RNS510 версия 8 за Източна Европа!
-
- Автомобил: Vw Cc 2.0Tdi 170hp DSG
- Двигател:
Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!
Да но аз не съм с червен дисплей , моят е от новите, небесно син, но странно че нищо друго не ми изчезна а точно Аудио отметката .. не съм ползвал навигацията , но по логика сигурно ми е изчезнал и и отметката на Навито и в МФа-то , защото преди имах опция която ми показваше и на МФА-то патя и мн др
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Колеги да споделя какво стана с антената
Следа като дойде новата я сложих и естевено тръгна,но чудното е че и старата проработи стана 2 дни ги сменям и двете си работят без проблем еднакво,а старата всеки ден я мъчих да тръгне
Направо луда работа .Навигацията я бях рестартирвал изключвал и какво ли не, но не искаше да хваща сателитите.

-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:Колеги да споделя какво стана с антенатаСледа като дойде новата я сложих и естевено тръгна,но чудното е че и старата проработи стана 2 дни ги сменям и двете си работят без проблем еднакво,а старата всеки ден я мъчих да тръгне
Направо луда работа .Навигацията я бях рестартирвал изключвал и какво ли не, но не искаше да хваща сателитите.
Въобще не е странно. Ето това написах преди 10 дена, ама никой не му обърна внимание:
От вчера (след градушката) РНС-а не искаше да се позиционира. След градушката GPS сталеити над София не се "хващаха". Днес работят изключително лошо. Сигналите постоянно изчезват дори на открито място и слънчево време. Първо и аз мислих, че не е в ред навигацията (и малко верятно) антената, която при мен е на покрива. Когато се прибрах в къщи, обаче включих още два GPS-a - Nuvi 3590 - флагмански модел на Garmin, който по принцип работи и в много помещения, както и един чисто нов SAMSUNG телефон - на който съм сложил програма за наблюдение на GPS данни. Реузлтаът е същия - слаби сигнали от 8 спътника, често някой от тях изчезват за по 10-20 сек. Като че ли нещо ги смущава. А самите GPS устройства не могат да определят 2Д позиция дори при 5 сателита - при нормални условия за 2D са достатъчни 3 спътника. Изобщо нещо става с GPS- над София.
Така, че проблема на maimo може да се окаже "системен" проблем.
Просто GPS над София не работеше както трябва за известно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Появили са се новите версии на картите за източна и западна Европа V11. Някой да е успял да намери и свали нещо от тях ?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
това го прочетох но проблема стана много по-рано от градушката,аз съм от Варна
- dan1el
- Автомобил: Passat b6 2.0TDI 4-Motion HiLine
- Двигател: 2008
pehota написа:Почти съм сигурен, че "А" устройствата (1T0035680A) не могат да се ъпгрейдват.![]()
По-скоро има голям шанс да се прецакат.
Може би pavel_andreev ще може да каже дали е така със сигурност.
След като го прочетох това, нещо ми изчезна ентусиазма да пробвам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Към Dan1el - има версии на firmware които са модифицирани за А версия на устройството. Мисля, че ги има в украинския сайт за RNS510. Не е безнадежна работата ...
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
за сега нищо за V11,все още няма линкове,поне аз не намирам.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди няколко дни зареждах за Източна Европа и мисля че беше V11
Аз намерих v11 само за западна европа.
Дебна по торент сайтовете за източна, но все още я няма.
Последна промяна от pehota на Вто 22 юли 2014 14:35, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще помоля без линкове към торент сайтове за теглене на софтуер, карти и т.н. Благодаря.
Вижте т. 9 от правилата.
Вижте т. 9 от правилата.
- dan1el
- Автомобил: Passat b6 2.0TDI 4-Motion HiLine
- Двигател: 2008
pavel_andreev написа:Към Dan1el - има версии на firmware които са модифицирани за А версия на устройството. Мисля, че ги има в украинския сайт за RNS510. Не е безнадежна работата ...
Благодаря! А ще може ли да ми кажете, кой е този сайт, че не успях да го намеря.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
pehota написа:Аз намерих v11 само за западна европа.
колега,кажи кой е саита че,на мен ми трябва за Западна Европа

или ми прати линка на лични,разбирасе ако ти е удобно.
Колеги не знам дали сте попадали на инфо , но да се похфаля имам DVD съответно ,който има и ТV може да гледа в движение за RNS 510. Ако някой се интересува ще му го дам .да пише ЛС.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да обърна внимание на всички, че американската система GPS работи в момента изключително лошо и ненадежно. Не знам дали това е временно явление или са модерницирали нещо в нея. Без да съм съвсем сигурен, имам чуството, че GPS системата излъчва аламанх с грешни данни за спътниците над региона. Когато някой по-модерен GPS приемник получи този алманах по "технологията" AGPS (през първата попаднала му GSM мрежа или Интернет) всичко е в ред. Ако зареди алманаха от някой от GPS сателититие нещата са както ги е описал maimo. Дори виждам, че има моменти в които RNS-а се обърква тотално и трябва да се рестартира чрез трите бутона.
За разлика от GPS руската ГЛОНАС (GLONAS) работи "та се къса". Вчера стресирах един продвач на навигации Гармин в Технополис, като му показах устройство с ГЛОНАС, което успяваше да фиксира позиция вътре в магазина.
Между другото последните версии на RNS510 от края на миналата и тази година са с нов GPS приемник и силиконов хард диск (SSD). Не си сменяйте антените, като колегата maimo и не винете навигациите - те не са виновни. Има голяма вероятност това да се дължи на военни действия свързани с Украйна.
За разлика от GPS руската ГЛОНАС (GLONAS) работи "та се къса". Вчера стресирах един продвач на навигации Гармин в Технополис, като му показах устройство с ГЛОНАС, което успяваше да фиксира позиция вътре в магазина.
Между другото последните версии на RNS510 от края на миналата и тази година са с нов GPS приемник и силиконов хард диск (SSD). Не си сменяйте антените, като колегата maimo и не винете навигациите - те не са виновни. Има голяма вероятност това да се дължи на военни действия свързани с Украйна.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”