Мдам...най-вече е добре да се гледа за говорители, на които производителя дава поне подробни TS параметри, за да може всеки ако иска да си изчисли колко голяма кутия ще му е необходима и каква крива ще изкарва съответния говорител, а да дават само някакъв препоръчителен обем, който обикновено не е дори и отправна точка за добър звук, защото производителят се застрахова говорителя да може да издържа максимална мощност без да се повреди.
Друг съвет - не гледайте толкоз ватовете и чувствителността (примерно 500W, 92 dB), колкото друг много важен за субуфърите параметър - Xmax. Xmax от порядъка на 9-12 мм означава, че говорителя е доста читав има доста капацитет.

Анкета - говорители
-
- Автомобил:
- Двигател:
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте
Нека изкажа и аз мнение.
Не съм изпробвал фсички марки, но за меме марката е JBL. Още една макра, от нискобюджетните, която предлага добро звучене е BOSS - от нея съм чувал едни елипси, трилентови, но останах впечатлен.
За BLAUPUNKT се замислих преди време (защото амплито ми е такова - серия GTA), но една продавачка ме разубеди, каза, че били по-зле от PIENEER, а аз тях не съм ги чувал.
Нека изкажа и аз мнение.
Не съм изпробвал фсички марки, но за меме марката е JBL. Още една макра, от нискобюджетните, която предлага добро звучене е BOSS - от нея съм чувал едни елипси, трилентови, но останах впечатлен.
За BLAUPUNKT се замислих преди време (защото амплито ми е такова - серия GTA), но една продавачка ме разубеди, каза, че били по-зле от PIENEER, а аз тях не съм ги чувал.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”