 3 дни след съставянето му да напишеш възраженията си по него. Само че тези възражения се преглеждат от този, който ти пише НП-то и по правило отиват в "кръглата папка". Освен ако жена му не го е оставила особено щастлив сутринта. Досега съм чул за един случай, в който такова възражение е "хванало дикиш".
аз от 200-300 случая веднъж не съм чул да е фанало

На мен ми написаха акт на излизане от Свиленград за навлизане в улица след забранителен знак. Написах в акта възражение, че знака е мръсен и поставен на неподходящо място, а и преди него има друг знак указващ завиване на ляво или дяно след знака, който му противоречи и акта отпадна. Не знам как точно, понеже ми написаха друг акт и след това си взех талона без да споменат първия. Правих и справка за нарушенията си и там го нямаше.
По темата: и аз имам детектор, който полицаи са виждали, но нищо не ми казват за него. А и винаги можеш да кажеш че е car kit за телефон или каквото си измислиш на място. Все пак КАТ трябва да докаже вината ти.