Въпросната Гама ползвана за предусилвател ще вади подобен сигнал както и на всеки съвремене СД плеар от магазина.
Факт е че една добре стикована музика -източник на сигнал, усилвател, ВГ компоненти, филтри и тнт допринасят за общата мелодичност и хармоничност в една Аудио система. Както и съобразяването с наличният озвучаван обем.
Не мога да ги разбера младите ентусиасти които слагат средно мощни усилватели с които звукът отвън се чува силно, но в колата кривенето при усилване е страхотно.
Моят случай примерно е - подменени 4 ВГ-бас и високи, с по мощни и по качествени във вратите. И СД - Сони + ЮСБ. Та звукът е задоволителен за 4х25 вата реални от Сонито. Понеже ми изпадна сега един нов Пайнер ще го сменям с него, че Сонито ми омръзна. Идеята е да разбера дали при ниски мощности Мосфет усилвателят има смисъл изобщо. Щото разликата и в монтажа на елементите е съществена. В СД-то е интеграла.
Незнам защо до сега Пайнера не ми вдъхваше доверие за авто-плеари, докато за говорители го предпочитах като марка. Най вероятно заради по добрата визия на Сонито.
За мене е съществено това погрешно менние че МР3 файловете били с по ниско звуково качество от WAV и FLAC
фаиловете.
Лично Аз съм срещал както много некачествени Уейв фаилове и много качествени МР3 фаилове, които не можеш с просто Ухо да ги различиш какви са.
Според мене една друга част при компресирането на съвременните аудио файлове допринася като за тяхното точно възпроизвеждане без странични шумове така и за тяхната орязаност и немелодичност.
В крайна сметка компресираният файл се възстановява в последствие.
Оказва се че и WAV и FLAC файловете неминуемо са компресирани но само 2:1 Но има нещо друго общото между двата вида формати което също играе съществена роля при възпроизвеждане на "лош звук".
А и да не забравяме че освен от звуковата част в един файл може да се премахва и друга информация- текстова тнт.
joromnt написа: Я ми отговори на въпрос, но без да четеш в нета - ква е разликата между биполярния транзистор с изолиран ге
Йт и MosFet любимците ти
Със здраве.
Колега ми то си го пише в заглавието на елемента- ИГБТ е с физически изолиран Гейт от подложката посредством SiO2. От там се повишава работното напрежение, по добрата проводимост на канала и тнт, но има и недостатъци естествено. При Мосфет канала е индуциран или вграден. Управлението е по напрежение при индуцираният.
ИГБТ се ползват при заваръчните апарати и нас не ни интересуват.
Мосфета ми е по любимият-понеже се ползва и в аудио и в заваръчната техника- универсален е !
И Аз да ти задам един хубав въпрос за тия транзистъори.
Какво липсва при ИГБТ, което го има при Мосфета по принцип ? Също и за компресирането и файловете да разясниш.
И кое освен компресирането допринася за орязването на един аудио файл?Само едно не разбрах с какво предизвиках тази агресия в теб колега ? Аз няма какво да ритам, но ти ако искаш се ритни от себеси и може и да се пооспокоиш малко !

Аз си мислех че пишеме интелигентни хора тук, пък то футболна агитка.........