Избор на CD/USB плеър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Re: Избор на CD/USB плеър

Мнениеот malin.angelov » Чет 28 май 2015 9:30

Нещо колеги май четете през редовете. То е ясно че ако хвърля 2 бона, качеството ще е друго. Може даже да сложим и един DJ с 2 грамофона :)

Това което съм написал е че Гамата вади по хубав сигнал от изброените модели. Говоря за стоковите 6 колони. Ако някой не вярва идва - закачаме някой от изброените модели и сравняваме. И исках да споделя, просто като вариант, че вместо да се дават 100лв за плейър, може да се инвестират, за дигитален чейндрър - нов + бас втора ръка ( е малко по скъпо е - 200лв ) и в комплект с стоковите колони се получава нещо, което няма как да се сравнява с музиката която ще се получи само от новия плейър.

Пак да повторя! Идеята ми е че за 200лв може да се постигне страхотен резултат ( бюджетно решение ), като допълнение се запазва и оригиналния вид на конзолата ( това се харесва на повечето фенове на марката ) а изненадата като седнеш в колата и чуеш щайгата как дрънка, също доставя голямо удоволствие! :love.vwclub

Така, че ако някой иска да си купи кола до 5000лв, гледа да си купи най доброто за около тези пари. И няма нужда други двама да му опяват, че е построил комунизма или че мерцедеса за 50000лв ще бъде по добър! То и бентлито е готино, ма гледам много много не го карат :mhihi

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Чет 28 май 2015 11:03

Въпросната Гама ползвана за предусилвател ще вади подобен сигнал както и на всеки съвремене СД плеар от магазина.
Факт е че една добре стикована музика -източник на сигнал, усилвател, ВГ компоненти, филтри и тнт допринасят за общата мелодичност и хармоничност в една Аудио система. Както и съобразяването с наличният озвучаван обем.
Не мога да ги разбера младите ентусиасти които слагат средно мощни усилватели с които звукът отвън се чува силно, но в колата кривенето при усилване е страхотно. :biggrin

Моят случай примерно е - подменени 4 ВГ-бас и високи, с по мощни и по качествени във вратите. И СД - Сони + ЮСБ. Та звукът е задоволителен за 4х25 вата реални от Сонито. Понеже ми изпадна сега един нов Пайнер ще го сменям с него, че Сонито ми омръзна. Идеята е да разбера дали при ниски мощности Мосфет усилвателят има смисъл изобщо. Щото разликата и в монтажа на елементите е съществена. В СД-то е интеграла.
Незнам защо до сега Пайнера не ми вдъхваше доверие за авто-плеари, докато за говорители го предпочитах като марка. Най вероятно заради по добрата визия на Сонито.

За мене е съществено това погрешно менние че МР3 файловете били с по ниско звуково качество от WAV и FLAC
фаиловете.
Лично Аз съм срещал както много некачествени Уейв фаилове и много качествени МР3 фаилове, които не можеш с просто Ухо да ги различиш какви са.
Според мене една друга част при компресирането на съвременните аудио файлове допринася като за тяхното точно възпроизвеждане без странични шумове така и за тяхната орязаност и немелодичност.
В крайна сметка компресираният файл се възстановява в последствие.
Оказва се че и WAV и FLAC файловете неминуемо са компресирани но само 2:1 Но има нещо друго общото между двата вида формати което също играе съществена роля при възпроизвеждане на "лош звук".

А и да не забравяме че освен от звуковата част в един файл може да се премахва и друга информация- текстова тнт.

joromnt написа: Я ми отговори на въпрос, но без да четеш в нета - ква е разликата между биполярния транзистор с изолиран геЙт и MosFet любимците ти :mhihi
Със здраве.

Колега ми то си го пише в заглавието на елемента- ИГБТ е с физически изолиран Гейт от подложката посредством SiO2. От там се повишава работното напрежение, по добрата проводимост на канала и тнт, но има и недостатъци естествено. При Мосфет канала е индуциран или вграден. Управлението е по напрежение при индуцираният.
ИГБТ се ползват при заваръчните апарати и нас не ни интересуват.
Мосфета ми е по любимият-понеже се ползва и в аудио и в заваръчната техника- универсален е ! :c020

И Аз да ти задам един хубав въпрос за тия транзистъори.
Какво липсва при ИГБТ, което го има при Мосфета по принцип ?
Също и за компресирането и файловете да разясниш.
И кое освен компресирането допринася за орязването на един аудио файл?

Само едно не разбрах с какво предизвиках тази агресия в теб колега ? Аз няма какво да ритам, но ти ако искаш се ритни от себеси и може и да се пооспокоиш малко ! :screwy
Аз си мислех че пишеме интелигентни хора тук, пък то футболна агитка.........

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Нед 31 май 2015 12:06

Сложих Пайнера. Действително вади както по мек бас, така и по добри високи. А и мощността е на ниво без ранното кривене което имаше при Сонито. Можеби по широката линейност на увеличение на звукът създава усещането за по малко изкривяване при по високо ниво на изходната мощност.

Между другото бях забравил че в шкафа имам записани от мен над 50 Уейв диска с по средно 20 парчета на тях. Един съм сложил и в Плеара. Повечето са старите денсове с високо качество. Но ме мързи да ги сменям. Жената пък като пътуваме слага Графа.
Вчера тествах и МР3 и Уейв и радио. Можеби радиото естествено е с по ниско качество.

След направен преглед от мен на Упътването се оказа че Пайнера е доста по функционален от Сонито и с повече настройки и функции.

Направиха ми впечатление следните две налични функции-

S/Rtrv.- налична е с две нива при ЮСБ и СД - 1 ниво е за възстановяване на ниска компресия на Flac файлове, а 2 за високо компресирани такива файлове.

Другата интересна настройка е
Sub.W- има три възможности- нормална, реверсна и изключена.
Дефакто това е дали входният/спрямо изходният сигнал да бъде обърнат към буфера(активен/пасивен). На 0/360 или 180 градуса. Третата възможност е изключване на сигнала към RCA изхода.
Точно за тази настройка ме пита по горе колегата malin.angelov на неговата активна туба.

Незнам дали при оставяне в нормално положение, а не в изключено това не пречи на задните говорители -фадера ?
Но лесно ще го проверя чрез регулирането му.

Също Муте контрола от настройките, позволява настройка- 10 и 20 дб намаляне на силата на звукът-режим ATT.
Но след като го поставих на 20 дб. не можах да го задействам от никъде това АТТ ???

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”