Да си купя ли MP3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 17 яну 2005 20:56

Обаче, напоследък като си правя сметка... нещо не ми харесват цифрите - един прост усилвател с изводи за 4 колони е към 100-150 лева нов. слуалките, които ще разкостя, за да свържа телефончето с усилвателя - 15 лева. Още 150 лева за тонколони... (щото аз и тонколони нямям, пък съм тръгнал да си правя сметки, както се казва рибата в морето още, аз тигана слагам на печката) :)))) Ами то всичко ще ми излезе към 400 лева...
Друг вариант обмислям - да взема едно касетофонче и една адапторна касетка, след което пак ще трябва да свържа телефончето този път с кабела от касетката... абе то пак става дълга и широка...
Нещо взех да се замислям (то главно поради безпаричие...) :) като прескочи някой лев тогава ще стане сигурно...

А ето какво открих преди две минути!!! решавам си всичките проблеми с него, само не знам къде се продава и колко струва... ако някой знае, ще съм му благодарен да сподели!!! :)))

http://www.psism.com/mp3onchannel.htm безжичен USB предавател за радио...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 18 яну 2005 13:24

С адапторната касета също е вариант !!!
Ма ти сега в момента никакво ради ли нямаш ???

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 18 яну 2005 13:59

Даже и тонколонки нямам... нито радио нито нищо. Та за тва питам и разпитвам, правя си сметка, че нещо много са ми ограничени финансите... искам със 100 лева да си направя музика в колата, което е невъзможно :)))

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 19 яну 2005 13:24

Ехеееееее ти пък съвсем !!
Но можеш да си сглобиш за 100 кинта нещо прилично !!

alxlz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alxlz » Пет 05 авг 2005 15:15

1- Philips CD Мр3 плейър - 90 лв.
2- усилвател 2x25W 35 лв. (някаква куча марка)
3- колонки си имах - Alpine, ама примерно за 30 лв. един приятел си взе на старо ( той ме светна за тая идея, даже си е сглобил сам усилвател за 10 кинта, ама той разбира от електроника, а аз -хич)
еми това ми е музичката (мизерия кво да се прави)
ама си свири

:dance:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 05 авг 2005 17:09

Май се включвам малко късно в темата.. последните няколко поста не ги прочетох ( за което сори :( ) та ако повтарям някой - да ме извини :).

По въпроса за 6600 - по принцип този телефон свири моно ( хардуерно няма как да изкара стерео ), което само по себе си е доста голяма предпоставка за скапан звук ( орязани честоти и т.н. ).

Някой спомена за чип в телефона. Понеже в темата основно се говори за смртфони, то единствения по-голям чип в телефона е процесора :). Има верно и някакъв контролер за аудиото, но той обикновено е обединен с още няколко фукнции ( дисплей, клавиатура,.... ) и няма кой знае какво значение, за любознателните мога да дам подробни схеми на смартфони :).
Просто като вземете един смартфон все едно държите малък компютър и в общи линии качеството зависи от софтуера и мп3-ката. ( Аз имам SX1 и който се съмнява в качеството на плейване, все ще дойда на някоя среща и ще пусна на невярващите да чуят как звучи мп3-ката през слушалките ).

Повечето смрттелефони нямат стандартизирани изходи за аудио ( изключение прави онази тухла на нокиа предназначена за игри :), която си има букса за стандартен стерео жак (! този жак е с по-малко Фи от тези които сте свикнали да ползвате с уредби, компютри и т.н.), който пак струва някви стинки ).
Та за тази цел най-лесно е да се купи едно хендсфрии ( да речем от илиенци ), да се срежат кабелчетата малко преди слушалките ( така най-лесно ще се познаят проводниците ) и там да се сложи някаква букса или направо да се върже към предусилвател, усилвател или вход за външен източник на касетофон/ЦД.

Проблеми не би трябвало да има освен ако не окъси някъде. Все пак телефона няма да е занулен/заземен никъде и е невъзможно да се получи разлика в масите на колата и телефона ( поне по книга де:) ).

За касетката - това си е жив емулатор :). Да си призная честно не знам на какъв принцип точно се предава сигнала :oops:, та ако някой знае - да свирка:). Тука обаче трябва да имате в предвид че касетките по рождение са орязани от към честотна лента ( не знам дали самите магнитни ленти не позволяват съхранаването на повече инфо или просто има нещо в четящото/записващото/декодиращото у-во, но мисля че се режеха честотите над 12мхз и ниските, ама за тях не мога да се сетя на каква честота :oops: ). Та дори и по книга да пише че касетофона ви възпроизвежда сигнал от касетка в честотната лента 20-20 000 то имайте в предвид че все още няма кас'тофон който да чете упътвания или технически спецификации :). Така че този вариант е удобен за хора които не са претенциозни към качеството на това което слушат :).

Хмм.. айде ако се сетя нещо пак ще пиша че сега имам работа да върша :).

П.С. Има един човек ( в друго форумче ) който продави компютри за коли ( орязани нормални компютри, напъхани в по-малки кутии и със сменени/пригодени трафове за работа на 12в ) с цел просвирване на мп3 на цена около 120 кинта.
Който иска ще му пусна ЛС с координатите.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 05 авг 2005 17:23

Muncho мисля че Драго CL ще е заинтересован прати му лично :D

Потребителски аватар
ABT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABT » Пет 05 авг 2005 19:48

я кажете колко сртува тази застраховка на музиката

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пет 05 авг 2005 23:09

ABT написа:я кажете колко сртува тази застраховка на музиката

По принцип се застрахова по фактурна стойност , тоест трябва да имаш фактура , и по тази цена се изчислява някакъв процент 8% / 9% горе/долу в зависимост от % на застрахователната полица.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 07 авг 2005 7:36

За питането на Мунчо.В адаптиращата касетка има монтирана магнитна стерео глава,точно на мястото,където главата от касетофона се позиционира.Главата от касетката е свързана към изхода на източника на сигнал,при което електрическият сигнал се преобразува в електро-магнитен.Главата от касетофона го преобразува отново в електрически,подава го на предусилвателя и крайното стъпало.А за орязването на честоти мисля,че не си прав.В случая източника на сигнал не е магн.лента,а главата. :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 07 авг 2005 17:57

pas1.8mi написа:За питането на Мунчо.В адаптиращата касетка има монтирана магнитна стерео глава,точно на мястото,където главата от касетофона се позиционира.Главата от касетката е свързана към изхода на източника на сигнал,при което електрическият сигнал се преобразува в електро-магнитен.Главата от касетофона го преобразува отново в електрически,подава го на предусилвателя и крайното стъпало.А за орязването на честоти мисля,че не си прав.В случая източника на сигнал не е магн.лента,а главата. :D

И аз си мислех нещо подобно но не бях убеден.. пък и самото преобразуване на сигнала в някаква магнитна "конфигурация" която се разчита от главата на касетофона не ми е много ясна.. но нз.

А за честотите както писах не знам от къде точно идва ограничението - дали от възможностите на магнитната лента или някъде при преобразуването на сигнала в аналогов. Та ми се върти една БГ мисъл в главата - защо да правя аз нещо с по-голями възможности от тези с които ще му се наложи да работи ( или в случая защо да правя касетофон който да чете цялата честотна лента при условие че източника няма да може да я възпроизведе, по този начин хем ще си спестя труд :), хем ще спестя до някъде кривенето на стъпалата и внасянето на шум в честотите които реално се използват ). Все пак производителите не са ги мислели тези касетофони да работят с разни такива адапторим, а ако са искали все пак въпросните у-ва да работят с други източници на сигнал просто са щели да им сложат по един АУКС вход.

Бтв.. понеже така може да си размишляваме до следващото причастие най-добре ще е някой да направи едно тестче. Генерира си един синусоид градиращ от 20 до 21 000 херца, записва го на мп3 ( с качество 320килобита/сек) и го просвирва посредством адопторната касетка.
Естествено в такъв случай трябва да се вземе в предвид невъзможността ( и ограничеността ) на мп3 плеърът да просвири цялата честотна лента ( породена от това че (някои) производителите орязват нарочно "нечуваемите" честоти ). Също така дори и касетофона да чете всички честоти то най-вероятно все ще се намири някаква филтрация на "нечуваемите" честоти. И да не забравяме и че голяма част от говорителите са осакътени по подобен начин.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 08 авг 2005 11:50

Muncho написа:Генерира си един синусоид градиращ от 20 до 21 000 херца, записва го на мп3 ( с качество 320килобита/сек)

Сакън само не на мрз - там честотна развивка трудно ще запишеш.

Колкото до касетофоните - ограничения има, ама си има и начини как да се избягнат. Факт е, че има такива касетни плеъри, които убиват 90% от цд-тата (с подходящ носител, разбира се), само че никой никога не си е помислял и да ги слага в кола... Ама това е друга тема... :roll:

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 1:23

Има и нов вид адапрери-касети, които на другия край са USB, слагате един МП3 плеър за 30лв. и сте готови :!:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”